Луганчани і донеччани бігали у Чернівцях заради миру і гармонії (відео, фото)

1

У п’ятницю, 5.09.14, Чернівці прийняли інтернаціональну команду Всесвітнього бігу заради гармонії, до якої долучилися і місцеві прихильники здорового способу життя.

На Буковину учасники міжнародної факельної естафети «Всесвітній біг заради гармонії» забігли через Заставнівський район. У Чернівцях їх зустріли біля мосту через Прут, де до інтернаціональної команди долучилися місцеві шанувальники бігу та здорового способу життя. До слова, найстарший з них – успішний бігун-ветеран Танасій Маковійчук з Кіцманщини – не став чекати біля мосту, а побіг їм назустріч і приєднався до естафети раніше за чернівчан.

Пробігши через пів міста, вони забігли в парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, де Всесвітній біг заради гармонії урочисто зустріли біля фонтану. Гостей привітали начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Богдан Вітовський та начальник міськспортуправління Святослав Дяконюк. А зірковим гостем урочистості був легендарний бігу – чемпіон світу з бігу на 100 км 1997 р., рекордсмен України в надмарафоні (6 год. 25 хв. 25 сек.), володар Кубку СРСР з марафону (42 км 195 м) Сергій Яненко.

Зусиллями великих друзів проекту «Всесвітній біг заради гармонії» – сім’ї Мигалюків (і особливо Руслани) з нагоди прийому факельної естафети місце зустрічі в парку було оформлено дуже гарно і патріотично.

До складу інтернаціональної команди увійшли, зокрема, представники Австрії та Мексики, які не приховували, що приємно вражені і красою України та, зокрема, нашого краю, і гостинністю, щирістю та добродушністю українців.

Як зазначив капітан української команди Євген Фурс, учасники Всесвітнього бігу заради гармонії прагнуть зробити свій внесок у пропаганду здорового способу життя, миру та злагоди. За його словами, у складі нашої команди є і представники Луганської та Донецької областей, які не без проблем виїхали зі своїх рідних місць для участі в естафеті. Вони виступають за єдину Україну і за якнайшвидше припинення кровопролиття.

Інтернаціональну команду в Чернівцях взялось пригостити кафе «Літо», а поселили гостей в готель стадіону «Буковина».

Традиційно серед тих, хто приєднався до Всесвітнього бігу заради гармонії, були вихованці тренера ДЮСШ «Буревісник» облмолодьспортуправління Михайла Арсенюка, який власним прикладом запалює у дітей любов до спорту та прихильність до здорового способу життя. Його підопічні зізнались, що наступного разу хотіли би пробігти з гостями не лише по місту, а й через всю область. А названий вище ветеран-залізничник Танасій Маковійчук розказав, що мріє потрапити до української команди і пробігтися з однодумцями по всій Україні.

Приємно зауважити, що бігунів заради гармонії у Чернівцях зустріли представники всіх місцевих телеканалів. І так само було приємно бачити, як співробітники ДАІ намагались робити все залежне від них, аби сприяти роботі мас-медіа.

У суботу, 6.09.14, естафета вирушає через Новоселицький район до Молдови. Передача естафети сусідній державі відбудеться в районі пропускного пункту в с. Мамалига.

Детальніше про естафету читайте тут:

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

 

Відео («Чернівецький промінь»)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

6 вересня естафета продовжила свій рух від стадіону «Буковина» в напрямку Молдови через Новоселиччину.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

5 вересня чернівчани зможуть долучитися до Всесвітнього бігу (приєднуйтесь!)

***

Фото: Чернівці і Бояни додали Всесвітній естафеті… Гешка, клоунів і пісень

***

Фото: Вижниччина влаштувала Всесвітньому бігу заради гармонії «ексклюзив»

***

Відстежити проект можна тут: ukraine-worldharmonyrun.tumblr.com

1 Comment
  1. Ігор says

    Чудова акція! дуже мені жаль що не зміг потрапити на неї! 

Leave A Reply

Your email address will not be published.