Буковинці – переможці турніру до відкриття СПК «Доброволець» під Києвом (фото)

0

Двоє буковинців стали переможцями Всеукраїнського турніру з боротьби самбо, який відбувся 17.03.2018 р. у передмісті Києва – в селі Святопетрівське Києво-Святошинського району, з нагоди офіційного відкриття  спортивно-патріотичного комплексу «Доброволець».

У ветеранських номінаціях відзначились сторожинчанин Андрій Мельничук (35-39 років) та кіцманчанин Дмитро Харитон.

Андрій Мельничук є посадовцем обласної прокуратури, як заступник голови обласної федерації дзюдо входить до виконкому обласного відділення НОК України. В юності займався дзюдо, в 11 класі виконав норматив кандидата в майстри спорту, це ще було в СРСР (1991 р.). Останнім часом підтримує форму і пробіжками, якими займається під керівництвом зіркового бігуна Івана Гешка.

Андрій Михайлович зазначає, що ці заняття допомагають і в єдиноборствах: «Завдяки його методам функціональної підготовки та витривалості я дихав краще після сутичок, ніж суперники».

Сам комплекс, за словами Андрія Михайловича, – цікавий приклад, можна сказати, соціального бізнесу. Там 4 поверхи, де організовані декілька спортивних секцій, а також працює готель. Одночасно з відкриттям комплексу відкрили і пам’ятник героям АТО.

Збудований комплекс за ініціативи екс-голови Києво-Святошинської райради Олександра Тигова.

А ось ще інформація про комплекс від mykyivregion.com.ua:

Дату відкриття вибрано не випадково, адже саме 17 березня 1917 року в Києві було проголошено Українську Центральну Раду, президентом  обрано Михайла Грушевського. Будучи сильним істориком та активним громадсько-політичним діячем, він не тільки писав, але й творив українську історію.

Історія створення СПК “Доброволець”

Починаючи з листопада 2013-го, у непростий час для України, першими, хто без страху і сумнівів відважно кинувся захищати територіальну цілісність нашої держави, були бійці добровольчих батальйонів. Одним з таких був 18-річний кіборг Сергій Табала з позивним “Сєвєр”.

Спочатку він брав участь у Революції гідності, потім долучився до лав Добровольчого Українського корпусу, де був тяжко поранений, та маючи жагучу силу волі, залишився в строю, а вже 6 листопада 2014-го під час штурму диспетчерської вежі в аеропорту Донецька Сергій загинув.

В знак його шани, 24 серпня 2016 року, тоді ще біля недобудованого СПК “Доброволець”, відбулося встановлення пам’ятника “Добровольчим батальйонам”, прообразом якого і став “Сєвєр”.

Рік по тому, 24 серпня 2017-го, на другому поверсі центру відбулося відкриття першого і єдиного на Київщині музею пам’яті Героїв Небесної Сотні – “Від Майдану до АТО”. Експозиції військової тематики з фото і картинами в форматі репортажу зберігають хронологію подій від листопада 2013-го і дотепер. Мистецький осередок вражає змістовністю та наповненням, тут проводяться екскурсії, пам’ятні вечори та інші ознайомчі зустрічі.

З вищезазначеної інформації складається картина про масштабність споруди. Сама будівля комплексу в чотири поверхи, там розміщено дев’ять залів для занять з різних видів спорту – бійцівський (самбо, бойове самбо, дзюдо, бокс, кікбоксинг, карате), більярдний, тенісний, тренажерний, танцювальний (фітнес, динамічна і степ аеробіка, атлетична гімнастика, шейпінг, йога, хатха-йога), є тут і спеціально облаштовані побутові приміщення (роздягальні, душові, медична кімната), простора конференц-зала ідеально підходить для масштабних заходів (семінари, тренінги, конференції, форуми).

В подальшому тут проводитимуться відкриті зустрічі: громада – бізнес – влада, для обговорення важливих питань відносно регіонального розвитку, як Київщини так і країни в цілому. На четвертому поверсі – Hostel на 60 місць, призначений як тимчасове житло для членів громадського об’єднання, спортсменів та всіх учасників тих чи інших подій.

Затишна атмосфера кафе “BIG FRESH BOSS” пропонує широкий асортимент фірмових чаїв, смачної кави, свіжовижатих соків та фрешів, різновид смузі і коктейлів, в поєднанні із запашною домашньою випічкою. Обігрівається комплекс власною котельнею, а це дає змогу обійтися без російського газу.

Під час відкриття відбулося одразу декілька заходів, у т.ч. спортивних. На першому поверсі розіграли нагороди згаданого вище турніру з боротьби самбо серед ветеранів (керівник змагань – директора стратегії та розвитку Національної Федерації Самбо України – Юрій Клемантов), на другому поверсі – двобої з боксу та бойового самбо, плюс турнір з настільного тенісу, на третьому – турнір з шахів (керівник – суддя вищої категорії з шахів, завідувач спортивного відділу українського державного центру позашкільної освіти МОН України Захарчук Іван Романович), плюс змагання з пауерліфтингу (від керівника мережі спортивних клубів Олексія Поліщука). Крім цього, там транслювали документальний фільм про Україну «Від Ярослава до Майдана» і виставка малюнків вихованців Боярської художньої студії Юрія Горбачова.

SportBuk.com

***

Дзюдо: Новосельчанин – на європейському п’єдесталі 2017!

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.