Футбол: Ілюк приніс перемогу «гірнякам» (Буковинці в інших командах)

8

Дублем відзначився цього уїк-енду колишній футболіст «Буковини» Максим Ілюк, який тепер грає за резервістів донецького «Шахтаря».

Максим Ілюк («Шахтар-3») 

Максим Ілюк
Максим Ілюк. Фото з сайту shakhtar.com

Як повідомив Андрій Андрєєв, два голи Максима Ілюка принесли 1.09.13 виїзну перемогу «Шахтарю-3» у матчі 9 туру друголігової першості України проти «Славутича» (Черкаси). Буковинець відзначився на 5-й та 16-й хвилинах. Як зазначено на сайті «гірняків», рахунок Ілюк відкрив, грамотно зігравши на випередження після розіграшу кутового. А незабаром він замкнув простріл Білонога і, таким чином, подвоїв перевагу «помаранчево-чорних». А ще на 24-й хв. Максим вписав своє ім’я в протокол і як порушник правил, якого покарали жовтою карткою.

Після 9-ти турів «Шахтар-3» з 13 очками йде на 10 місці, відстаючи від 3 місця на 4 очки.

 

Руслан Гунчак («Нафтан», Чемпіонат Білорусі)

У черговому турі білоруської вищої ліги «Нафтан» (Нопоплоцьк), кольори якого захищає екс-капітан «Буковини» Руслан Гунчак, на останніх хвилинах виупстив з рук позитивний результат у виїзному поєдинку проти «Динамо» (Брест). Буковинець традиційно вийшов на поле в основному складі. На 23 хв. Ігор Кривобок вивів «Нафтан» вперед. Але Ніколай Сігневич на 84 хв. і Андрей Соловей на 87 хв. змусили «капітулювати» новополоцького кіпера і принесли перемогу господарям.

Після 22 турів «Нафтан» посідає 11 місце (21 очко).

У матчі 8 туру елітного дивізіону «Зоря» – «Арсенал» увесь матч в основі луганської команди провів Ігор Чайковський. «Зоря» перемогла з рахунком 4:0. Ігор відіграв увесь матч був активним на футбольному полі та «відзначився» п’ятою жовтою карткою в сезоні.

Статистика Ігоря Чайковського у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України –7 ігор (1 гол, 5 попереджень), чемпіонат України (U-21) – 1.

Свій другий офіційний матч у футболці запорізького «Металурга» провів буковинський нападник Руслан Платон. Руслан вийшов на поле на 82 хвилині матчу, а його нинішня команда поступилися колишній – «Таврії» (1:3).

Статистика Руслана Платона у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України – 2.

У 8 турі чемпіонату України серед молодіжних команд за «Дніпро» зіграв Денис Олійник, який не потрапляє до основного складу дніпропетровського колективу. «Дніпро» поступився на виїзді київському «Динамо» – 2:4. Денис Олійник вийшов у стартовому складі команди Дмитра Михайленка, забив гол (38 хвилина матчу) та був замінений на 80 хвилині гри.

Статистика Дениса Олійника у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U-21) – 6 (5).

Уродженець Кельменців Чернівецької області – півзахисник Юрій Ткачук зіграв за молодіжний склад харківського «Металіста» проти «Шахтаря». Команда з Харкова поступилася на виїзді з рахунком 0:1. Юрій Ткачук зіграв увесь поєдинок. Зазначимо, що колективу нашого земляка протидіяли такі відомі виконавці, як Ісмаїлі, Василь Кобін, Антон Шиндер.

Статистика Юрія Ткачука у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U-21) – 8 (1 попередження).

Молодіжний склад «Таврії», за яку заявлено буковинців Дмитра Ляха та Василя Грінку у 8 турі змагань грав проти запорізького «Металурга» та поступився – 0:1. Василь Грінка залишився у запасі, а Дмитра Ляха не було у заявці на матч.

Статистика Дмитра Ляха у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U-21) – 3.

Статистика Василя Грінки у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U-21) – 3 (1 попередження).

За останні дні встиг зіграти дві гри у чемпіонаті України (U – 19) буковинський півзахисник Микола Цепа, який захищає кольори ФК «Севастополь». Спочатку кримська команда поступилася у рідних стінах «Металістові» – 0:1 (Миколу замінили після першого тайму), а вчора переграла на виїзді земляків з «Таврії» – 1:0 (буковинець вийшов на заміну на 58 хвилині матчу).

Статистика Миколи Цепи у сезоні – 2013/2014: чемпіонат України (U – 19) – 7 (1 попередження).

Невдало склався матч 8 туру першості України для команди Володимира Найка – МФК «Миколаїв». Підопічні Олега Федорчука поступилися на виїзді колективу «Украгроком» (Головківка) – 0:2. Володимир Найко провів увесь матч.

Статистика Володимира Найка у сезоні – 2013/2014: першість України – 8 (1 попередження), Кубок України – 1.

Свій третій офіційний матч за тернопільську «Ниву» зіграв буковинський нападник Руслан Івашко. Команда нашого земляка і цього разу зіграла невдало. Підопічні Ігоря Яворського програли вдома краматорському «Авангарду» – 1:2. Руслан відіграв увесь матч і «відзначився» жовтою карткою.

Статистика Руслана Івашка у сезоні – 2013/2014: першість України – 3 (1 попередження).

У тому ж краматорському «Авангарді» дебютував вихованець СДЮСШ «Буковина» (тренери – Євген Дзівідзінський, Юрій Крафт) Артур Гущин. Екс – гравець луцької «Волині» та чернівецької «Буковини» у матчі з «Нивою» вийшов на заміну на 85 хвилині. А вже через хвилину Артур вразив «рамку» господарів та приніс перемогу «Авангарду» – 2:1.

Статистика Артура Гущина у сезоні – 2013/2014: першість України – 1 (1).

Перший офіційний матч за кіровоградську «Зірку» зіграв буковинець Роман Степанков. Футболіст, який минулий сезон розпочинав у чернівецькій «Буковині», у матчі з ФК «Полтава» вийшов у стартовому складі кіровоградців, отримав жовту картку та був замінений на 69 хвилині гри. Матч завершився нульовою нічиєю.

Статистика Романа Степанкова у сезоні – 2013/2014: першість України – 1 (1 попередження).

У 9 турі друголігової першості України хмельницьке «Динамо», за яке виступає наш земляк – нападник Олександр Лакуста, грало на виїзді з колективом «Оболонь – Бровар». Гра завершилася з рахунком 1:1. Олександрові, який відіграв увесь матч, відзначитися не вдалося.

Статистика Олександра Лакусти у сезоні – 2013/2014: першість України – 7 (1 гол, 1 попередження).

Вдалим став 9 тур першості України для нашого земляка – нападника Максима Ілюка (на фото). Команда Максима «Шахтар – 3» (Донецьк) грав на виїзді з черкаським «Славутичем». Гірники перемогли з рахунком 2:1. Буковинець відзначився дублем та отримав жовту картку.

Статистика Максима Ілюка у сезоні – 2013/2014: першість України – 7 (2 голи, 1 попередження).

У 22 турі чемпіонату Білорусі команда Руслана Гунчака «Нафтан» (Новополоцьк) грала на виїзді з брестським «Динамо». У ході матчу «Нафтан» вигравав з рахунком 0:1, однак під завісу зустрічі пропустив два голи – 1:2. Руслан провів увесь матч.

Статистика Руслана Гунчака в сезоні – 2013: чемпіонат Білорусі – 22 (5), Суперкубок Білорусі – 1.

Одразу два матчі зіграв минулого тижня за казахстанський клуб «Актобе» уродженець Новодністровська Андрій Харабара. Спочатку наш земляк протидіяв київському «Динамо» у Лізі Європи, де команда Харабари поступилася з рахунком 1:5, а 1 вересня колектив «Актобе» протидіяв у чемпіонаті Казахстану команді «Іртиш» (Павлодар) – 0:4. У матчі чемпіонату Казахстану Андрій провів на полі увесь ігровий час, а у поєдинкові проти київського «Динамо» наш земляк вийшов на заміну на 58 хвилині матчу.

Статистика Андрія Харабари у сезоні – 2013: чемпіонат Казахстану – 21 (2), Кубок Казахстану – 3, Ліга Європи – 6.

Інформація SportBuk.com та ЧОФФ

8 Comments
  1. OVMartyniuk says

    “Як зазначено на клубному сайті «гірняків», рахунок Ілюк відкрив, грамотно зігравши на випередження після розіграшу кутового”.
    Хіба сайт “Шахтаря” інформує про “Шахтар-3”? Дайте, будь ласка, або веб-посилання, або не придумуйте.

    1. Шановний п. Мартинюк (? я вірно зрозумів, з ким спілкуюсь?), цікаво, що саме Вас турбує – щоби Макс раптом забив голи не так, як описано на клубному сайті, чи найбільше цікавить, де саме “гірняки” інформують про матчі “Шахтаря-3”?:) Запам’ятайте разочок і назавжди – я не маю звички “придумувати”;) Плюс можете увімкнути логіку – який сенс “придумувати” в цій ситуації?:) Можете нафантазувати бодай якийсь варіант “потреби” посилатися на інформацію, якої немає:) Якщо був би передрукований матеріал з клубного сайту, то було б і відповідне гіперпосилання. А оскільки звідти лише опис забитих голів, то такої потреби немає. Якщо Вас особисто цікавить це посилання, напишіть на sportbuk@gmail.com і отримаєте відповідь з ним;) Удачі!;)

  2. OVMartyniuk says

    Якщо матеріал прес-служби ФК “Шахтар” (Донецьк) написаний іншими словами, джерелом матеріалу все одно залишається ЗАТ ФК «Шахтар» (Донецьк).
    http://academy.shakhtar.com/ua/news/28269
    І добре, що після мого коментаря, з’явився підпис під фото.

    1. Ви, шановний, м’яко кажучи, перебільшуєте свою роль:) Якби трохи зналися, що означає у позаробочий час робити подібний сайт, то навіть близько не думали би, що анонімний коментар може змусити щось там підписати і т.п.:) До речі, не факт, що фото підписане коректно, тому що той же сайт міг її розмістити, “позичивши” у когось без посилання. Але мінімум пів справи зроблено – вказано, звідки воно взяте:) Я так і не зрозумів суть Ваших коментарів – з якою метою Ви це уточнюєте?:) Якщо Ви раптом хочете боротися з тими, хто краде чужі матеріали без посилання, – відстежуйте “рух” моїх інформацій і матиме поле для профілактичної роботи:) Посилання, яке Ви тут вказали, насправді не є тим місцем, де я знайшов міні-опис як забивав наш земляк голи (то російськомовна інформація була і на сайті “прямішої” шахтарської назви:) ). І Вам, як, бачу, не дуже обізнаному в особливостях журналістської роботи, підказую: сайт, на якому я побачив опис забитих голів, не є джерелом інформації в даному разі, джерела – це хлопець, який відстежив і повідомив про сам факт дублю Макса, плюс сайт ПФЛ, який його повідомлення офіційно підтвердив. Якщо б кожне слово потребувало посилання, то мали би ставити на кожну літеру посилання на алфавіт і т.д.:) Мене більше турбує, коли люди беруть чужі інформації і тиражують їх без посилання на джерело, навіть не утруждаючи себе вноситти якісь зміни в текст:) Якщо Ви теж проти цього негативного явища, – вперед:) А якщо Ви будете й надалі писати коментарі “ні про що”, то я можу і не витягувати їх зі СПАМу:) (анонімність і “напіванонімність” тут не вітається). До слова, Ви якось тут писали про фото новодністровця Харабари, що воно ніби з офіційного сайту “Актобе”. Я, як і обіцяв, коли мав час, пошукав те фото на клубному сайті, але не знайшов його слідів там… І підтвердження, що воно вказаного Вами автора – теж не знайшов… Якщо маєте таке підтвердження, скиньте на sportbuk@gmail.com, щоби я в такому разі вказав автора фото (і сайт, якому автор це фото надав для розміщення, якщо це відомо). Але не пишіть про це знову тут в стилі “про все і ні про що”:) Можу припустити, що Ви якось пов’язані з якимось сайтом, який тиражує інформації SportBuk.com без посилання (тобто краде), тож Ви намагаєтесь за щось “зачепитися”, аби можна було аким чином “виправдати” чиїсь крадіжки:) Але Ви,в такому разі, марнуєте час, бо я дбаю про коректність в цьому плані;) Плюс дуже рідко взагалі такі ситуації виникають, адже переважна більшість розміщеного тут – якраз особисто мною підготовлені матеріали (або, іноді, когось з колег, які надають для розміщення свої матеріали чи фото). Продовжувати спілкування в коментарях в режимі Вашої “напіванонімності” не маю бажання;) (я ж відкрито спілкуюсь) Удачі і всіх благ!

  3. OVMartyniuk says

    Ось фото з офіційного сайту “Актобе”
    http://fc-aktobe.kz/index.php?name=album&file=index&do=showgall&gid=127
    (правий стовпчик, 18 рядок)
    А яке Ваше джерело з пошукового сайту?
    Анонімності ніякої немає. Можу надіслати посилання на свою сторінку у Facebook.

    1. При спробі перейти за вказаним посиланням (або навіть коли копіюю і вставляю в нове вікно) чомусь викидає на http://fc-aktobe.kz/index Якось навіть загадково:) Тоді через пошуковий сайт оперативно знайшов цю фотку, а тепер стільки часу і “мороки”, щоби з’ясувати (уточнити), чия вона:) У цьому контексті зручніше, коли сайт і автор вказані на самій фотці… Я тут чорним по білому просив надіслати посилання на електронку:) Чи Вам важливо “підняти хвилі”?:) Джерело з пошукового сайту? Ви що не користуєтесь пошуковими сайтами?:) Я взяв прямо з пошуковика, не заходячи на сам сайт (швидко все робив). А щодо “анонімності” – тут Ви OVMartyniuk, а я відкритий повністю – Георгій Мазурашу:) У соціальних мережах я так само зареєстрований під своїм ім’ям. Думаю, спілкуватися, коли знаєш з ким, все-таки зручніше, чи не так?:) Зараз часу розшукувати на сайті “Актобе” ту фотку не маю. Вже пробував це робити раніше і не знайшов. Можливо, пізніше за цим прямим посиланням вдасться зайти, бо якось дивно, що воно викидає на адресу вищого рівня…

  4. OVMartyniuk says
    1. О, за цим посиланням прямо на фото пустило;) Тепер зі спокійною душею, дякувати Вам, підписую фото Юрія Тарасенка;) За вказаним посиланням воно і підписане, і з логотипом клубу. Але в неті тоді з’явилось оперативно “чистою”, якою я і знайшов:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.