Бокс: Буковина має 4 «золота» на чемпіонаті України з боксу 2014 (фото, відео)

0

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани чемпіонату України з боксу серед юнаків 2001-02 рр.н. у Чернівцях піднялися троє вижничан і один представник Чернівців.

141026-box-Ukr-U-14-Chernivtsi-1-sportbuk.com

Заключного дня змагань, 26.10.14, чемпіонами стали вихованці винницького тренера Миколи Гакмана – Валентин Гермаківський (34 кг), Юрій Том’юк (35,5 кг) та Вадим клим (41,5 кг), а напередодні «золото» у категорії до 76 кг здобув учень чернівецької гімназії №2 Стівен Корнівський («Спартак», тренер – Федір Бурма, партнер – мережа магазинів «Ліга-прім»).

Спеціальний приз «За волю до перемоги» старший тренер юніорської збірної України Олег Малованюк вручив Валіду Гюльмамедову (Бердичів Житомирської обл.), а кращим боксером чемпіонату назвали Миколу Коваленка (Харківська обл.).

Під час фінального перший віце-президент Федерації боксу України Олександр Павелець вручив відзнаку ФБУ головному партнеру змагань – почесному президенту обласної федерації боксу, депутату міської ради Валерію Чинушу.

Серед тих, хто вручав медалі переможцям та призерам чемпіонату, був, зокрема, і найтитулованіший спортсмен Буковини, чемпіона Європи та світу з бігу на 1500 м, голова обласного відділення НОК України Іван Гешко.

Безпосередній організатор змагань – Чернівецька обласна федерація боксу (Віталій Бєляєв), генеральний партнер – готель «Буковина» (Валерій Чинуш).

Фото будуть додані.

Телеверсію можна буде подивитися на телеканалі «Чернівці» (стежте за програмою і анонсами), а потім буде розміщена на SportBuk.com.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (онлайн)

***

Звіт про заключний день змагань від Альберта Комарі читайте згодом.

Останні два дні чемпіонату України з боксу серед юнаків у Чернівцях продемонстрували, що у буковинського юнацького боксу є непогані перспективи. Чотири «золоті» та дві «срібні» нагороди – такого успіху збірна нашої області не знала вже давно. Безумовно, важливою складовою успіху буковинців стала кропітка робота головного тренера юнацької збірної – Миколи Гакмана з ДЮСШ м. Вижниця, адже троє переможців – це його безпосередні вихованці.

А якщо зробити екскурс на кілька років назад, то можна згадати Анатолія Чагіна, теж вихованця Миколи Гакмана, який виконав норматив МС і був чемпіоном України та срібним призером Чемпіонату Європи з боксу серед молоді. Матимемо нових зірок буковинського боксу? Будемо бачити вже в найближчому майбутньому. Але про все по порядку.

Основну частину суботніх змагань складали півфінальні поєдинки, але відбулося й шість фіналів. Першим із наших у бій вступив Валентин Гермаківський (в.к. 34 кг), що вже виграв на цьому чемпіонаті один поєдинок. Не встояв перед ним і наступний суперник – Кирило Волочилов із Херсонської області. 3:0 за суддівськими записками – і вижниччанин виходить до фіналу!

Не судилося стати фіналістами двом чернівчанам. Ратмір Турчанінов («Варяг» Чернівці, тренер Дмитро Сажин) у другому своєму двобої на цих змаганнях також одноголосним рішенням суддів поступився Данилові Аушеву з Дніпропетровської області, а Георгій Морар (СТ «Спартак» Чернівці, тренер Федір Бурма) програв свій півфінальний поєдинок Максимові Микитюку з Коломиї, хоча міг поборотися й за перемогу.

А от першим чемпіоном України від Чернівецької області став інший спартаківець Стівен Корнівський (тренер Федір Бурма). У напреженому двобої він подолав опір Олега Петіна зі Львівської області й завоював для Буковини першу за кілька років «золоту» нагороду на чемпіонатах України!

Його почин у неділю під час основної маси фіналів підтримали аж троє вижниччан!!! І всі троє зробили це впевнено й без питань для суддів та вболівальників! Скажемо просто й коротко, мовою статистики:

 

в.к. 34 кг: Валентин Гермаківський        (ДЮСШ м. Вижниця, тренер Микола Гакман) – Іван Кудін (Хмельницька обл.) – 3:0

в.к 35,5 кг: Юрій Том’юк (ДЮСШ м. Вижниця, тренер Микола Гакман) – Давид Чеботарьов (м. Київ) – 3:0

в.к. 41,5 кг: Вадим Клим (ДЮСШ м. Вижниця, тренер Микола Гакман) – Володимир Медведенко (Черкаська обл.) – 3:0

 

Нажаль, не обійшлося у фінальний день без поразок. У боротьбі за «золото» чемпіонату України своїм опонентам поступилися двоє чернівчан. Так, Давид Чубов (в.к. 37 кг, ФСТ «Колос», тренер Олександр Погодін) програв Данилові Заморилу зі Львівщини, а у ваговій категорії 43 кг Володимир Козак (КДЮСШ м. Чернівців, тренер Едуард Алексєєнко) «склав зброю» перед Ярославом Морозовим з Дніпропетровської області.

Ось такі «пироги» на чемпіонаті України з боксу серед юнаків, ось такий справжній тріумф Чернівецької області. «Вистрілила» школа Миколи Гакмана і вже видніються непогані перспективи для юних буковинських боксерів у майбутньому. Звичайно, для цього потрібно дуже багато: відповідні умови для тренувань, кошти для підготовки спортсменів, великі кошти на екіпіровку та для поїздок на змагання, де ці боксери «обкативатимуться», вітамінізація й багато всього іншого. Що ж, це – непоганий екзамен для президента Чернівецької обласної федерації боксу Віталія Беляєва. Високим рівнем організації цих змагань він в черговий раз довів, що може врішувати складні питання. Тепер – черга за головним: ЗАБЕЗПЕЧИТИ МАЙБУТНЄ БУКОВИНСЬКОГО БОКСУ!!!

В добру путь, юнаки! До нових перемог на рингах!

Трохи статистики

Загальний залік за перемогами по областях на ЧУ з боксу серед юнаків у Чернівцях виглядає наступним чином:

Запорізька – 6

Чернівецька – 4

Миколаївська – 3

Івано-Франківська – 3

Львівська – 2

Дніпропетровська – 2

Черкаська – 2

Чернігівська – 2

Донецька – 2

Полтавська – 1

Вінницька – 1

Харківська – 1

Київська – 1

Одеська – 1

Житомирська – 1

Херсонська – 1

Без «золотих» медалей на цьому чемпіонаті залишилися Тернопільська, Волинська, Рівненська, Луганська (взагалі не були представлені на ЧУ), Кіровоградська, Сумська, Хмельницька, Закарпатська області та м. Київ.

Загальна статистика

збірної Чернівецької області з боксу серед юнаків

Буковинські боксери провели на ЧУ з боксу серед юнаків 19 двобоїв, у яких здобули 13 перемог при шести поразках. Напрочуд вдалий результат для Чернівецької області! Напевно, один із кращих показників за всю історію буковинського українського незалежного боксу!

Командна статистика по Чернівецькій області.

Тут все просто:

ДЮСШ м. Вижниця: 3 представники/8 поєдинків/8 перемог/3 «золота»

КДЮСШ м. Чернівці: 2 представники/3 поєдинки/1 перемога

«Спартак» Чернівці: 2 представники/3 поєдинки/2 перемоги/1 «золото»

«Колос» Чернівці: 2 представники/ 3 поєдинки/1 перемога

«Варяг» Чернівці: 1 представник/2 поєдинки/1 перемога

Разом, по містам, Вижниця геть «побила» Чернівці… Без коментарів, які тут зайві. То Шипинці з Боянами були на перших ролях, тепер – горяни. А «славне місто Чернівці» відпочиває…

Вижниця: 3 представники/8 поєдинків/8 перемог/3 «золота»

Чернівці: 7 представників/11 поєдинків/5 перемог/1 «золото»

Не хочу називати спортивні клуби й товариства Буковини, та й тих самих Чернівців, які не були представлені на чемпіонаті. Тренери, ау, ви де? Особливо ті, які з гонором. Тут таке: хтось із них «кричить» про зміну президента обласної федерації боксу, а показників у його вихованців немає. Напевно, спочатку потрібно перейматися своєю роботою, працювати, а потім вже «розповідати» колегам, що і як має бути.

Особисті показники.

 

Валентин Гермаківський (ДЮСШ м. Вижниця) – 3 поєдинки/3 перемоги

Юрій Том’юк (ДЮСШ м. Вижниця) – 3 поєдинки/3 перемоги

Вадим Клим (ДЮСШ м. Вижниця) – 2 поєдинки/2 перемоги

Стівен Корнівський («Спартак» Чернівці) – 2 поєдинки/2 перемоги

Ратмір Турчанінов («Варяг» Чернівці) – 2 поєдинки/1 перемога, 1 поразка

Давид Чубов («Колос» м. Чернівці) – 2 поєдинки/1 перемога, 1 поразка

Володимир Козак (КДЮСШ м. Чернівці) – 2 поєдинки/1 перемога/1 поразка

Георгій Морар («Спартак» Чернівці) – 1 поєдинок/1 поразка

Степан Вигнан («Колос» Чернівці) – 1 поєдинок/1 поразка

Сергій Мітренюк (КДЮСШ м. Чернівці) – 1 поєдинок/1 поразка

 Альберт КОМАРІ, sportbuk.com

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: Буковинці здобувають нагороди чемпіонату України з боксу 2014

***

Бокс: Другого дня чемпіонату України 2014 маємо 5 перемог з 5-ти;)

***

Бокс: Сюрпризи першого дня чемпіонату України з боксу в Чернівцях (фото, відео)

***

Фото: У Чернівцях стартував юнацький чемпіонат України з боксу 2014

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.