Гешко – чемпіону-більярдисту: В школі я тікав з уроків, щоби грати в більярд (фото)

0

Цікаві невідомі раніше широким масам деталі з біографії титулованих буковинських спортсменів були оприлюднені напередодні Дня фізичної культури і спорту 2015 у популярному чернівецькому барі «Шоколадний» по вул. Кобилянської.

150911-Tarnovetskiy-yuviley-fakty.cv.ua (1)-Heshko

Саме тут свій 25-річний ювілей 11.09.15 святкував дворазовий чемпіон світу та переможець і призер інших престижних змагань з російського більярду Ярослав Тарновецький. Кругла дата взагалі-то була 9 вересня, але Ярослав вирішив зібрати друзів напередодні вихідних та Дня фізичної культури і спорту.

Місце збору зовсім невипадкове – баром «Шоколадний» управляють батьки Ярослава (а тато Василь Миколайович є ще й першим тренером одного з найтитулованіших більярдистів України).

Серед гостей ювіляра був зірковий бігун Іван Гешко, один з героїв проекту «Україна має талант» – людина-оркестр, біт-боксер Олександр Мельник, популярний співак Михайло Грицкан та інші відомі особистості.

Чемпіона Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко, вітаючи друга-ювіляра, вручив йому презенти від очолюваного обласного відділення НОК України, а також розповів про свої «любовні стосунки» з більярдом. Виявляється, майбутній бігун-чемпіон в дитинстві, за його словами, тікав з уроків, щоби пограти в більярд. А ще у Івана Тарасовича вдома з 2007 р. стоїть більярдний стіл, до якого тепер почали проявляти інтерес і молодші Гешки. Правда, триразовий олімпієць зізнався, що поки що не дозволяє синам грати в більярд, бо декілька разів шари полетіли… у вікно:) Зате незабаром зірковому бігуну декілька уроків більярду дасть сам Тарновецький.

До слова, у Ярослава чимало зіркових «більярдних учнів». Зокрема, свого часу співак Григорій Лєпс запрошував Тарновецького з собою на гастролі спеціально, щоби пограти з ним у більярд. Про це Ярослав під час святкування ювілею не розповідав. Натомість по секрету розказав, що робилось за лаштунками переможного Кубку Кремля, коли перед фіналом до нього підійшов тамтешній генерал і сказав, що чернівчанин «мусить виграти», бо він поклав на його перемогу 50 тис. Про те, чим закінчилась ця незвична ситуація, – іншим разом:)

Ще гості дивилися відео фантастичного фіналу Кубку Європи 2007 р., коли Ярослав Тарновецький програвав за партіями 2:6 і 6:7 у 9-тій (при грі до 7-ми перемог). Тобто супернику залишалось забити один шар, аби здобути почесний трофей. Але шар в міліметрах «розійшовся з лузою». Після чого Ярослав «перевернув фінал», вигравши його 8:7! (ключовий момент – з 50 хв.).

Звісно, не обійшлося і без імпровізованого концерту – присутніх своїм супер талантом потішив Сашко Мельник.

А взагалі – з ювілеєм, Ярославе! Здоров’я, удачі і нових перемог!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Ювілей чемпіона-більярдиста Ярослава Тарновецького (9.09.2015)

***

https://youtu.be/VK_YaLC_sKc

***

Більярд: Чернівчанин Ярослав Тарновецький – чемпіон світу!

***

Відео: Тарновецький – чемпіон світу з більярду («Комбінована піраміда»)

***

Більярд: Тарновецький втретє виграє «Чудову вісімку»!

***

Більярд: Чернівчанин Тарновецький виграв Кубок Кремля

***

Більярд: Тарновецький став призером Кубку світу і чемпіоном України

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.