Бокс високого гатунку – учасникам АТО та їхнім родинам (фото, відео)

0

Перший на Буковині Турнір з боксу, присвячений захисникам України, відбувся минулих вихідних (21-22.11.15) у чернівецькому ФОК «Олімпія».

151122-box-Chorna-sotnya-K-sportbuk.com (2)

Організаторами турніру виступили обласний осередок ГО «Золоті Леви Чорної Сотні» (голова – Олег Громадський) та, звичайно, Федерація боксу Чернівецької області, що завжди сприяє виступам кращих боксерів нашої країни на буковинській землі.

Цього разу на змагання до Чернівців завітали боксери з Івано-Франківської (Івано-Франківськ, Коломия, Долина), Закарпатської (Мукачево, Рахів, Іршава), Хмельницької (Кам’янець-Подільський) областей, а також із Тернополя та Рівного. Ну й, безперечно, честь нашого краю боронили спортсмени ЧОФБ з Чернівців, Вижниці, Великого Кучурова та Шипинців.

Змагання проводились у двох вікових категоріях – серед юніорів та молоді. Приємно зазначити, що учасники змагань були зовсім не з «периферії», а з самих «вершків»! Команду міста Коломия представили чемпіон Європи 2015 року серед юнаків (!!!) Ярослав Михайлушко та призер ЧЄ Арсен Дмитрук, а у складі збірної Чернівецької області виступили учасники цього ЧЄ Юрій Томюк та Вадим Клим (обидвоє – вихованці ДЮСШ м. Вижниця, тренер Микола Гакман).

Окрім них, на буковинському рингу боксували чемпіони України та призери всеукраїнських змагань, за що окрема подяка, як одному з головних організаторів, старшому тренеру збірної України з боксу серед юніорів, відомому буковинцю ЗТУ Олегу Малованюку!

Протягом двох напружених днів численні глядачі в залі чернівецького ФОК «Олімпія» мали змогу побачити бокс високого класу, не зважаючи на вік спортсменів. І далеко не у всіх вагових категоріях перемогли фаворити!!! «Вистрілили» цього разу й «темні конячки», в тому числі й буковинці, які лише нещодавно почали виступи на «великому рингу»!

Окрім спортивної складової, організатори турніру мали на меті вшанувати пам’ять усіх загиблих в зоні АТО та на Майдані Незалежності під час Революції Гідності буковинців, а також сприяти патріотичному вихованню буковинської молоді та юнацтва, що, безумовно, їм вдалося!

Багато було на турнірі й почесних гостей з усіх куточків України. Ініціативу буковинських колег підтримали представники й інших обласних організацій «Золотих Левів Чорної Сотні»: достатньо сказати, що на відкриття турніру завітали голови Дніпропетровської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької обласних та Криворізької міської організацій. Більше того, відкритими змагання об’явив голова ГО «Золоті Леви Чорної Сотні» Тарас Мацюк!

Також змагання відвідали МСМК з боксу, чемпіонка Європи Іванна Крупеня, віце-президент Тернопільської ОФБ Євген Степанов, переможець та призер численних вокальних конкурсів і телевізіонних проектів Ростислав Кушина та чемпіон України з біт-боксу 2015 року Артем Щербина.

Партнерами Турніру на честь захисника України виступили:

 

ТМ «Обнова-Єврошоп»

ТМ «Наша Ряба»

Фабрика вікон «Болена»

Готельно-ресторанний комплекс «Буковина»

 

А також коло близьких друзів організаторів турніру!

І приємно, що всі присутні відмітили надзвичайно високий рівень організації змагань, який забезпечила Чернівецька обласна федерація боксу на чолі з президентом Віталієм Беляєвим!!! Хоча, після того, що ЧОФБ кожного року приймає принаймні один чемпіонат України з боксу чи міжнародну матчеву зустріч між збірними різних країн, до цього традиційно високого рівня всі вже мають звикнути! J

Подробиці змагань, цікава статистика, список переможців, кращі боксери турніру – про все це читайте згодом у нашій наступній публікації!

Альберт Комарі, прес-аташе ЧОФБ

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Турнір з боксу до Дня Захисника Вітчизни (Чорна Сотня) 21.11.2015

***

***

***

***

Дивіться також:

До Дня Захисника Вітчизни 2015 – бокс з вшануванням Героїв АТО (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.