Бокс: Буковинець виграв ХVІІ Міжнародний турнір на призи братів Кличків

0

Продовжуємо розповідати про досягнення буковинських боксерів, які зробили кінець літа яскравим через свої спортивні здобутки на українських рингах. І в першу чергу, за хронологією, переходимо до XVII Міжнародного турніру з боксу класу «А» серед молоді на призи братів Кличків, який проходив у місті Бердичів Житомирської області.

Серпень із чемпіонським присмаком:
І знову Грекул непереможний!

Буковину на ньому представляв найтитулованіший із тих буковинських боксерів, які наразі 140123-Ukr-molod-Grekul-chvert-ruka-sportbuk.com-miniвиступають в олімпійському боксі, МС України, багаторазовий чемпіон України, дворазовий призер чемпіонатів Європи Степан Грекул (в.к. до 81 кг, ОДЮСШ «Авангард» ФСТ «Україна» Шипинці, тренери – Іван Собко, Анатолій та Андрій Чумакови, Андрій Грудей).

Цього року Степан вже виборов звання чемпіона України та переможця двох престижних міжнародних турнірів класу «А» у Литві та Румунії, тож, знаючи його, боксерська спільнота Буковини та Поділля (адже Степан представляє й Хмельницьку область) не мала жодних сумнівів у тому, що до Бердичева він вирушив виключно за перемогою у своїй ваговій категорії.

Першим під «каток» Грекула, який був «посіяний» під першим номером, попав боксер із Литви Елдірдас Касмочус. У другому раунді рефері зафіксував нокдаун у литовця, проте Степан подій не форсував і, можна сказати, дав супернику можливість закінчити бій без технічного нокаута. Приблизно за таком самим сценарієм пройшов і півфінальний поєдинок буковинця на бурдичівському ринзі проти харків’янина Романа Науменка: нокдаун і подальша впевнена перемога Грекула.

А у фіналі на Степана чекав його давній суперник, із яким, втім, він вже багато років товаришує. Це – Олександр Погребняк, що представляє Полтавську область. Проте, дружба – дружбою, а на ринзі перемагає тільки один – сильніший. І вже двічи цього року Грекул, що «піднявся» з в.к. до 75 кг до в.к. до 81 кг, перемагав Погребняка, колишнього «першого номера» в цій ваговій категорії: одного разу на міжнародному турнірі, а у квітні – й у фіналі ЧУ серед молоді у Хмельницькому.

Фінал у Бердичеві не став виключенням із сформованого вже правила. Грекул впевнено провів бій і жодної хвилини не дав сумнівів ані суддям, ані глядачам, ані самому суперникові в тому, що він – кращий! Чергова перемога буковино-подолянина остаточно затвердила його «першим номером» у цій в.к. у збірній України з боксу серед молоді, й тепер Степан Грекул готуватиметься до ЧЄ, звідки його знову чекатимемо з медаллю. І, хочеться вірити, цього разу із золотою! Проте, перед поїздкою на ЧЄ кращі молоді боксери країни ще проходитимуть НТЗ і проведуть контрольні поєдинки на матчевих зустрічах між збірними кілької країн у Хмельницькому вже у вересні.

Окрім Грекула, у Бердичеві пробував свої сили Іван Шкварчук (в.к. до 91 кг, СК «Спартак-Ліга Прим» Чернівці, тренер – Федір Бурма). Не на самих змаганнях, щоправда, а у тренувальних спарингах. Іван провів теж три поєдинки: із чемпіоном Ізраїля Ліором Сидоренко, чемпіоном Молдови Крісті Константіновим та чемпіоном України Володимиром Полюховичем (Київська область). Наразі буковинець готуватиметься до ЧУ в перехідній віковій категорії, який проходитиме у вересні в м. Запоріжжя.

Альберт Комарі, спеціально для sportbuk.com

P.S. Автор дякує всім, хто посприяв поїздці на звітні змагання, а це, зокрема:
президент ФБЧО Віталій Беляєв
готель «Буковина» (Валерій Чинуш)
портал SportBuk.com

***

***

Загальнокомандне перше місце виборола збірна України –  23 медалі (7 золотих, 6 срібних та 10 бронзових). На другому місці Вірменія (6 медалей), на третьому Литва (4 медалі).
Серед представників збірної України чемпіонами турніру стали:
Вагова категорія 49 кг: Мурат СІРОЖЕВ
Вагова категорія 52 кг: Андрій ТИШКОВЕЦЬ
Вагова категорія 64 кг: Артур ПРИГОДА
Вагова категорія 69 кг: Андрій ТЕРЕГЕРЯ
Вагова категорія 75 кг: Влад РОЛЕНКО
Вагова категорія 81 кг: Степан ГРЕКУЛ
Вагова категорія +91 кг: В’ячеслав ГАВРИЛЮК

***

Бокс: Титулований Степан Грекул поповнив свою колекцію нагород

***

Бокс: Призер Чемпіонату Європи Степан Грекул здобув чергову нагороду

***

Фото: Бронзовий призер Євро U-14 Степан Грекул на тренуванні

***

Бокс: Степан Грекул з Шипинців – бронзовий призер Чемпіонату Європи

***

Степан Грекул (бокс)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.