5 вересня чернівчани зможуть долучитися до Всесвітнього бігу (приєднуйтесь!)

0

У п’ятницю, 5.09.14, Чернівці приймають міжнародну естафету «Всесвітній біг заради гармонії», до якої можуть приєднатися всі охочі!

 

у 2013 р. у Всесвітньому бігу заради гармонії в Чернівцях взяв участь і зірковий бігун Іван Гешко
у 2013 р. у Всесвітньому бігу заради гармонії в Чернівцях взяв участь і зірковий бігун Іван Гешко

До Чернівецької області інтернаціональний склад естафетної команди забігає з боку Заставнівського району. З Малого Кучурова до Чернівців гості мають забігти орієнтовно о 15:00.

На 15:20 ми запрошуємо всіх охочих на зупинку «Дріжджзавод» (біля кільця за мостом через Прут) – приєднатися до Всесвітнього бігу і разом пробігтися через наше місто до парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка.

А юних чернівчан (дошкільнят та учнів молодших класів) запрошуємо на 15:50 до фонтану в центрі парку, де всі бажаючі зможуть також взяти участь в естафеті – символічно пробігтися сфотографуватися з факелом в руках, а також з почесними гостями заходу, серед яких будуть і зіркові спортсмени. На юних учасників чекають також символічні презенти.

Естафетна команда ночує в Чернівцях (де, зазвичай, їх пригощають друзі-однодумці з кафе «Літо»). А в суботу, 6.09.14, зранку естафета вирушає в напрямку Молдови через Новоселицький район. У Новоселиці Всесвітній біг має перебувати з 10:15 до 10:30, а Молдові естафету мають передати орієнтовно о 13:00 на міжнародному пункті пропуску «Мамалига».

На території Чернівецької області Всесвітній біг заради гармонії проходитиме під патронатом місцевої влади, про що свідчить і відповідне розпорядження голови обласної державної адміністрації.

У Чернівцях заходи в рамках естафети спільними зусиллями проводитимуть обласний центр «Спорт для всіх» (SportBuk.com), міськспортуправління та обласне відділення НОК України.

ВІДЕО анонс

***

Довідково:

Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Естафета – не комерційний проект, він не проводиться на підтримку якоїсь політичної сили. Його учасники лише пропонують добру волю людям в усьому світі. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки.

Всесвітній біг заради гармонії проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 27 років.

Учасником естафети може стати кожен – вік і фізична підготовка не мають значення!

Патріотичною метою естафети є прагнення сприяти дружбі і взаєморозумінню між народами. Будь-хто може пронести факел кілька кілометрів або кілька кроків маршрутом естафети чи просто потримати його з думкою про мир і гармонію у світі.

Також Всесвітній біг заради гармонії пропагує здоровий спосіб життя і соціальну активність.

Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом. Організатори естафети в Україні також своєю метою вважають налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів країни.

24 серпня в День Незалежності бігуни української команди стартують в Ужгороді на межі з Словаччиною. Команда буде рухатися теренами Закарпатської і Львівської областей України.

02 вересня в Устилузі на межі з Польщею відбудеться зустріч з європейською міжнародною командою, яку українські бігуни супроводжуватимуть дорогами Волинської, Рівненської, Тернопільської і Чернівецької областей нашої держави до Молдови.

В Україні планується подолати близько 1 280 км, тривалість пробігу становить 14 днів.

20 лютого бігуни європейської команди стартували в Португалії. Європейська частина

всесвітньої естафети буде охоплювати 43 країни Європи з загальною довжиною маршруту в 24 000 км та фінішуватиме 7 жовтня в столиці Сербії Белграді.

В Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1991 року. За цей час його учасники подолали понад 49 000 км у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали близько 330 000.

Естафета організована міжнародною мережею волонтерів, яких надихає бачення сповненого гармонією і спокоєм світу, запропоноване всесвітньо відомим громадським діячем Шрі Чинмоєм.

У кожній країні організатори плідно співпрацюють з органами місцевого самоврядування і виконавчої влади різних рівнів.

До складу команд Всесвітнього бігу заради гармонії у різних країнах входять любителі бігу, які у повсякденному житті займаються різними справами, однак знаходять можливість частину свого часу й енергії віддавати естафеті, оскільки відчувають і глибоко вірять, що ці зусилля насправді зміцнюють дружбу між людьми, сприяють становленню гармонічних відносин між державами і народами.

В Україні підтримка “Всесвітнього бігу заради гармонії” з боку влади стала доброю традицією: цього року, як і в попередні роки, естафета відбувається за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту і мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

***

Фото: Чернівці і Бояни додали Всесвітній естафеті… Гешка, клоунів і пісень

***

Фото: Вижниччина влаштувала Всесвітньому бігу заради гармонії «ексклюзив»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.