Фото: «Олімпійський урок» і розбудова спортивної інфраструктури в Сокирянах

0

Уперше у Сокирянах відбувся «Олімпійський урок» з приїжджими почесними гостями і «під прицілом» телебачення.

 

Звітний пропагандистський захід 21.11.13 організував обласний центр «Спорт для всіх» (за підтримки обласного відділення НОК України на спортклубу «Гешко»).

Почесними гостями на «Олімпійському уроці» в ЗОШ №1 м. Сокиряни були Почесний працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту, суддя міжнародної категорії з самбо Георгій Кіріл, ведучий програми «Спорт-тайм» на ОДТРК «Буковина» Ігор Савчин та авторитетний місцевий фахівець – директор ДЮСШ «Колос» Федір Блинду.

Після теоретичної частини серед учнів 7-А класу відбувся конкурс баскетбольних снайперів. Найвлучнішим серед хлопців виявився Олександр Лінгурян, а серед дівчат – Тетяна Банаховська. Їм дістались симпатичні футболки від СК «Гешко», які, до слова, мав вручати сам зірковий бігун Іван Гешко, але в останній момент через незалежні від нього причини він змушений був відмінити свій вояж до Сокирян, передавши клубні презенти.

Потім відбувся товариський матч з баскетболу між хлопцями та дівчатами. За шаленої підтримки присутніх школярів молодших класів перемогу з мінімальною різницею святкували дівчата.

Не обійшлося і без традиційних «Веселих стартів». У простих естафетах взяли участь 5-класники.

Організатори акцентували увагу на тому, що, в цих змаганнях особливо актуальним є олімпійське гасло: «Головне не перемога, а участь!» Хоча, зрозуміло, азарт брав гору і дітки прагнули обов’язково виграти естафету. Хоча був і «додатковий стимул» – переможці першими обирали презенти від облцентру «Спорт для всіх», обласного відділення НОК України та СК «Гешко».

Футболки від обласного відділення НОК України та СК «Гешко» отримали і вчителі фізвиховання – Козловський Олексій Миколайович (8.08.76), Руснак Микола Володимирович (27.05.54) та Плєгей Віталій Миколайович (26.01.74).

Для школи організатори заходу залишили і декілька футбольних м’ячів, у тому числі один фірмовий «Адідас», який, за проханням заступника міського голови Наталі Бескупської, спеціально передав керівник Чернівецької міської федерації футболу Сергій Задорожняк (сама Наталя Бескупська в цей час була на нараді у Чернівцях).

Перед «Олімпійським уроком» програма «Спорт-тайм» досліджувала «феномен Сокирян» в плані розвитку спортивної інфраструктури навіть в цей непростий кризовий час. Як відомо, спортзал ДЮСШ «Колос» був облаштований… з котельні, великою мірою, завдяки великим зусиллям і ентузіазму директору спортшколи Федору Блинду. Тепер на черзі перетворення ще однієї котельні на спортзал. А також облаштування майданчика з штучним покриттям, основу якого доробляють.

Федір Васильович Блинду зазначає, що розвиток спортивної бази відбувається під патронатом голови райдержадміністрації Василя Козака та за прямої підтримки (в т.ч. фінансової) депутата Верховної ради Артема Семенюка, який сам раніше займався спортом.

Василь Васильович зізнався, що на другу «спортивну» (вже) котельню було чимало інших претендентів, які хотіли зробити на її базі лазню, або інші об’єкти з бізнесовими перспективами. Але він настояв на тому, щоби і цю котельню перетворити на спортзал. Відповідні роботи проводяться, причому, як кажуть, ударними темпами, адже відкрити новий спортзал сокирянська влада планує до Нового року.

А ось майданчик з штучним покриттям будуть дооблаштовувати вже у 2014 році.

Як зазначає Василь Козак, районна влада вважає справою високої пріоритетності «забрати з вулиці» якомога більше підлітків та молоді, і стимулювати їх до занять фізкультурою і спортом. Саме тому місцева влада приділяє таку увагу розвитку спортивної інфраструктури.

Репортажі про «Олімпійський урок» та дивовижні перетворення котелень на спортзали дивіться у програмі «Спорт-тайм» у понеділок, 25.11.13, а також потім – на нашому порталі.

Фото: Наталка Лупу на «Олімпійському уроці» у гімназії №5

***

Фото: Георгій МАЗУРАШУ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО («Олімпійський урок»)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (спортивна база)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.