Буковинські спортсмени – на фронті (учасники АТО)

0

В антитерористичній операції на сході України беруть участь і представники буковинського спорту.

 

Віталій Дмитрюк і Сергій Васильков
Віталій Дмитрюк і Сергій Васильков

У «першій хвилі» до зони АТО потрапив «колоритний» чернівецький спортсмен Сергій Васильков, який з часів навчання у школі-інтернаті №2 займався легкою атлетикою у тренера Михайла Арсенюка, пізніше захопився і спортивним орієнтуванням (в т.ч. рогейн – 24-годинне орієнтування), але «за свого» його сприймають і велосипедисти. І не лише тому, що Сергій не пропускав практично жодної місцевої велоподії і пересувався містом переважно на велосипеді. Він ще й «майстер на всі руки» – безвідмовно ремонтував «залізних друзів» сусідам або діткам з мікрорайону, які зверталися по допомогу.

Сергій ріс напівсиротою (з мамкою). Відзначався не лише любов’ю до спорту, а й загартованістю (взимку нерідко можна було зустріти доволі легко одягнутим).

Служив в армії. Коли розпочалися відомі неприємні події на сході країни, Василькова призвали і відправили і зону АТО. Їхній підрозділ майже весь час перебував між двох вогнів (їх обстрілювали з російської території та з боку терористів). Зрозуміло, що регулярними, на жаль, були і втрати. А потім, коли ситуація стала ще гіршою, в спробах врятуватися частина підрозділу відійшла на територію Росії, а інша частина – прорвалась на контрольовану нашими військами територію. Сергій Васильков був серед тих, кому вдалося прорватися до своїх. Згодом їх переправили до Білої Церкви. А незабаром поступила команда збиратися і їхати знову в зону АТО. Кажуть, хлопці сподівалися, як мінімум, бодай на якусь відпустку. І взагалі, враховуючи той жах, який довелося там пережити, деякі відмовилися їхати знову на передову. Тепер їм «світить» статус зрадників і дезертирів, хоча чи коректно називати так бійців, які стільки місяців перебували на кордоні під подвійними обстрілами?.. Утім, у цій історії крапка ще не поставлена…

У зоні АТО воює і бронзовий призер чемпіонату України з кросу на дистанції 4 км Віталій Дмитрюк, який туди потрапив як прикордонник. До слова, Віталій свого часу теж навчався у тому ж інтернаті №2, і тренувався у того ж тренера Михайла Арсенюка.

В одній з «найгарячіших» точок (луганський аеропорт) несе службу чернівецький волейболіст, волейбольний арбітр і викладач факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ Олександр Прекурат.

Титуловані рукопашними Тарас і Олег Мандрики та Сергій Раков, які також є прикордонниками, наразі займаються підготовкою новобранців перед відправкою в зону АТО.

За неофіційними даними, на фронт подався і знаний ветеран буковинського спорту – майстер спорту з марафонського бігу Олександр Громик, який, нагадаємо, 70-літній ювілей у 2011 р. відсвяткував забігом на найвищу вершину українських Карпат – гору Говерлу, завдяки чому увійшов до Книги рекордів України. Звісно, воювати Олександра Дмитровича не взяли. Але, за словами спільних знайомих, він працює на потреби фронту «на підступах» до передової.

Інформація про інших представників буковинського спорту, які беруть участь в АТО, буде додана. До слова, кому відомо про інших наших спортивних Героїв боротьби на передовій, прохання повідомляти про це на e-mail: <sportbuk@gmail.com>.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.