Фото: На Буковині мешканці села самі перетворили котельню на спортзал! (відео)

0

Уперше на Буковині сільська громада власними силами перетворила закинуту котельню на сучасний спортзал, який урочисто відкрили 23.11.14 в с. Магала Новоселицького району.

 

Автор і ведучий «Спорт-тайму» Ігор Савчин особливо тепло вітав керівника села Олену Нандриш, яка, як виявилось, у 80-х роках минулого століття... працювала на обласній держтелерадіокомпанії.
Автор і ведучий «Спорт-тайму» Ігор Савчин особливо тепло вітав керівника села Олену Нандриш, яка, як виявилось, у 80-х роках минулого століття… працювала на обласній держтелерадіокомпанії.

Названа котельня, як розповідає Магальський сільський голова Олена Нандриш, свого часу отоплювала Будинок культури, але вже давненько перебувала у запущеному стані. Були охочі викупити її під якісь бізнесові справи, зізнається Олена Троянівна. Але сільська рада вирішила, що краще було б використати будівлю для соціальних потреб громади (населення села – понад 7000, у 2014 р. станом на 23.11.14 в селі народилось вже 99 малюків! Тож є для кого старатися!). І в цьому контексті дуже доречною виявилась ініціатива інструктора з фізкультури сільської ради Георгія Аксанія, який сам «загорівся» ідеєю перетворити котельню на спортзал і зумів «заразити» цим і місцевих депутатів, і інших земляків. Як зазначає п. Олена, Георгій Аксаній з тих, які якщо беруться за щось, то не відступають до переможного кінця.

І ось за допомогою спонсорів-земляків спільними зусиллями із запущеної котельні таки зробили досить непоганий спортзал!

Офіційне відкриття спортзалу відбулось у неділю, 23 листопада 2014 р. Серед почесних гостей урочистості був консул Генерального Консульства Румунії у Чернівцях та тренери з різних видів спорту, які на сцені сусіднього Будинку культури провели для магалян презентацію того, чим місцеві підлітки (і не лише) зможуть займатися у новому спортзалі.

Що сказати – МОЛОДЦІ!!!

(До речі, у Сокирянах з ініціативи Федора Блинду і, великою мірою, його зусиллями, дві котельні були переобладнані під спортзали, а в Новоселиці розпочалися роботи по реконструкції колишнього кінотеатру під спорткомплекс)

У новому спортзалі в Магалі базуватиметься новоутворений місцевий спортивний клуб «Haiduc» («Хайдук» або «Гайдук», що на Балканах означає повстанець-партизан).

Серед видів, яку культивуватимуться в залі, буде і бокс, секцію якого «спартаківський» тренер Федір Бурма вже вів декілька місяців в Будинку культури. Потім хлопці почали їздити до Чернівців. І є вже перші успіхи – аж до національного рівня: нещодавно магалянин Георгій Морар став призером юнацького чемпіонату України, який гостював у Чернівцях.

Отож, у Магалі в новому залі поки що розпочинають свою роботу наступні секції:

ОЛІМПІЙСЬКІ ВИДИ

бокс (тренер Федір Федорович Бурма, «Спартак», 050 791-19-28)

дзюдо – пн., ср., пт. 14:00-19:00 (тренер Нандріш Д. С., 050 570-42-88)

НЕОЛІМПІЙСЬКІ ВИДИ

аеробіка, zumba, футбол-аеробіка, степ-аеробіка, силовий фітнес (тренер Діана Трішкеу, 099 132-83-12)

бодібілдинг (тренер Віталій, 095 20-48-290)

карате кіокушинкай, з 4-х років і без обмежень (клуб «Dragon», семпай Олексій – 099 22-59-324, семпай Дмитро – 066 33-82-725)

кікбоксинг (клуб «Low Kick», тренер Рустам Євгенович, 050 615-37-59)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

Репортаж про відкриття спортзалу дивіться у понеділок, 24.11.14, у програмі «Спорт-тайм» на телеканалі «Буковина» і цими днями в новинах на телеканалі ТВА.

Фотогалерея буде доповнена!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (Андрій РОМАНЦОВ, rayoninfo.info)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


***

Фото: Надзвичайна спортивна подія на межі Буковини і Прикарпаття

***

Фото: «Олімпійський урок» і розбудова спортивної інфраструктури в Сокирянах

***

У Новоселиці кінотеатр перетворюють на спорткомплекс!

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.