Про ситуацію з допомогою «Буковині» від обласної влади

1

Якою може бути участь обласної влади у підтримці головної футбольної команди краю «Буковини», яка у неділю, 19.03.17, має розпочати весняну частину першолігової першості (матчем з краматорським «Авангардом»)?

 

Відомо, що міська влада пообіцяла «Буковині» на другу частину сезону-2016/17 2 млн. грн. Але поки що це рішення не набрало достатню кількість голосів на сесії міської ради. Можливо, тому, що в залі було мало депутатів (28), з яких 19 і 20 підтримали відповідний проект про виділення коштів «Буковині».

Розраховує чернівецький клуб і на часткове фінансування з боку обласної влади. Попередньо йшла мова про те, щоби обласна рада виділила бодай половину суми від тієї, яку виділить влада міська.

Проект рішення обласної ради мав пройти для початку профільну комісію, яку очолює зірковий бігун Іван Гешко. На запитання SportBuk.com, що ж вирішили на тій комісії, Іван Тарасович зазначив:

«Ми справді розглядали питання щодо можливої фінансової підтримки футбольному клубу «Буковина». Ніхто ніби не проти допомогти нашій команді. Але, на жаль, у нас була письмова відповідь від фінансового підрозділу ОДА – про те, що наразі цих коштів в обласному бюджеті немає. Тож до цього питання доведеться повернутися згодом…

Мене нерідко запитують, якою є моя особиста позиція щодо фінансової підтримки футбольного клубу. Особисто я лише за таку підтримку. Сам в дитинстві займався трохи футболом, дотепер із задоволенням граю в цю гру, вболіваю за нашу команду, по можливості ходжу на домашні матчі. Це дуже популярний вид спорту, який недарма називають «грою мільйонів». У нас понад 100 тренерів з футболу працюють в області, тисячі дітей і підлітків займаються цим видом у спортивних школах. Не кажучи вже про ту величезну кількість людей, які грають на аматорському рівні, за місцем проживання, у групах здоров’я тощо. Але є і інший бік медалі. Я очолюю обласне відділення Національного олімпійського комітету України, і мене неодноразово представники різних видів спорту запитують, чому на футбольну команду виділяють такі великі суми, а на інші олімпійські види – ні. Багато спілкувався на цю тему з відомими тренерами, спортсменами, організаторами спортивно-масової роботи. Вважаю, що розумним компромісом у цій ситуації було б виділяти стільки ж, скільки футбольній «Буковині», на ВСІ олімпійські види спорту – і індивідуальні, і ігрові. Думаю, це збалансувало би ситуацію і зняло би напругу, яка відчувається з боку інших олімпійських видів, коли футбольному клубу виділяють кошти з бюджету. З такою пропозицією планую виступити, коли будуть реальні перспективи виділити і з обласного бюджету кошти ФК «Буковина». Знову ж таки, розумію, що фінанси команді потрібні сьогодні. Але не від мене залежить, чи є на це кошти в обласному бюджеті. Команду треба зберегти однозначно. Поки що надія на міську владу та надійних партнерів клубу. Плюс, звісно, наші шанувальники футболу мають займати більш активну позицію – не просто критикувати владу і бізнесменів за скромнішу, ніж хотілось би, допомогу «Буковині», а й самим якомога масовіше відвідувати домашні матчі, і це буде чудовим внеском у підтримку команди! Запрошую вболівальників у неділю на матч!»

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Хто за підтримку футбольної «Буковини», – зустрічаємось у неділю на стадіоні!

***

1 Comment
  1. Вболівальник says

    Іван молодец!!! Правильно треба підтримувати не лише футбол!!!!!!!!!!!!!!! Люблю футбол але хочу бачити і волейбол, і баскетбол, і хокей!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.