Орлецький отримав посаду у ФФУ і «засвітився» з наставником збірної Англії

4

Чутки про можливий перехід «головного футболіста Буковини» на роботу в національну федерацію таки перетворилися на реальність – Василь Орлецький тепер фактично відповідає у ФФУ за збірні команди.

 

Рой Годжсон і Василь Орлецький на матчі Чорногорія – Україна (0:4)
Рой Годжсон і Василь Орлецький на матчі Чорногорія – Україна (0:4)

До роботи в якості заступника голови Комітету національних збірних при Федерації футболу України керманич Чернівецької обласної федерації футболу Василь Орлецький приступив ще до феєричної виїзної перемоги України над Чорногорією. Але офіційно про призначення певний час залишалася неоприлюдненою – поки не уладнали всі формальності.

Проте до Чорногорії на згаданий виїзний поєдинок збірної України Василь Григорович вже вирушив як представник ФФУ. Тож не випадково на фото, яке волею випадку опинилось у SportBuk.com, буковинець «засвітився» поруч з головним тренером збірної Англії Роєм Годжсоном.

Це цікаве сусідство ми попросили прокоментувати Василя Григоровича: «Так сталося, що на матчі Чорногорія – Україна моїм «сусідом» на VIP-трибуні був Рой Годжсон. У першому ряді сиділи Коньков, Пустовойтенко, Стороженко, у другому – Посол і два віце-консули, а ми – у третьому. Коли наші забили перший гол, я так крикнув, що англійський тренер аж підскочив (сміється – авт.). У перерві Анатолій Дмитрович (Коньков – авт.) подзвонив у Київ і поцікавився деталями щодо вилучення Зозулі, тож ми вже знали, що червона картка була, м’яко кажучи, необов’язковою. Напевно, мало хто сподівався на таку вдалу для нас розв’язку. Було море емоцій! До Чорногорії, до речі, приїхало чимало вболівальників з України, і це теж було дуже приємно, що вони гаряче підтримували наших хлопців. Але скільки нервів пішло! Після гри в аеропорту Михайло Іванович Фоменко виглядав повністю знесиленим…»

На запитання, які ще цікаві місії він встиг виконати як посадовець ФФУ, Василь Григорович зауважив, що роботи вистачає, але найпам’ятнішими поки що можна вважати вітання з 55-річчям іванофранківця Тараса Клима (бо вперше офіційно представляв ФФУ), участь у переговорах з представниками ФІФА, корегування календаря матчів збірних команд України тощо.

Побічно торкнулися нашого земляка і проблеми навколо перспектив чернівецької «Буковини» достроково перейти до Прем’єр-ліги.

Утім, про ці та інші аспекти роботи у ФФУ, про те, як він має поєднувати столичну і місцеву посади (і чи буде це робити), про підсумки річної роботи обласної федерації футболу під керівництвом Василя Орлецького можна буде дізнатися з перших вуст під час прес-конференції 19.07.13 (приміщення обласної федерації футболу, початок – о 12:00).

Leave A Reply

Your email address will not be published.