Чернівчани виграли Кубок України з футзалу 2019! (фото, відео)

0

Уперше чернівецька команда виграла Кубок України з футзалу! Відзначились підопічні Олександра Бужака та Андрія Телегея – у віковій групі U-13 (2006 р.н.).

Звітні кубкові баталії U-13 відбулись у Кам’янці-Подільському 28-31.01.2019 р.

Груповий етап «Буковина-06» завершила на другій позиції у підгрупі Г. Очки втратили підопічні Бужака і Телегея у матчі з ФК «Темп-ЗАЕС-Продексім» (Енергодар) – після нічиєї в основний час, поразка у серії пенальті.

Інші всі матчі «Буковина» виграла. І попри те, що мало хто з фахівців бачив чернівчан у боротьбі за місце у топ-4, вони у плей-оф пробились і до півфіналу, і до фіналу, і вирішальний двобій виграли! Якими емоціями це супроводжувалось, можете подивитися нижче на відео.

Цю приємну звістку SportBuk.com повідомив директор ФОК «Олімпія» Геннадій Дзвівідзінський. А Микола Таріца додав фотографій та відео (його син Олександр Таріца – капітан команди).

Приємно зазначити також, що кращим гравцем Кубку України був визнаний Станіслав Мороз. Кращим у чернівецькій команді був названий Павло Поштар.

***

***

Фото:

***

Група А

28.01.19

Академія НФК «Ураган» – СК «Спортлідер+» – 1:4

ДЮСШ «Олімп» – ДЮСШ (Васильківка) – 6:1

29.01.19

ДЮСШ (Васильківка) – Академія НФК «Ураган»  0:6

СК «Сполртлідер+» – ДЮСШ «Олімп» – 2:5

Академія НФК «Ураган» – ДЮСШ «Олімп» – 0:1

ДЮСШ (Васильківка) – СК «Спортлідер+» – 2:6

1. ДЮСШ «Олімп» (Сміла) – 9. 2. СК «Спортлідер+» (Хмельницький) – 6. 3. Академія НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) – 3. 4. ДЮСШ (Васильківка) – 0.

Група Б

28.01.19

ФСК «Іллічівець» – МДЮСШ (Новий Буг) – 4:3

«Мегаполіс» – «Юність-Базис» – 5:2

29.01.19

«Юність-Базис» – ФСК «Іллічівець» – 3:3 (пен. – 2:0)

МДЮСШ (Новий Буг) – «Мегаполіс» – 0:3

«Іллічівець» – «Мегаполіс» – 3:1

«Юність-Базис» – МДЮСШ (Новий Буг) – 0:3

1. «Іллічівець» (Чорноморськ) – 7 очок. 2. «Мегаполіс» (Запоріжжя) – 6. 3. МДЮСШ (Новий Буг) – 3. 4. «Юність-Базис» (Умань) – 2.

Група В

28.01.19

«Фортеця» – «Таврія» – 3:0

ДЮСШ-2 – ФК «Гопри-Продексім» – 0:2

29.01.19

ДЮСШ-2 – «Фортеця» – 4:2

«Гопри-Продексім» – «Таврія» – 1:2

«Фортеця» – «Гопри-Продексім» – 0:2

«Таврія» – ДЮСШ-2 – 4:4 (пен. – 2:1)

1. «Гопри Продексім» (Гола Пристань) – 6. 2. «Таврія» (Василівка) – 5. 3. ДЮСШ №2 (Луцьк) – 4. 4. «Фортеця» (Кам’янець-Подільський) – 3.

Група Г

28.01.19

ДЮФК «Надія Прикарпаття» – «Буковина-06» – 2:3

Голи: Грибан (13, 14) – Трифаненко (1, 12), Лелюх (28)
Попередження: Грибан (22), Козоріз (26) – Мороз (18) 

«Темп-ЗАЕС-Продексім» – ДЮФК «Фортуна» – 6:1

29.01.19

ДЮФК «Фортуна» – ДЮФК «Надія Прикарпаття» – 1:7

«Буковина-06» – «Темп-ЗАЕС-Продексім» – 1:1 (пен. – 6:7)

Голи: Мороз (24) – Чумак (22)
Попередження: Касарим (22) 

ДЮФК «Надія Прикарпаття» – «Темп-ЗАЕС-Продексім» – 1:1 (пен. – 1:2)

ДЮФК «Фортуна» – «Буковина-06» – 0:3

Голи: Трифаненко (5), Мунтян (10), Прокопенко (23) 

1. «Темп-ЗАЕС-Продексім» (Енергодар) – 7. 2. «Буковина-06» (Чернівці) – 7. 3. ДЮФК «Надія Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 4. 4. ДЮФК «Фортуна» (Христинівка) – 0.

Стикові матчі

Академія НФК «Ураган» – ДЮФК «Фортуна» – 2:1

ДЮФК «Надія Прикарпаття» – ДЮСШ (Васильківка) – 3:0

МДЮСШ (Новий Буг) – «Фортеця» (Кам’янець-Подільський) – 1:3

ДЮСШ-2 – «Юність-Базис» – 2:0

ДЮСШ «Олімп» – «Буковина-06» – 0:2

Голи: Мороз (13, 28 – з 6-метрового), Лелюх (24)
Попередження: Лісовий (10) – Прокопець (19), Поштарь (19), Таріца (23) 
На 12-й хвилині Кравченко («Олімп») не реалізував 10-метровий (воротар) 

Справжній плей-оф розпочався тоді, коли почали грати пери верхньої вісімки. І вже перша пера «верхнього» плей-оф подарувала яскравий футзал. І «Буковина», і «Олімп» одразу запропонували високі швидкості, внаслідок яких м’яч не тримався у центрі майданчику, а у воротарів обох команд майже постійно була робота. Але варто висловити похвалу на адресу Поштаря та Ширкарюка, які працювали просто бездоганно. Щоправда, по такій грі в обох команд було чимало фолів. І це призвело, зокрема, до того, що у ворота «Буковини» був призначений дабл-пенальті, який не зміг забити Кравченко. А от відповідь чернівчан була більш переконливою. На 13-й хвилині Мороз протягнув м’яч до воріт Шинкарюка і пробив – 1:0. Після цього обидві команди мали нагоди, щоб змінити цифри на табло, але свисток на перерву перервав це запекле протистояння на кілька хвилин.

Команди не збавляли обертів і у другому таймі. Але треба також зважити на те, що «Олімпу» треба відіграватись. Тому, і не дивно, що він все-таки створював більше небезпечних моментів, ніж «Буковина», і Поштарю частенько доводилось рятувати свою команду. А в одному з епізодів він це зробив ціною жовтої картки. Взагалі чернівчани у другому таймі, так само, як і в першому, багато фолили. Але на 19-й хвилині стрімкий контрвипад у виконанні Скіцка міг вирішити багато питань, проте 19-й номер «Буковини» не зміг переграти Шинкарюка. Однак, трохи згодом чернівецькій команді все-таки вдалося подвоїти свою перевагу. Це сталося на 24-й хвилині, коли Лелюх потужно пробив зі штрафного. «Олімп» після цього намагався далі йти вперед, але вразити ворота Поштаря бодай би раз їм не вдавалось.

Напруга зросла, коли «Буковина» знову отримала п’ятий фол. Але ще більшим градус напруги став, коли у ворота «Олімпу» був призначений 6-метровий. До м’яча підійшов Мороз і бездоганно виконав «вирок», знявши всю напругу, а разом з нею – питання переможця в цій грі.  

«Темп-ЗАЕС-Продексім» – СК «Спортлідер+» – 2:3

«Іллічівець» – «Таврія» – 2:8

«Гопри Продексім» – «Мегаполіс» – 6:1

За 13-16 місця

«Юність-Базис» – «Фортуна» – 1:1 (пен. – 3:2)

МДЮСШ (Новий Буг) – ДЮСШ (Васильківка) – 1:3

За 9-12 місця

«Фортеця» – ДЮФК «Надія Прикарпаття» – 0:1

ДЮСШ-2 – Академія НФК «Ураган» – 1:0

За 5-8 місця

ДЮСШ «Олімп» – «Мегаполіс» – 8:1

«Темп-ЗАЕС-Продексім» – «Іллічівець» – 4:1

Півфінал

«Буковина-06» – «Гопри Продексім» – 3:0

Голи: Лещ (17 – з 6-метрового), Сімков (23), Мороз (27)
Попередження: Філенко (17) 

У першому півфіналі за 1-4 місця зустрілись команди, які, мабуть, мало хто сподівався побачити на цій стадії. Можна сказати, що зустрілись команди-несподіванки. Хоча у «Гопри» вже є певний футзальний досвід, і цю дитячу команду вже знає українська футзальна спільнота. А ось «Буковина» тільки робить перші кроки щодо популяризації футзалу саме у структурі цього клубу. Більше того – в цьому зацікавлені і тренери команди , яка приїхала у Кам’янець-Подільський, і про це вони розповіли автору цих строк. Тому, в цьому плані вихід до головного півфіналу для чернівецької команди – вже досягнення. Так само, як і для «Гопри». Але, судячи з того, як команда з Голої Пристані грала у чвертьфіналі, можна сказати, що представники Херсонщини були налаштовані на щось більше.

Тому, і не дивно, що саме «блакитно-чорні» були більш активними на початку гри, і вони мали два непоганих моменти для взяття чернівецьких воріт, але Поштарь у цих епізодах був на висоті. «Буковина» з відповідями наче не барилась, проте їх атаки не завжди були по-справжньому гострими. Тим не менш, навіть такі випади тримали гравців «Гопри» у тонусі. Але ближче до кінця першого тайму футзалісти з Голої Пристані суттєво активізувались, проте їх активність до голу так і не привела.

Можна було би сказати, що «Гопри» залишив дебют другого тайму за собою, якби не одне «але». На 17-й хвилині Філенко сфолив у власному штрафному майданчику та отримав і жовту картку, і пенальті у свої ворота. А Лецщ реалізував цей 6-метровий абсолютно холоднокровно. Після цього «Гопри» знову спробував активізуватись, але побачивши, що у рівних складах мало що виходить, вони перейшли на гру вп’ятьох. Цим своїм рішенням голопристанці змусили «Буковину» більше грати без м’яча. Однак, в одному з епізодів «блакитно-чорні» допустили помилку при розіграші зайвого гравця. Це дало можливість чернівчанам розвинути свою контратаку. І, як результат, гол Сімкова, який збільшив шанси «Буковини» на вихід у фінал. «Гопри» продовжив грати з п’ятим, але це не приносило представникам Херсонської області якихось дивідендів. До того ж, у воротах «Буковини» надійно грав Поштарь. А коли на 27-й хвилині Мороз зробив рахунок 3:0, то вже стало зрозуміло, що «Буковина» вже офіційно у фіналі.

СК «Спортлідер+» – «Таврія» – 0:6

31.01.19

За 15 місце

«Фортуна» (Христинівка) – МДЮСШ (Новий Буг) – 7:1

За 13 місце

«Юність-Базис» (Умань) – ДЮСШ (Васильківка) – 1:4

За 11 місце

«Фортеця» (Кам’янець-Подільський) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 3:2

За 9 місце

ДЮСШ № 2 (Луцьк) – «Фортеця» (Кам’янець-Подільський) – 3:1

За 7 місце

«Мегаполіс» (Запоріжжя) – «Іллічівець» (Чорноморськ) – 0:3

За 5 місце

«Олімп» (Сміла) – «Темп-ЗАЕС-Продексім» (Енергодар) – 5:2

За 3 місце

«Гопри-Продексім» (Гола Пристань) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 8:2

Фінал

«Буковина» (Чернівці) – «Таврія» (Василівка) – 3:1

Голи: Сімков (1, 28, Мороз (17) – Демченко (2)
Попередження: Таріца (15)

 

У фінальному поєдинку зійшлись дві команди, які, відверто кажучи, не були серед фаворитів перед стартом розіграшу Кубку України (U-13). І тим цікавішим мав стати сам фінал. Хоча «Буковина» грала не вдома, та вона мала шалену підтримку. Все-таки, від Чернівців до Кам’янця-Подільського недалеко їхати. У такій ситуації чернівчани були фактично як вдома. Тому, і не дивно, що така підтримка надихнула «Буковину» на швидкий гол. Однак, і «Таврія» дуже швидко відповіла своїм результативним ударом. Такий початок завів обидві команди. Після забитого голу «Таврія» пішла вперед, але «Буковина» почала «гасити» активність василівської команди фолами. В результаті «жовто-чорні» дуже швидко записали до свого пасиву три командних порушення. Однак, разом з тим, буковинці загрожували воротам Білоусова. «Тавря» теж не барилася з відповіддю. В одній з атак Демченко мав робити дубль, але не зміг у ближньому бою переграти Поштаря.

До речі, треба сказати, що в цій грі також багато що залежало від гри воротарів. Тому, і Білоусов, і Поштарь показували високий рівень воротарської майстерності. Особливо це стосувалося Білоусова, у якого, можливо, роботи було трохи побільше. Окрім того, майже на кожному сантиметрі майданчику точилась боротьба за м’яч. Але здебільшого то була боротьба в межах правил.

І все-таки, якщо підраховувати небезпечні моменти та кількість ударів у ствір воріт, то можна сказати, що перший тайм був переважно за «Буковвиною». Однак, впевнена гра Білоусова, який відбивав усе, що летіло у ворота, зводила нанівець усі зусилля чернівчан.  

Однак, майже на початку другого тайму Білоусов був змушений капітулювати. До голу «Буковини» призвів штрафний у виконанні Мороза. 9-й номер «Буковини» прямим ударом вразив ворота Білоусова. І тепер «Таврії» потрібно було відіграватись, але проблема була в тому, що «Буковина» більше була на м’ячі. А в одному з епізодів чернівчани ледь не зробили рахунок 3:1, однак удар Таріци прийняла на себе поперечина. По такій грі «таврійцям» треба було розраховувати на контратаки, але вони у представників Запорізької області не завжди виходили. Окрім того, василівці подекуди намагались застосовувати високий пресинг. Однак, і це не приносило потрібних результатів для Демченка та компанії.

Після екватору другого тайму «Таврія» знову спробувала перехопити ініціативу. Однак, «Буковина» мала на це свою думку. Вона грамотно захищалась та переходила з оборони в атаку. І чим менше залишалось часу, тим меншими ставали шанси «Таврії» на порятунок. А коли до кінця другого тайму залишалось кілька десятків секунд, Сімков своїм другим голом приніс «Буковині» перемогу в Кубку України.

Використані дані 5×5.org.ua.

***

Відео:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.