Фото: Майстер-клас з плавання від призера Олімпіади Сердінова

0

Уперше у Чернівцях відбувся майстер-клас з плавання за участю призера Олімпійських ігор з цього виду спорту Андрія Сердінова.

141030-Serdinov-Chernivtsi-3-baseyn-sportbuk.com (69)-kolektyv-do

Андрій Сердінов (17.11.82) здобув свою олімпійську нагороду у 2004 р. в Афінах, де він став бронзовим призером на 100-метрівці батерфляєм. До слова, у півфіналі він встановив рекорд світу, який у другому півфіналі побив американець Майкл Фелпс. Загалом, Сердінов учасник трьох Олімпіад (як і наш зірковий бігун Іван Гешко). З 2009 по 2012 р. Андрій був директором Палацу водних видів спорту «Метеор» у рідному Дніпропетровську. З лютого 2013 р. – головний тренер збірної команди України з плавання, а з червня того ж року – головою тренерської ради Федерації плавання України.

У «пропагандистський тур» нашим регіоном Андрій Сердінов вирушив на запрошення старшого тренера штатної збірної України з плавання по Івано-Франківській області Миколи Москалика та чернівецького тренера-ентузіаста Олега Писаренка. Після «Олімпійських уроків з плавання» в Івано-Франківську та Снятині головний тренер збірної України переїхав до Чернівців.

Спершу місцеві тренери з плавання Олег Писаренко і Людмила Сідлецька влаштували Андрію Сердінову невеличку екскурсію «Маленьким Парижем». А знаменна для буковинського плавання подія (майстер-клас за участю призера Олімпійський ігор) відбулась 30.10.14 у басейні фітнес-центру «Титан». Почесним гостем цього «Олімпійського уроку з плавання» був і кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко, який з 23.09.14 очолює обласне відділення НОК України (відділення та обласний центр «Спорт для всіх» виступили в ролі співорганізаторів пропагандистського заходу).

Юним чернівчанам було надзвичайно цікаво отримати урок майстерності від такого титулованого плавця, як Андрій Сердінов. Корисними були і консультації для місцевих тренерів, а також для відповідальної за «Школу плавання» в обласному центрі «Спорт для всіх» Ольги Бибик.

Увінчався «Олімпійський урок з плавання» фотосесією з титулованими спортсменами. А свої автографи Андрій Сердінов та Іван Гешко залишили на сертифікатах, які юним плавцям дісталися як учасникам заходу в рамках «MOVE Week 2014».

Уже незабаром після звітного «Олімпійського уроку» тренерам почали телефонувати вдячні батьки юних плавців, які по поверненні додому не приховували своїх емоцій і «захлинаючись» розповідали про «зіркові знайомства».

Андрій Сердінов згадував, що сам свого часу після подібних зустрічей з відомими спортсменами надовго «заряджався» додатковою енергією і працював на тренуваннях з більшим натхненням. Тож Андрій Вікторович, як і Іван Тарасович, впевнений, що і юним чернівчанам «Олімпійський урок» піде на користь.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

Відео буде додане.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


***

Федерація плавання і міськрада домовилися, що басейни в Чернівцях запрацюють (фото)

***

Фото: У Чернівцях відродили змагання з плавання (відео)

***

Фото: Міністр Булатов і зірковий Гешко підтримали оздоровчий флешмоб у Чернівцях

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.