Наталія Лупу: Арзамасова не вибачилась, а сказала, що… це я її за руку схопила

1

Чинна чемпіонка Європи з бігу на 800 м Наталка Лупу, яку 9.03.14 у фіналі чемпіонату світу в Сопоті (Польща) суперниця з Білорусі на фінішній прямій штовхнула і фактично забрала медаль, прокоментувала SportBuk.com цю неприємну ситуацію.

Відео: Наталку Лупу білоруска «штовхнула з п’єдесталу» у фіналі чемпіонату світу (фото)

Нагадаємо, що за декілька десятків метрів до фінішу, коли буковинка обганяла Марину Арзамасову, білоруска 140309-WC-800-final-Lupu-do-4-sportbuk.comштовхнула нашу землячку, внаслідок чого Наталка майже зупинилась і завершила дистанцію п’ятою. Хоча було очевидно, що новоселицька чернівчанка реально мала розіграти «срібло» з полячкою Анжелікою Чіхоцькою…

Добравшись в готель, Наталія Лупу через інтернет дала експрес-інтерв’ю SportBuk.com.

Наталко, нескладно здогадатися, як зараз не весело на душі… Чемпіонки теж плачуть?

– Ну, що не весело, – це точно… І погано бачу екран, хоча цибулю зараз не ріжу (сміється – авт.). Але того, що було, вже не зміниш…

Ви вже не раз зустрічалися вже на біговій доріжці з Мариною Арзамасовою, тож точно маєте бути добре знайомими. Напевно, білоруска перепросила після фінішу?

– Нічого вона не перепросила! Ще й примудрилась сказати, що… це я її за руку схопила… В інтернеті вже є відео і фото, на яких добре видно, як все було… Що ж, треба значить швидше бігати, щоби ніхто не заважав. І тоді не треба буде подібні ситуації обговорювати (сміється – авт.).

Про результати протесту швидко дізнались?

– Я швидко залишила манеж, тож навіть не знала, що наші офіційні особи подали протест. Уже в готелі дізнався, що судді протест відхилили.

Президент ФЛАУ Ігор Гоцул повідомив SportBuk.com, що «апеляційне журі переглядало цей епізод кілька разів і не знайшло приводу для дискваліфікації, на жаль!»…

– Я не можу впливати на рішення суддів. Хоча вважаю, що справедливішим в цій ситуації було б віддати бронзову медаль швейцарці, яка випередила мене в останній фінішній клітці.

Можна попросити змоделювати ситуацію навпаки – якби Ви відштовхнули так суперницю на фініші, як повелися би далі? Крім вибачень, можливо, навіть медаль можна було б подарувати після нагородження?..

– Я би не хотіла опинитися в такій ситуації. Треба вигравати і підніматися на п’єдестали своїми силами і гарно, а не штовханиною! Не хочеться на цю тему більше говорити. Скажу лише, що я ніколи так, як Марина, не буду робити! Я за чесний спорт! І я, звісно, хочу бути на найвищих сходинках п’єдесталу пошани, але завдяки чесній боротьбі! Цю сторінку я перевертаю. Життя продовжується. Лише було б все добре вдома, щоби в Україні не було війни!

Наскільки ситуація в Україні впливає на виступи наших спортсменів?

– Не думаю, що це суттєво вплинуло на результат. Звісно, стежимо за ситуацією, переживаємо. Але коли ти виходиш на бігову доріжку або в сектор, концентруєшся вже на іншому. Якщо сказати жартома, то у нашому фіналі на 800 м росіянок не було, так що додаткових «подразників» я не мала (сміється – авт.). А якщо серйозно, то дуже хочеться, щоби російські війська якнайшвидше залишили межі України. І щоби ми всі були здоровими і змогли побудувати нову країну – з чесною, порядною владою і гідним рівнем життя для людей! А інші проблеми вирішаться «в робочому порядку».

Записав Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Іван Гешко: Наталка Лупу мала бути мінімум призеркою чемпіонату світу 2014

***

Відео: Наталка Лупу пробилась до фіналу чемпіонату світу і «похуліганила» в Сопоті (фото)

***

Легка атлетика: На чемпіонаті світу 2014 р. Буковина матиме двох представників

***

Відео: Наталка Лупу обігнала героїнь Олімпіади на змаганнях «Русская зима 2014»

***

Відео: Наталка Лупу розпочала сезон-2014 з призового місця в Німеччині

***

Відео: Автобіографічний фільм про Наталку Лупу

***

Європейський Юнацький Олімпійський фестиваль 2003 р. (Париж, Франція), фінал з бігу на 1500 м

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (фінал на 1500 м, аматорські зйомки)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (інтерв’ю Наталки Лупу після перемоги в Парижі, ОДТРК)

***

1 Comment
  1. Виктор says

    Наталья, мы за вас болеем, вы все равно лучшая! А белорусска еще свое получит, она не права!

Leave A Reply

Your email address will not be published.