Василь Орлецький очолив Чернівецьку обласну федерацію футболу

4

Новий керівник обласного футболу Василь Орлецький був обраний на цю громадську посаду під час 7-ої позачергової звітно-виборчої конференції Чернівецької обласної федерації футболу, яка відбулася 18.07.12 у готелі «Черемош».

Петро Кобичик і Василь Орлецький. Фото: Георгій Мазурашу

За кандидатуру екс-президента ФСК «Буковина» і ФК «Лужани» Василя Орлецького проголосували 38 з 46-ти зареєстрованих делегатів. Двоє утрималися, 6 делегатів не голосували.

Позачергова конференція розпочалася з питання про прийняття та виключення колективних членів обласної федерації футболу. «Винуватці» цього питання – дві районні федерації футболу в Новоселицькому районі. «Стара» на чолі з Віталієм Ротарем не знайшла спільну мову з місцевою владою, яка посприяла відкриттю нової федерації, яку очолив Іван Фока. З новою федерацією уклав договір профільний відділ райдержадміністрації, узаконивши таким чином її діяльність в районі. Натомість у структурі «футбольної вертикалі» новоутворена федерація залишилася нелегітимною, оскільки на території одного району може бути лише одна відповідна федерація.

За пропозицією чинного на той час голови обласної федерації футболу Петра Кобичика, конференція ухвалила рішення дати двом федераціям 2 місяці на проведення необхідних процедур для об’єднання.

Свій звіт Петро Кобичик розпочав з того, що подякував колишньому міському голові Миколі Федоруку за те, що міська влада надала приміщення федерації в центрі, на вул.. Українській. Потім подякував членам виконкому, районним федераціям, іншим любителям футболу, які допомагали розвивати футбол в області. Петро Дмитрович також повідомив, що за останній період 23 представники області отримали від Федерації футболу України найвищу нагороду – медаль «За заслуги». Почесний знак ФФУ дістався 18-ти буковинцям, ще 34 представник нашої області отримали Почесні грамоти ФФУ.

Прямо під час позачергової Конференції Петро Кобичик вручив медаль ФФУ «За заслуги» Секретарю Чернівецької міської ради Віталію Михайлішину. І зазначив, що таку ж нагороду ФФУ передала для губернатора Михайла Папієва.

Голова ревізійної комісії Петро Циколяк (Вижниця) у своєму виступі констатував, що фінансових порушень в обласній федерації за звітний період зафіксовано не було.

Далі виступили Іван Шкробанець (Глибока), Андрій Дутчак (Путила), Іван Боднар (ФК «Меркурій»), Тетяна Тирон (Вижниця) та Анатолій Федоряк (Кіцмань). Іван Шкробанець запропонував визнати роботу федерації недостатньою. Інші виступаючі висловилися за задовільну роботу, а Анатолій Федоряк запропонував вважати роботу доброю. Більшу підтримку отримала перша пропозиція – роботу обласної федерації за звітний період визнали недостатньою (26 голосів).

Вибори нового голови федерації відбулися на безальтернативній основі – була висунута лише кандидатура Василя Орлецького, який, як повідомив заступник начальника облмолодьспортуправління Богдан Вітовський, дав письмову згоду очолити федерацію. Василя Григоровича підтримали 38 присутніх делегатів, тож голова лічильної комісії Василь Вінтоник оголосив його керівником обласного футболу.

Отримавшиперші вітання з обранням, Василь Орлецький продовжив ведення Конференції. І наступним питанням запропонував кандидатуру керівника міського футболу Сергія Задорожняка на посаду заступника голови обласної федерації. Цю пропозицію присутні підтримали одностайно.

Виконком вирішили утворити з 11 осіб. До складу увійшли, крім Василя Орлецького, Іван Боднар, Василь Вінтоник, Андрій Дутчак, Святослав Дяконюк, Сергій Задорожняк, Іван Зайцев, Олександр Котов, Валерій Королянчук, Валерій Чинуш та Роман Гамаль.

До ревізійної комісії увійшли Сетпан Гатрич, Васитль Фурман та Михайло Лахнюк, до дисциплінарного комітету – Борис Баглей, Євген Дзвівідзінський та Іван Шкробанець, до апеляційної комісії – Валерій Сарафінчан, Юліан Германюк та Петро Івасюк.

Дев’ятим пунктом порядку денного було обрання почесного голови федерації. З такою ініціативою виступив старий склад виконкому. Але виносити на голосування це питання мав право новий склад виконкому, який, порадившись менше хвилини, вирішив, що почесний голова федерації не потрібний. Це рішення нового виконкому озвучив почесний президент ФК «Меркурій»  Іван Боднар.

Завершилася конференція тим, що Петру Кобичику подякували за роботу, а Василю Орлецькому побажали плідної праці на новій громадській посаді.

До слова, цікавою була перша фраза Василя Григоровича після обрання: «Якщо не буде покращення роботи федерації, я сам піду з посади».

Василь Орлецький народився 1.01.1959 року в селищі Лужани Кіцманського району Чернівецької області. Закінчив Кам’янець-Подільський педагогічний інститут. Виступав за лужанський «Колос». Займався також баскетболом. Арбітр республіканської категорії з футболу. До 1993 року працював у середній школі с. Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області. З 1993 року – приватний підприємець. Очолював футбольний клуб «Лужани», який у 2000 р. виборов Кубок України серед аматорів, а у 2008 р. виграв аматорський Чемпіонат України. За його президентства футбольний клуб «Буковина» повернувся до першої ліги. З 18.07.2012 – голова обласної федерації футболу.

Інші деталі та фото будуть додані пізніше.

Leave A Reply

Your email address will not be published.