У «Буковині» знають поіменно «фахівців», які розпускають чутки про договірні ігри

0

Невдачі «Буковини» в останніх матчах першолігової першості України з футболу породили чутки про те, що команда займається договірними іграми. У перерві матчу «Буковина» – ФК «Львів» (0:2) виник конфлікт між чернівецькими футболістами і вболівальниками, які вигукували з трибун неприємні слова. Деякі псевдо вболівальники назвали договірною і виїзну нічию з кіровоградською «Зіркою» (3:3). За коментарями ми звернулися до головного тренера «Буковини» Вадима Зайця і спортивного директора Віктора Олійника.

Вадим Заяць (головний тренер «Буковини»):

– Я коментую це лише з поваги до вас, бо не вважаю за потрібне якось виправдовуватися, адже ніякими «договорняками» у нас і не пахне! Це чистої води провокація. Ми в клубі знаємо поіменно тих так званих «фахівців», які намагаються дискредитувати «Буковину». Поки що не хочу називати їх прізвища, Ще декілька місяців тому ці люди не вірили, що ми вийдемо до І ліги. Коли команда це зробила, вони почали розказувати, що, мовляв, нам там нічого робити і що «Буковина» одразу вилетить назад у ІІ лігу. Але тепер видно, що команда у нас все-таки є. То тепер ці провокатори намагаються кинути тінь на команду, розпускаючи чутки про ніби-то договірні ігри. Місто у нас мале. Ще перед грою з ФК «Львів» деякі «доброзичливці» команди розказували, що це договірна гра. Якщо вони такі великі «фахівці» і все знають наперед, якщо їм не цікаво дивитися гру «Буковини», навіщо взагалі приходити на стадіон, не розумію. Так, на старті сезону нас ніхто серйозно не сприймав. А тепер, зрозуміло, ми заважаємо командам, які реально претендують на вихід до Прем’єр-ліги. Тож тепер на виїзді ми фактично граємо 11 проти 14-ти (мається на увазі судді – авт.), нас, як кажуть, просто «вбивають». Тут вже розказують, що і в Кіровограді ми зіграли у договірну нічию. Та це безглуздя! Ми за декілька хвилин до кінця зустрічі вийшли вперед, а потім в наші ворота призначили такий пенальті, що ми за голову взялися. Які там договори! Про матч з ФК «Львів» я не хочу повторюватися – деякі футболісти зіграли невдало, та й ті нереалізовані пенальті – то просто трагедія. А ті горе-фахівці лише й розказують: програли – значить здали, виграли – значить купили. Ми поставили перед собою завдання побудувати команду, повернути на стадіон вболівальників, що нам в принципі вдається. То яка тоді логіка при цьому грати договірні ігри?! Ми хочемо добитися того, щоби на наших іграх були повні трибуни. Так, якби напочатку сезону я або президент клубу Василь Орлецький сказав, що у нас завдання вийти до Прем’єр-ліги, з цього, напевно, просто сміялися би. Ніхто не каже, що таких завдань не буде. Але треба підготувати команду. Вболівальники бачать з трибун помилки, ми їх теж бачимо, і працюємо на тим, щоби їх було менше. Я знаю, що справжні вболівальники щиро підтримують команду. Хочу щиро подякувати їм за це і ще раз запевнити: поки я в команді, забудьте про договірні ігри! Команда потребує вашої підтримки. Ми на неї сподіваємось. І, повірте, хлопці будуть в кожному матчі віддавати на полі всі сили і грати лише на перемогу! А для тих, у кого є якісь сумніви, – не слухайте провокаторів і не користуйтеся чутками, приходьте на відкриті тренування і спілкуйтеся безпосередньо з нами. Ми спеціально влаштовуємо ці відкриті тренування, щоби вболівальники могли подивитися, як команда працює, а після закінчення занять, – і поговорити з футболістами і тренерами. Чекаємо на вас на стадіоні «Буковина» у п’ятницю з 15:00 і, звісно, в суботу на матчі о 15:00.

Віктор Олійник (спортивний директор ФСК «Буковина»):

– Я можу підтвердити чітко, що поки ми з Зайцем працюємо в «Буковині», договірних ігор не буде! Ми з нашим президентом клубу Василем Орлецьким хочемо зробити команду, яка зможе боротися за найвищі місця! А ті «фахівці», які намагаються ставити нам палки в колеса… Це не робить їм честі… Замість того, щоби допомогти, підтримати команду, коли є якісь невдачі, вони, навпаки, хочуть принизити і дискредитувати. Я навіть не хочу коментувати ці безглузді чутки про договірні ігри. Вже і про матч в Кіровограді чутки розпустили. Та візьміть і подивіться у п’ятницю гру в програмі «Вперед, «Буковина»!», а потім зробите висновки.

Цей матеріал частково надрукований у газеті «Молодий буковинець»

Вадим Заяць. Фото: Георгій Мазурашу, sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.