Україна з чернівчанином у складі обіграла Росію у фіналі Євро-2016!

0

Уперше збірна України з бейсболу виграла чемпіонат Європи. Наші співвітчизники відзначилися у молодіжній номінації U-21, в якій нагороди розігрувалися в Ізраїлі (Тель-Авів).

160804-Ukraine-Euro-champion-Kostaschuk-sportbuk.com-copy
Андрій Костащук – у нижньому ряду, другий праворуч, №7

Приємно зазначити, що до переможного складу увійшов і вихованець чернівецької школи бейсболу Андрій Костащук – пітчер команди «Соколи», яка наразі йде на другій позиції в одній з двох підгруп вищої ліги Дивізіону Б (у І колі він грав у Дивізіоні А за столичний БК «АТМА»). Він дебютував на звітному чемпіонаті у переможному матчі проти господарів змагань.

Про те, що це перша для України перемога на чемпіонатах Європи (серед всіх вікових номінацій), SportBuk.com повідомив граючий тренер «Соколів» Ростислав Гринчук. Він також зазначив, що цю молодіжну збірну допомагав готувати американець Джим Фулер, багато років співпрацює з різними збірними України і не тільки України.

Євро-2016 U-21 проводили на стадіоні «Baptist College ballpark» у Тель-Авіві.

На жаль, у змаганнях взяли участь лише 4 збірні, хоча мали грати 8. Аби потрапити до фінальної частини Євро U-21, треба бути у вісімці на юніорському чемпіонаті Європи. Але деякі країни з тієї топ-8 не схотіли їхати до Ізраїлю, який перебуває у затяжному військовому конфлікті…

Ці чотири команди грали спочатку по колу кожна з кожною. Потім перша і друга зійшлися у фіналі, а 3-тя і 4-та розіграли «бронзу».

Вітаємо Андрія Костащука та його наставника Ростислава Гринчука з європейським «золотом»! І, принагідно, з поверненням бейсболу до програми Олімпіади (2020 р., Токіо).

Для Андрія це друга нагорода європейського гатунку. Торік він став бронзовим призером на Євро-2015 U-15.

Цікаво, що у складі збірної Росії виступав і… екс-гравець чернівецьких «Соколів» Петро Балан з Тирасполя. Вони з братом Вадимом, як повідомив Ростислав Гринчук, у 2013 р. захищали кольори «Соколів». Вадим першим з молдовських бейсболістів підписав контракт у Мейджер лізі. Також за Росію грав Міхаїл Коровкін з Сімферополя, який раніше виступав у складі юніорської збірної України (центральний філдер).

До слова, громадянство України на російське змінили також Артем Борщ з Сімферополя (вже грає за дорослу збірну Росії) і Костянтин Корольов (у 2010 р. грав за ТНУ і за… Чернівецьку область, коли буковинці були третіми в Україні серед юніорів, там кримський буковинець отримав приз як кращий пітчер).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Бейсбол: Чернівчанин став призером Євро-2015! (відео)

***

«Соколи» у Чернівцях обіграли миколаївців і грають вдома і 23-24 липня

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.