Іван Гешко: Наталка Лупу мала бути мінімум призеркою чемпіонату світу 2014

0

Після прикрої для нас розв’язки у фіналі 800-метрівки на чемпіонаті світу в приміщенні, де буковинку Наталку Лупу фактично «зіштовхнули з п’єдесталу», її виступ прокоментували наставник та партнери.

 Відео: Наталку Лупу білоруска «штовхнула з п’єдесталу» у фіналі чемпіонату світу (фото)

Іван Гешко (чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, президент СК «Гешко»):

«Звісно, прикро випускати так медаль з рук. Взагалі Наталка, на мою думку, припустилась певних помилок ще в першій частині дистанції. З перших метрів, можна сказати, вступила у боротьбу. Дві суперниці трішки відірвались, а вона фактично лідирувала в другій міні-групі. Плюс багато пробігла по другій доріжці, метрів 7-8 зайвих, як мінімум. Прискорилась трохи, збавила, на фініші знову прискорювалась. А двічі по дистанції прискорюватися складно, тим більше на такій короткій дистанції. В кінці ніби правильно все робила, але, повторюю, двічі атакувати складно. Якби трішечки вдаліше тактично пробігла, цілком могла виграти. Я був готовий до того, що Наталка може стати чемпіонкою світу. І, попри тактичні прорахунки, мала бути мінімум бронзовою призеркою. Хоча за динамікою видно було, що фініш, швидше, став би «срібним». Але це вже історія. Все буває. Треба якнайшвидше забути і готуватися до наступних стартів».

Володимир Степанов (заслужений тренер України, перший наставник Наталки):

«Мені здається, що Арзамасова не винна в тому, що сталось. Нещасний випадок… Тобто доля така, виходить. А так Наталка була би точно в призерах… Нічого, все буває. Якщо врахувати, що вона спеціально до зимового сезону не готувалась, то «дійти пішки» до фінішу у фіналі п’ятою – це теж дуже-дуже непогано».

Валерій Чинуш (депутат Чернівецької міськради, партнер СК «Гешко» і Наталії Лупу):

«Враховуючи досвід нашого спілкування раніше, я би зараз не хотів чути жарт про те, що я, як партнер, зекономив на тому, що не маю давати Наталці премію від спортклубу «Гешко» за медаль чемпіонату світу. Попри всі проблеми сьогодення, я із задоволенням вручив би би премію за золоту медаль! Дуже прикро, що так сталось. Бо Наталка реально мала всі шанси і практично вже була з нагородою «в кишені». Це спорт, всяке трапляється. Думаю, і з премією ми ситуацію підкорегуємо, враховуючи «особливість» ситуації. Зараз треба це пережити і рухатись далі. Ми все одно пишаємось нашою Наталкою. І не забуваймо, що це все було у фіналі чемпіонату світу, куди змогли пробитися лише 6 найшвидших дівчат зі всієї планети! А успіхи, дасть Бог, ще будуть! Принаймні, цього я щиро бажаю від себе особисто і від нашого спортклубу».

Георгій Кіріл (голова Новоселицького РФОК «Колос»):

«Мені зараз складно спілкуватися на тему фіналу, який «так» завершився для Наталки… Звісно, нам легше говорити з боку. І ми можемо зараз розказувати, що це сталось не на віражі, а на прямій, що можна було ще трішки праворуч зміститися і уникнути цього зіткнення, що треба було передбачити можливе зіткнення, що нічого «товпитися» на прямій… Але… Наталка обганяла, Арзамасова працювала руками, так що тут немає кого в чому звинувачувати. Маємо те, що маємо. Просто дуже невдалий для нас збіг обставин. На тій швидкості, на якій Наталка фінішувала, їй вистачало запасу аби бути мінімум другою. Але це теорія. Ми раді, що вона пробилась до фіналу. І будемо чекати нових стартів. І старатися підтримати Наталку, допомагати досягати нових успіхів».

Записав Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

130307-pres-sportbuk.com (46)-Heshko-Lupu-copy

Leave A Reply

Your email address will not be published.