Фото: На змаганнях у Чернівцях – найбільше міністрів «на квадратний метр»

0

Уперше на спортивному заході у Чернівцях зійшлися одразу два міністри – молоді та спорту Дмитро Булатов та інфраструктури Максим Бурбак.

 

«Екзотичний» автограф від Максима Бурбака – на спині колеги-міністра Дмитра Булатова
«Екзотичний» автограф від Максима Бурбака – на спині колеги-міністра Дмитра Булатова

Компанію міністру молоді та спорту України Дмитру Булатову під час його візиту до Чернівців складали найтитулованіший спортсмен Буковини, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен країни 2006 р. Іван Гешко та начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Богдан Вітовський. Вони, нагадаємо, побували, зокрема, на оздоровчому флешмобі в парку ім. Т. Шевченка, на міжнародних змаганнях зі стрільби з лука «Кубок Буковини» (на тур чемпіонату України з футнету (тенісболу та міжнародний турнір з настільного тенісу, на жаль, не встигли заїхати). А ось на відкритому чемпіонаті України з мотокросу Дмитро Булатов зустрів свого «майданівського друга» і колегу-міністра Максима Бурбака, якого в рідних Чернівцях, зрозуміло, можна бачити частіше, ніж Булатова:)

Після змагань названі поважні гості, разом з мером Чернівців Олексієм Каспруком та колишнім міським головою, а нині народним депутатом Миколою Федоруком, поспілкувалися на тему спортивних перспектив «Маленького Парижу» (і не лише) вже у неформальній обстановці – у ресторані «Затишок».

Нижче пропонуємо до вашої уваги звіт про Чемпіонат України з мотокросу від керівника прес-служби змагань Альберта КОМАРІ.

***

Фото: Ірина ВИШНЕВСЬКА

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Фото: прес-служба змагань

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Чемпіонат України з мотокросу 2014

У Чернівцях, одному з центрів українського та європейського мотокросу, відбулися чергові змагання з цього видовищного та ультрацікавого виду спорту, присвячені Дню міста Чернівці та єднанню країни. У змаганнях прийняли участь близько 100 гонщиків із різних областей України, а змагалися вони в багатьох класах мотоциклів. У заїздах чернівецького етапу взяли участь спортсмени у групах «Молодь» та «Дорослі», а, враховуючи те, що жовтень у Європі – це фактично кінець мотокрос-сезону, то всі учасники намагалися показати максимум того, на що вони здатні станом на кінець 2014 року.

Надійна техніка, відповідна технічна підтримка і особистий досвід кожного гонщика стали визначальними чинниками у визначенні переможців кожного класу мотоциклів і ніяких несподіванок тут не передбачалося. Ті, хто «правили» балом протягом усього сезону, й вийшли на подіум чернівецького етапу, а так, напевно, і має бути…

Змагання проводилися у рамках Чемпіонату України з мотокросу та Кубку ФМСУ серед аматорів та ветеранів, а класів мотоциклів було достатньо багато. Тому всім глядачам, які завітали на трасу «Суперкрос», було цікаво спостерігати за перебігом подій до останніх хвилин заїздів.

Приємно, що вперше (!!!) за всю історію існування мотокросу в місті Чернівці на змагання із цього виду спорту завітали відразу два міністри України – міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов і міністр інфраструктури Максим Бурбак.

 

Тепер «переберемося» ближче до перебігу змагань. Серед наймолодших учасників змагань в очі кидалася перевага фаворитів, хоча зазначимо, що не всі кращі «малята-мотокросмени» України приїхали до Чернівців. Зокрема, Семен Неруш, який оформив звання чемпіона України-2014 у класі 65 см. куб., вирішив не долати велику відстань із Запоріжжя, оскільки всі питання для себе в цьому сезоні він вирішив. А так… Едуард Штефуца, Назар Парніцький та Олександр Чура не дали «розгулятися» своїм суперникам і без проблем перемогли у своїх категоріях.

Цікавіше було спостерігати за змаганнями у класах «Абсолют» та «Опен», де «ганяли» мотокросмени різних вікових категорій – від молоді до дорослих, чи, навіть, майже ветеранів. Хоча й тут були свої мінуси… Справа в тому, що Дмитро Асманов, один із лідерів українського мотокросу, відправився до Польщі, де цього уїк-енда проходив останній етап Чемпіонату Люблянщини і там Дмитро виступає за одну з місцевих команд. А Андрій Буренко, що досяг у цьому сезоні найвищіх міжнародних успіхів, посівши четверте місце в Чемпіонаті Європи в класі ЕМХ-Опен, нажаль, через несправність свого мотоциклу, не закінчив навіть вільне тренування в суботу.

Тому єдина дуель, та, яка за перше місце, мала статися між досвідченим Романом Морозовим і молодою надією українського мотокросу Володимиром Тарасовим. І цього разу досвід став явно сильнішим за молодість і бажання. Роман впевнено виграв обидва заїзди, причому у другому з них він змушений був пробиватися до позиції лідера з самого «дна» пелотону через те, що його мотоцикл заглох на старті. Через відсутність двох своїх конкурентів Морозов став «№1», проте навряд чи це відповідає сучасній дійсності. Свої корективи в розклади чемпіонату України вносить важке фінансове становище як самої країни, так і проблеми з забезпеченням мототехніки, яке далеко не всім «по карману». Тим більше, що сама федерація мотоспорту України жодним чином не допомагає гонщикам, які ледве зводять кінці з кінцями.

 

Отже, список кращих мотокросменів України за підсумками чернівецького етапу – до вашої уваги:

 

Кубок ФМСУ

65 см. куб.

  1. Едуард Штефуца (Хуст)
  2. Ілля Слободзяний (Волочиськ)
  3. Назар Парніцький (Радивілів)

 

85 см. куб.

  1. Олександр Чура (Львів)
  2. Дмитро Чернов (Дніпродзержинськ)
  3. Данило Долгих (Харків)

 

Майстер

  1. Артем Мартиненко (Червоноград)
  2. Олександр Ученік (Житомир)
  3. Сергій Гусак (Київ)

 

Хобі

  1. Олександр Стегура (Ужгород)
  2. Олександр Білецький (Чернівці)
  3. Сергій Марченко (Гадяч)

 

Ветерани 1 гр.

  1. Андрій Малаєв (Чернівці)
  2. Ігор Міхневич (Полтава)
  3. Роман Шаповалов (Черкаси)

 

Ветерани 2 гр.

  1. Олександр Морозов (Київ)
  2. Володимир Завадецький (Івано-Франківськ)
  3. Тарас Вовкович (Івано-Франківськ)

 

Чемпіонат України

50 см куб.

  1. Назар Парніцький (Радивілів)
  2. Тимур Ляшенко (Дніпропетровськ)
  3. Артур Ляшенко (Дніпропетровськ)

 

65 см. куб.

  1. Едуард Штефуца (Хуст)
  2. Ілля Слободзяний (Волочиськ)
  3. Назар Парніцький (Радивілів)

 

85 см. куб.

  1. Олександр Чура (Львів)
  2. Дмитро Чернов (Дніпродзержинськ)
  3. Данило Долгих (Харків)

 

125-ю.

  1. Артем Мартиненко (Червоноград)
  2. Вадим Градинський (Луцьк)
  3. Дмитро Чернов (Дніпродзержинськ)

 

250-ю.

  1. Володимир Тарасов (Запоріжжя)
  2. Володмир Волошин (Київ)
  3. Артем Мартиненко (Червоноград)

 

МХ2

  1. Володимир Тарасов (Запоріжжя)
  2. Володимир Волошин (Київ)
  3. Валентин Андрієць (Чернівці)

 

Опен

  1. Роман Морозов (Київ)
  2. Сергій Діденко (Кременчуг)
  3. Олексій Молчанов (Дніпропетровськ)

 

Абсолют

  1. Роман Морозов (Київ)
  2. Володимир Тарасов (Запоріжжя)

Володимир Волошин (Київ)

Leave A Reply

Your email address will not be published.