Футбол: Горяни Буковини і Франківщини розіграли «Кубок Черемоша» (фото, відео)

0

Прем’єрний «Кубок Черемоша 2015» з футболу розіграли на футбольних полях Путили Чернівецької області та Косіва Івано-Франківської області.

150712-Kosiv-Putyla-match-Frankivsjk-sportbuk.com (15)

Ці футбольні баталії стали чудовим святом для шанувальників «гри мільйонів» з Путильщини та Косівщини.

Перший «Кубок Черемоша» присвятили 25-й річниці з дня заснування Івано-Франківської обласної федерації футболу.

За домовленістю між франківською та буковинською федераціями футболу, представники Путильського району та Косівського району грали вдома і в гостях командами юнаків, дорослих та ветеранів.

Футбольний двобій двох гірських районів стартував 11.07.15 у Путилі, а другого дня тіж команди зіграли у Косові.

На відкритті змагань був присутній і віце-президент Федерації футболу України та керівник Чернівецької обласної федерації футболу Василь Орлецький. Василь Григорович вважає перспективним цей футбольний почин. І зазначив, що «Кубок Черемоша» має проводитися й надалі, у т.ч., можливо, із залученням інших гірських районів карпатського регіону – нашої Вижниччини, франківського Верховинського району, а також Рахівського району (Закарпаття) та друзів з Румунії. Тобто географія змагань має розширитися. Можливо, відбудуться зміни і в номінаціях.

А поки що констатуємо, що за підсумками двох матчів головний ветеранський трофей здобули представники Путильщини, а в інших двох номінаціях перемогли франківці.

Дякуємо за інформацію та фото заступнику голови Чернівецької обласної федерації футболу Сергію Задорожняку!

11 липня 2015 р. Путила

Путильський район (ветерани) – Косівський район (ветерани) – 2:2

Путильський район (юнаки) – Косівський район (юнаки) – 2:4

Путильський район (дорослі) – Косівський район (дорослі) – 0:3

12 липня 2015 р. Косів

Косівський район (ветерани) – Путильський район (ветерани) – 3:3

Косівський район (юнаки) – Путильський район (юнаки) – 5:1

Косівський район (дорослі) – Путильський район (дорослі) – 2:1

Кубок Черемоша з футболу 2015 р. (Путила)

***

***

Пропонуємо до вашої уваги також матеріал про турнір від прес-служби Івано-Франківської обласної федерації футболу.

Два дні на футбольних полях Чернівецької та Івано-Франківської областей футболісти збірних команд юнаків, дорослих та ветеранів Путильського і Косівського районів змагалися за “Кубок Черемоша”.

Проведення цієї матчевої зустрічі збірних команд Косівського району Івано-Франківської області та Путильського району Чернівецької області було одним із заходів, затверджених Виконавчим комітетом ІФОФФ, з нагоди відзначення 25-ї річниці з Дня заснування Івано-Франківської обласної федерації футболу.

Перша матчева зустріч збірних команд районів пройшла 11 липня в смт.Путили. В поєдинку ветеранів була зафіксована бойова нічия з рахунком 2:2. В матчах юнаків і дорослих команд сильнішими виявилися гості – представники Косівщини. Юнаки перемогли з рахунком 4:2, дорослі – 3:0.

12 липня на стадіоні “Колос” міста Косів збірні Косівського та Путильського районів провели три матчі у відповідь. Знову, як і в першій грі на Чернівецькій землі, в протистоянні ветеранів сильніший так і не був виявлений. Гра завершилась з рахунком 3:3, але завдяки більшій кількості м’ячів забитих на полі суперника, головний приз змагань дістався ветеранам Путильського району. В матчах юнаків і дорослих команд перемогли збірні Косівського району. Юнаки закінчили свою зустріч з рахунком 5:1, дорослі – 2:1.

В церемонії нагородження переможців і учасників матчевої зустрічі за “Кубок Черемоша” прийняли участь голова Косівської районної ради Михайло Іванович Шатрук, голова м.Косів Микола Миколайович Фокшей, завідуючий сектором у справах молоді та спорту Косівської районної Державної адміністрації Михайло Дмитрович Мельничук, голова Івано-франківської обласної федерації футболу Тарас Петрович Клим, перший заступник голови ІФОФФ Василь Васильович Сікора, заступник голови ІФОФФ Ігор Іванович Овчар, голова Косівської районної федерації футболу Василь Миколайович Якимишин, перший заступник голови Чернівецької обласної федерації футболу Сергій Григорович Задорожняк, голова Путильської районної федерації футболу Володимир Омельянович Максимюк.

Переможці та учасники матчевої зустрічі отримали пам’ятні Кубки. Кращі гравці були відзначені індивідуальними призами: Сенюк Петро (збірна юнаків Косівського району), Ігнатюк Святослав (збірна юнаків Путильського району), Кулаш Володимир (збірна ветеранів Путильського району), Богатчук Іван (збірна ветеранів Косівського району), Ганущак Дмитро (збірна дорослих Косівського району), Карабка Олександр (збірна дорослих Путильського району), Кушнірук Микола (найстарший учасник турніру – 74 роки, збірна Косівського району).

Голова ІФОФФ Тарас Петрович Клим згідно рішення Виконкому ІФОФФ вручив косів чанам, які присвятили своє життя улюбленій справі під назвою футбол, відзнаки обласної федерації футболу, присвячені 25-ї річниці з Дня заснування Івано-Франківської обласної федерації футболу.

З музичним вітанням до вболівальників і учасників матчевої зустрічі виступила лауреат Всеукраїнських конкурсів та фестивалів Наталія Глібчук.

ifff.if.ua

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.