Ігор Чайковський: Перемогу над «Динамо» будуть згадувати завжди

0

Гравець молодіжної збірної України та «Іллічівця» чернівчанин Ігор Чайковський відповів на запитання прес-служби ПЛ перед гостьовим поєдинком 9 туру Епіцентр Чемпіонату України проти «Динамо».

 

− Ігорю, щойно разом з партнерами по «молодіжці» ти повернувся зі Словенії. У чому причина поразки? (Словенія – Україна – 2:0)

 

− Невиразний другий тайм та низка помилок з нашого боку. До перерви була абсолютна рівна боротьба. Мабуть, господарі були більш наполегливими у здобутті своєї мети. Звичайно, неприємно, але ми трагедії з цього не робимо, адже це був лише стартовий поєдинок відбіркової кампанії. Початок буває різним − у нас він не вийшов, але попереду достатньо часу і матчів, щоб виправити становище.

 

− Що сказав Павло Яковенко після зустрічі?

− Приблизно те саме. Попросив забути цей результат і не допустити його повторення у наступних зустрічах. Також він висловив надію, що ми підійдемо у бойовій готовності до наступного виклику у табір молодіжної збірної України.

 

− У яких компонентах господарі вас переграли?

− Мабуть, у колективних діях. Адже словенці грали у своєму оптимальному складі, а у нас через травми були відсутні Віталій Віценець, Денис Гармаш, Віталій Федотов. Я не кажу, що ті, хто вийшов на поле, були слабшими, але тренер не мав такого вибору при визначенні стартового складу. В усякому випадку, я не шукаю виправдань, а лише констатую факти.

 

− Для всіх повернення до клубу відбувається по-різному. Для тебе це важко?

− Зовсім ні. Адже тренування є і там, і там. Тобто за фізичну готовність можна не турбуватись. Тренувальний процес, звичайно, трохи відрізняється, але для мене суттєвих відмінностей я не бачу, адже позиція опорного півзахисника залишається за мною і у Валерія Яремченка, і у Павла Яковенка.

 

− Давай повернемось до справ клубних. Що можеш сказати про нинішнє турнірне становище «Іллічівця»?

− Стартували досить непогано, але десь із 4-го тура почалась певна криза. У деяких матчах можна згадати і про невезіння, коли ми навіть одного очка не набирали, хоча вправі були розраховувати на три. Але перед викликом до збірної ми перемогли «Ворсклу», знову відчули смак забитих голів. Тож, гадаю, усе найгірше вже позаду. А от поліпшити ситуацію час є, адже навіть не завершилось перше коло. І з тими, з ким загубили очки, можна буде відігратись у другій частині змагань.

 

− Можеш назвати головні відмінності «Іллічівця» з початком нинішнього сезону?

− Прийшли нові виконавці, і Валерій Іванович може міняти склад, визначати оптимальне сполучення футболістів. Навесні у тренерського штабу не було такої можливості через коротку лаву запасних.

 

− Тобі лише у жовтні виповниться 20 років, а ти граєш без замін. Не важко?

− Насправді, звик до цього ще раніше − у попередніх клубах. Тому чому мені має бути зараз важко, якщо було нормально раніше? Це моя робота.

 

− Чергова зустріч з «Динамо». Як гадаєш, «Іллічівцю» по силах грати у відкритий футбол з таким суперником?

− А чому б і ні… У нас під керівництвом Яремченка вже були такі матчі із сильним суперником. Але як буде цього разу, ми ще не знаємо. Право тренера обирати план на гру.

 

− Готові до зустрічі у Києві? Розраховуєте побачити новачків у складі «динамівців»?

− Прогнозувати склад суперників не візьмусь. Але думаю, що перехід Романа Єременка до «Рубіну» – це втрата. Наскільки швидко її вдасться компенсувати, побачимо.

 

− Чи буде згадуватись матч останнього туру попереднього сезону?

− Безперечно, та перемога над «Динамо» запам’яталась не лише нам або нашим опонентам. Мені здається, цей результат будуть згадувати завжди.

fpl.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.