Один з кращих буковинських фахівців спорту, нарешті, – Заслужений!

0

З п’ятої спроби (якщо не більше), нарешті, найвище звання для фахівців сфери – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України – отримав один з кращих регіональних керівників і організаторів спорту, «головний колосівець» Новоселицького району Георгій Васильович Кіріл! Вітання!

Якщо перелічувати все позитивне, що Георгій Васильович зробив для новоселицького, буковинського спорту і окремих титулованих і перспективних спортсменів, як кажуть, дня не вистачить. Про найважливіші успіхи можна прочитати тут.

Георгій Кіріл, Наталія Лупу, Іван Гешко

Звернемо увагу на цікавий «антирекорд» в контексті – Георгію Кірілу, чиї заслуги перед спортом

давненько визнали не лише в рідному Новоселицькому районі та Чернівецькій області, а й у різних куточках України (ті, які бували тут, стикались з Георгієм Васильовичем та плодами його роботи), із незрозумілих причин (про які можна лише здогадуватися) чомусь не присвоїли це звання після відповідних клопотань від обласної влади, а потім і від Центральної ради товариства «Колос» (підтриманих профільним міністерством) за чотирьох (!) Президентів – Леоніда Кучми, Віктора Ющенка, Віктора Януковича та Петра Порошенка! 

Георгій Кіріл і Петро Раца

За Порошенка «так просто не здались». Взялись відстежувати рух відповідного подання. Перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул (який, до слова, теж знає про заслуги Кіріла) перевірив і повідомив, що міністерство клопотання буковинської влади підтримало, тож все в руках Адміністрації Президента. Далі був відповідний запит буковинського нардепа Григорія Тіміша, який офіційно поцікавився у АП, в чому річ, чому такій заслуженій людині не присвоюють заслужене звання?.. Ще й заходив, за його словами, двічі до першого заступника глави Адміністрації Президента Віталія Ковальчука – з таким же запитанням. 

А ще, як повідомили SportBuk.com очевидці, під час ХІ позачергового з’їзду Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України 27.10.2017 р. у Києві голова Донецької обласної організації Всеукраїнського ФСТ «Колос» Іван Костянецький, дізнавшись, що Георгію Кірілу досі не присвоїли Заслуженого, з високої трибуни закликав більше не подавати жодної кандидатури, поки не присвоять Георгію Васильовичу. В залі були заступник міністра молоді та спорту, інші посадовці. Тоді керівник товариства «Колос» Олександр Мендусь (уродженець Вінничини) запевнив, що «доб’є» це питання.

Не знати, що зіграло вирішальну роль (чи то сукупно якось спрацювало), але, нарешті, Указом Президента України Петра Порошенка від №11/2018 від 20.01.2018 р., з нагоди Дня Соборності, звання Заслужений працівник фізичної культури і спорту України присвоєне і КІРІЛУ Георгію Васильовичу — голові Новоселицького спортивно-оздоровчого клубу Чернівецької обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос».

Ще раз вітаємо! Це той випадок, коли жодних сумнівів немає – ЗАСЛУЖИВ! ДАВНО!

До слова, не про всіх офіційно «заслужених» можна це сказати. Приміром, футбольний арбітр (нині інспектор-делегат) Юрій Скорейко, який приблизно рік очолював облспортуправління (коли губернатором був земляк Георгій Філіпчук), якимось загадковим чином достатньо оперативно у 2016 р. став Заслуженим працівником фізичної культури і спорту, попри те, що колегія управління молоді та спорту облдержадміністрації (незважаючи на спроби тиску з боку керівництва ОДА) двічі відхилила його кандидатуру. Кажуть, Юрій Миколайович чи то однокласник губернатора, чи то просто земляк, але ось так, не маючи якихось особливих заслуг перед Буковинським спортом (не кажучи вже про вищий рівень, чого вимагають вимоги для присвоєння), його подання, в обхід профільного професійного середовища, дуже швидко дійшло мети (напевно, багато хто здивувався би заслугам з подання, яке чомусь «світити» не хочуть, SportBuk.com пробує отримати копію зі столиці, аби показати громаді, що туди вписали…). На відміну від справді «заслуженого-перезаслуженого» Георгія Кіріла, за якого, певно, не було кому так файно «вписатись»… І що? Та нічого… «Поговорили і забули». А «такі» «заслужені», «ліплені майстри спорту» і т.п., тим часом, отримують за ці звання офіційні надбавки до зарплати та інші привілеї… «Та й нехай», правда?:) «Наша хата ж з краю», як кажуть… Так простіше:)

Про інші «дива» з цими поданнями на Заслуженого можна прочитати тут:

Про «колективну безвідповідальність» та «заслужених», але «не настільки»…

***

Сергій Задорожняк відзначений Президентом України як «Заслужений працівник»!

***

Біографічні дані:

КІРІЛ Георгій Васильович (дзюдо, самбо)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.