Футбол: Новий генеральний директор ФК «Буковина» – Олексій Довбиш (біографія)

1

У суботу, 28.06.14, у Чернівецькій міській раді представили нового генерального директора футбольного клубу «Буковина». Ним став випускник місцевої спортшколи, нині депутат райради Олексій Довбиш.

140628-Dovbysh-Bukovyna-2
Олексій Довбиш

 

Представив нового гендиректора «Буковини» голова обласної федерації футболу і заступник голови комітету національних збірних ФФУ Василь Орлецький. У прес-конференції взяв участь і головний тренер «Буковини» Юрій Гій, до слова, свого часу (на початку минулого десятиліття) залучав юного ще Олексія Довбиша на навчально-тренувальні збори головної команди краю.

140628-Orletskiy-Dovbysh-Bukovyna-1
Василь Орлецький і Олексій Довбиш

На посаді генерального директора клубу Олексій Довбиш замінив екс-гравця «Буковини», голову міської федерації, заступника голови обласної федерації футболу (це все на громадських засадах) і директора обласної ШВСМ Сергія Задорожняка. Останній зазначив, що й надалі робитиме все від нього залежне, аби допомогти зберегти «Буковину» і вивести клуб із стану виживання.

Василь Орлецький
Василь Орлецький

Новий гендиректор висловив гарну ідею щодо запровадження системи знижок від партнерів ФК «Буковина» для вболівальників, які купуватимуть абонементи на сезон. Наскільки відомо SportBuk.com, уже зараз готові встановити такі знижки у своїх закладах знані меценати спорту Валерій Чинуш, Сергій Гринюк, Павло Польовий та інші.

Олексій Довбиш також підтримав тезу про підтримку команди спільними зусиллями вболівальників та влади і бізнесу. Йдеться про те, що влада і бізнес забезпечуватимуть стільки ж партнерських коштів, скільки вболівальники приноситимуть в клубну касу придбанням квитків на домашні ігри «Буковини».

 

З досьє SportBuk.com

Довбиш Олексій Миколайович, народився 10.04.1985 р. в Чернівцях.

Олексій Довбиш
Олексій Довбиш

Закінчив ЗОШ-комплекс №27, БДФЕУ (колишній коледж) і ЧТЕІ КНТЕУ. В юності займався футболом (ДЮСШ №2, тренер – Павло Васильович Буняк, «Гарт» – Віктор Олександрович Осадчук, ДЮСШ №2 і збірна області – Дмитро Федорович Гордей, Юрій Іванович Лєпєстов, Микола Гафійчук, ЧТЕІ КНТЕУ – Віталій Вікторович Куниця). У 17-річному віці залучався на збори з «Буковиною», яку тоді очолював Юрій Володимирович Гій. Грав на позиції центрального півзахисника.

Найвищі досягнення у футболі: переможець обласного етапу Всеукраїнського турніру серед школярів на призи клубу «Шкіряний м’яч», виступав у складі «Буковини» в ДЮФЛ України, працюючи в ЧОД АТ «Райффайзен Банк Аваль», створив команду, яка виборола 3 місце у зимовому чемпіонаті Чернівців з міні-футболу, увійшла до фіналу Кубку Чернівців з футболу, виграла обласний етап змагань серед банківських команд і посіла 3 місце серед всіх банків України та 2 місце серед регіональних філій банку «Райффайзен Банк Аваль».

У 2010 р. був обраний депутатом Шевченківської районної у м. Чернівцях ради, де є головою молоді, спорту і роботи з громадськістю та очолює депутатську групу «За Батьківщину».

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Польовий підтверджує: ФК «Буковина» реально стає «народною командою»

***

«Буковина» виборола «срібло» першості ДЮФЛ України

***

У 2004 р. команда СДЮСШ «Буковина» виборола 1 місце у ДЮФЛ України (І ліга), тренери – Дмитро Гордей, Микола Гафійчук.

Юрій Гій, Василь Орлецький, Олексій Довбиш. Фото: vidido.ua
Юрій Гій, Василь Орлецький, Олексій Довбиш. Фото: vidido.ua
1 Comment
  1. Якщо вдасться оперативно домовитися про знижки за футбольними абонементами з великою кількістю торгових точок (і не лише), може виявитися, що купити абонемент буде просто вигідно:) Тобто за сезон можна буде отримати знижок на більшу суму, ніж коштуватиме сам абонемент;) 
    Напевно, варто нагадати і про нещодавні  “перші ластівки” у цьому контексті:

    Польовий підтверджує: ФК «Буковина» реально стає «народною командою»
    http://sportbuk.com/2014/01/polovyj-pidtverdzhuje-fk-bukovyna-realno-staje-narodnoyu-komandoyu/

Leave A Reply

Your email address will not be published.