Бокс: Сюрпризи першого дня чемпіонату України з боксу в Чернівцях (фото, відео)

0

Дворазовий чемпіон світу, кращий спортсмен України, «Найсильніша людина України», боксер команди «Українські отамани» були зірковими гостями відкриття першості України з боксу серед юнаків 2001-02 рр.н. 23.10.14 у чернівецькому ФОК «Олімпія».

141023-box-Ukr-Chernivtsi-2-sportbuk.com (80)!

З вітальними словами до юних боксерів, їхніх тренерів та вболівальників під час церемонії відкриття змагань звернулися кращий спортсмен України 2006 р., чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м і голова обласного відділення НОК України Іван Гешко, «Найсильніша людина України» Костянтин Ільїн (найсильніша людина центральної Європи 2012-13, багаторазовий рекордсмен світу, учасник «Арнольд-класік», переможець і призер етапів ліги чемпіонів), майстер спорту зі стрільби з лука Наталія Якимчук (призер чемпіонатів України, відкритого чемпіонату Угорщини і молодіжного Чемпіонату Європи), заступник міського голови Олександр Паскар.

Увагу преси привернув і дворазовий чемпіон світу з більярду Ярослав Тарновецький, який через насичений змагальний графік останнім часом рідко буває в рідних Чернівцях, а тим більше – на змаганнях з інших видів спорту.

Серед приємних сюрпризів були і віртуозні показові виступи вихованок місцевої школи художньої гімнастики під керівництвом тренера обласної ДЮСШ Оксани Корінець-Руснак («Фіксікі» – груповий виступ, юні гімнастки 2006/07/08 р.н; груповий виступ – Влада Бігунова, Яна Саєвська, Юліана Суханко, Анна Боднар) та загону мажореток-барабанщиць.

Ведучим дійства був суддя-інформатор Альберт Комарі.

Чемпіонат триватиме до неділі, 26.10.14.

Безпосередній організатор змагань – обласна федерація боксу (Віталій Бєляєв). Головний партнер – готель «Буковина» (Валерій Чинуш).

А тепер звіт про перший змагальний день.

«Подвійна дуель» між Буковиною і Закарпаттям

Як вже зазначено вище, 23 жовтня в Чернівцях стартував Чемпіонат України з боксу серед юнаків (боксери 141023-box-protokol-12001/02 р.н.), яким опікується Чернівецька обласна федерація боксу на чолі з Віталієм Беляєвим за підтримки депутата Чернівецької міської ради Валерія Чинуша. Перший день змагань видався надзвичайно складним як для тренерів та спортсменів, так і для суддів, адже під час двох програм, між якими відбулося урочисте відкриття чемпіонату, відбулося 63 двобої в усіх вагових категоріях і змагання у ФОК «Олімпія» закінчилися аж за 23-00!

Серед 126 боксерів, які розпочали виступи в чемпіонаті, стартували й чернівецькі спортсмени. Відразу п’ятеро юних боксерів збірної Чернівецької області з боксу серед юнаків, яку очолює тренер ДЮСШ м. Вижниця Микола Гакман, вийшли на ринг змагань. Виступили вони по-різному, але в цілому старт наших земляків можна вважати вдалим, адже без втрат не обійшлася жодна з областей, що завітали до Чернівців.

Так, у найменших вагових категоріях 34 та 35,5 кг відбулася «подвійна дуель» між збірними Чернівецької та Закарпатської областей.  Валентин Гермаківський (в.к. 34 кг, ДЮСШ м. Вижниця, тренер Микола Гакман) одноголосним рішенням суддів переміг свого опонента з Рахова Олександра Томашука, а його одноклубник, вижниччанин Юрій Том’юк (в.к. 35,5 кг), так само без проблем «розібрався» з Микитою Салахєєвим з Мукачево.141023-box-protokol-2

У наступний раунд змагань пройшов і Ратмір Турчанінов (в.к. 44,5 кг). Вся трійка суддів надала йому перевагу в поєдинку проти Павла Іллюші з Чернігівської області.

У ваговій категорії 48 кг Степан Вигнан (БК «Колізей-Машзавод» Чернівці, тренер Олександр Погодін) поступився Владиславу Дземінюку з Київської області, а Сергій Мітренюк (в.к. 46 кг, КДЮСШ Чернівці, тренер Едуард Алексєєнко) зазнав поразки від Даніїла Скрупського з Хмельниччини.

Таким чином із п’яти стартувавших маємо три перемоги й одну поразку, що в будь-якому випадку є позитивним результатом. Сподіваємося, що такий вдалий почин підтримають сьогодні й інші буковинці.

Нагадаємо всім шанувальникам боксу, що сьогодні, 24 жовтня, змагання у ФОК «Олімпія» розпочинаються о 12-00.

Альберт Комарі, sportbuk.com

***

Відео: «Чернівецький промінь»


***

Фото: У Чернівцях стартував юнацький чемпіонат України з боксу 2014

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ
ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.