Самбо: Буковинські медалі на юнацькому Чемпіонаті України

0

Лік здобутим нагородам національного ґатунку в сезоні-2013 відкрили новоселицькі самбісти, які піднялися на п’єдестал пошани юнацького Чемпіонату України (1995-97 рр.н.).

 

Звітні змагання завершилися 27.01.13 у м. Керч. Як повідомив заслужений тренер України з боротьби самбо і головний «колосовець» Новоселиччини Георгій Кіріл, бронзовими призерами стали Дмитро Гуйван (категорія 81 кг) та Василь Кімін (важка категорія понад 87 кг).

Наставник призерів Юрій Паскар з місця подій передає, що Гуйван (1995 р.н.) цілком міг виграти у півфіналі у майбутнього переможця. Дмитро останнім часом сильно виріс і як борець, і в кілограмах та сантиметрах. Окремо варто відзначити і Василя Кіміна з Припруття. Цей хлопець 1997 р.н. богатирської статури (має зріст 180 см і важить 108 кг), який минулого року також здобув «бронзу» Чемпіонату України у віковій групі 1996-98 рр.н. (маючи вагу 97 кг), тепер став наймолодшим призером у своїй віковій номінації і має перспективи поборотися за місце у збірній України для участі у Чемпіонаті Європи серед спортсменів 1997 р.н. Національний відбір відбудеться у березні у Львові.

На жаль, усі 5 новоселицьких самбістів на звітні національні змагання вирушили за кошти батьків.

***

Дмитро Гуйван

Leave A Reply

Your email address will not be published.