Відео: Наталку Лупу білоруска «штовхнула з п’єдесталу» у фіналі чемпіонату світу (фото)

0

Медальна розв’язка у фіналі чемпіонату світу в приміщенні 2014 в Сопоті (Польща) на 800-метрівці склалась невдало для чинної чемпіонки Європи Наталки Лупу – не без «допомоги» суперниці з Білорусі новоселицька чернівчанка на останніх метрах дистанції майже зупинилась…

Фінальний забіг розпочався доволі швидко. Вперед одразу вийшла американка Прайс. Наталія Лупу (04.11.1987, 140309-WC-800-final-Lupu-problema-7-sportbuk.comЧернівці/Новоселиця, ШВСМ, СК «Гешко», тренери – Анатолій Якимчук, Володимир Степанов, офіційний партнер – готель «Буковина») розпочала теж доволі швидко (можливо, навіть трохи зашвидко для її звичайної тактики бігу). Потім трохи збавила темп і фактично вела другу групу бігунок. А за 300 м і за коло до фінішу буковинка була на «звичній» для її успішної тактики останній позиції. Наталка контролювала ситуацію і на останній віраж увійшла вже в боротьбі за найвищі місця (правда, пробігаючи знову «зайві» метри по другій доріжці). Динаміка її фінішного спурту виглядала так, що мінімум медаль, а швидше «срібло», мала би Україна отримати. Але якраз коли Наталка обганяла Марину Арзамасову, білоруска, як свідчить перегляд відео, відштовхнула українку, чим повністю збила її прискорення. У підсумку Наталка, фактично зупинившись, «доходила» четвертою, а на останніх сантиметрах її випередила і швейцарська бігунка.

Виглядало, що був привід подати протест, внаслідок якого у Арзамасової могли відібрати «бронзу», а Наталка могла перейти на четверту позицію. Проте протест після розгляду відхили (судді вирішили, що білоруска відштовхнула Наталку не навмисно). Тож чернівчанка залишається на п’ятій підсумковій позиції. І, звісно, дуже засмученою через випущену з рук медаль саме в «такій боротьбі»… Утім, враховуючи, що до зимового сезону Наталка спеціально не готувалась, 5 місце на чемпіонаті світу, погодьтеся, теж достатньо пристойний результат.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

800 м (фінал)
1 870 Chanelle Price USAUSA 2:00.09 WL
2 764 Angelika Cichocka POLPOL 2:00.45
3 612 Marina Arzamasova BLRBLR 2:00.79 PB
4 823 Selina B
üchel SUISUI 2:01.06
5 838 Nataliia Lupu UKRUKR 2:01.17
6 641 Lenka Masná CZECZE 2:02.46

200 m 27.88 Chanelle Price
400 m 57.73 Chanelle Price
600 m 1:28.91 Chanelle Price

Драматична 800-метрівка
На чемпіонаті світу в приміщенні жінки розіграли медалі з бігу на 800 метрів. Наталія Лупу надзвичайно грамотно побудувала забіг і мала фінішувати як мінімум третьою, коли за кілька метрів до фінішу, обганяючи білоруску Марину Арзамасову, отримала від суперниці поштовх у бік. Ледь втримавшись на ногах, Наталя все ж фінішувала, але п’ятою (2.01,17 хв).
Арзамасова третя (2.00,79 хв). Чемпіонкою світу стала американка Шанель Прайс (2.00,09 – найкращий результат сезону в світі), «срібло» у польки Ангеліки Чіхоцької (2.00,45).
Швейцарці, чия спортсменка Селіна Бюхель фінішувала четвертою, по дорозі до мікст-зони зазначили: «Сподіваємось на протест, вашу Наталю штовхали. На жаль, вам з того ніякого зиску, а у нас може бути медаль».

Прес-служба
Федерації легкої атлетики України

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (Xsport)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (Eurosport)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Андрій Проценко – бронзовий призер чемпіонату світу в приміщенні
В заключний день чемпіонату світу в приміщенні бронзову медаль зі стрибків у висоту збірній Україні приніс Андрій Проценко.
Андрій з першої спроби подолав 2,36 м, які до того ж стали його новим особистим рекордом. Попереднім досягненням українця були 2,33 м.
«Я їхав на чемпіонат світу дуже добре готовим. Цей сезон пройшов без травм, я встановив два особисті рекорди і мав усі підстави сподіватися на те, що зможу це зробити і в Сопоті, – зізнався Андрій. – Це моя перша медаль світових першостей, і, звісно, я їй радий».
Чемпіоном світу з результатом 2,38 м став Мутаз Есса Баршим з Катару. Такий самий результат показав росіянин Іван Ухов, але подолав цю висоту лише з третьої спроби. У нього «срібло».

8.03.14

Ольга Саладуха виграла «срібло» чемпіонату світу в приміщенні
Українка Ольга Саладуха принесла Україні срібну медаль чемпіонату світу в приміщенні з потрійного стрибка. Ольга лише одним сантиметром поступилася росіянці Катерині Конєвій – 14,45 та 14,46 м відповідно.
«Я їхала за «золотом» і національним рекордом, не буду приховувати, – зізналася Ольга. – Була готова показувати високий результат, але не вдалося справитися з помостом».

 7.03.14

Бронзовий почин
Перший день чемпіонату світу в приміщенні, який триває у Сопоті, вже позаду. Атлети розіграли перші комплекти нагород, одна з яких потрапила і до скарбнички української команди.
Аліна Фьодорова
на старт п’ятиборства виходила з температурою. «Змушена була налаштовуватися на боротьбу не стільки з суперницями, скільки з втомою та симптомами грипу», – зізнається після фінішу Аліна.
Але і це не все. Вже на першому виді багатоборства, бігу на 60 метрів з бар’єрами, Фьодорова пішла ва-банк. Як у Донецьку француз Рено Лавіллені побив світовий рекорд у приміщенні Сергія Бубки, вперше стрибаючи на новій жердині, так і Аліна встановила особистий рекорд, вперше одягнувши нові шиповки NIKE.
«Валентина Федюшина, мій менеджер, передала їх напередодні старту. Я в них навіть не розминалася. Старе взуття було менш зручним, і добре, що цей ризик себе виправдав», – розповіла вона.
Почавши з особистого рекорду, Аліна ним і завершила, набравши за сумою п’яти видів поки що свою найкращу суму в приміщенні – 4724 очка. Попереду лише Надіне Брьорсен з Нідерландів і Бріанне Тісен-Ітон з Канади.
Цікаво, що за всю історію чемпіонатів світу в приміщенні найбільше медалей, сім, виграла Росія. В України їх тепер п’ять, але якщо говорити про золоті нагороди, то тут уже ми попереду – дві проти однієї.
Шанси на медалі мала й чемпіонка світу з семиборства Анна Мельниченко. Вона, як і Аліна, розпочала змагання з особистого рекорду з бігу на 60 метрів з бар’єрами і після перших двох видів трималася у трійці. Злий жарт з Анною зіграло штовхання ядра. У першій спробі снаряд полетів лише на 13,02 м. Не склалося і в двох наступних. Відіграти відставання в стрибках у довжину й бігу на 800 метрів Мельниченко, на превеликий жаль, не вдалося.
Як Анна й говорила перед стартом, суперниці досить рівні. Набравши 4587 очок, вона стала сьомою.

Прес-служба

Федерації легкої атлетики України

***

Відео: Наталка Лупу пробилась до фіналу чемпіонату світу і «похуліганила» в Сопоті (фото)

***

Легка атлетика: На чемпіонаті світу 2014 р. Буковина матиме двох представників

***

Відео: Наталка Лупу обігнала героїнь Олімпіади на змаганнях «Русская зима 2014»

***

Відео: Наталка Лупу розпочала сезон-2014 з призового місця в Німеччині

***

Відео: Автобіографічний фільм про Наталку Лупу

***

Європейський Юнацький Олімпійський фестиваль 2003 р. (Париж, Франція), фінал з бігу на 1500 м

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (фінал на 1500 м, аматорські зйомки)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО (інтерв’ю Наталки Лупу після перемоги в Парижі, ОДТРК)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.