Фото: Віце-міс спорт навчила дітей «Небесної сотні» стріляти з лука

0

Олімпійський урок стрільби з лука для маленьких мрійників, серед яких були і діти «Небесної сотні», провела на прохання обласного центру «Спорт для всіх» і благодійного фонду «Майбутнє України» призерка Кубку Європи зі стрільби з лука і віце-міс спорт Буковина 2010 Світлана Мікуліна.

З цим успішним для України і Буковини олімпійським видом спорту діток, які в рамках проекту «Буковинська мрія» тиждень гостюють в туристичному комплексі «Мигово», ближче познайомили у понеділок, 2.06.14. Присвячений був захід, як і футбольні баталії 1.06.14, Дню захисту дітей.

Усі охочі мали можливість отримати індивідуальний майстер-клас від відомої лучниці і красуні Світлани Мікуліної. Цікаво, що випробувати себе в стрільбі з лука вирішили і деякі мами, які, як і діти, раділи кожному засвоєному руху, а надто – успішним пострілам по мішені (хоч і з невеличкої відстані). Свої перші постріли з лука зробили і «мотор» проекту «Буковинська мрія» Марта Левченко, її чоловік і співорганізатор благодійної акції Денис та засновник танцювальної студії «MoveOn Dance Studio» Іван Величко. А наймолодшим учасником відкритого тренування став Ярослав Лавриненко з Краматорська, якому ще немає і чотирьох років.

Одразу після індивідуальних занять «новоспечені» лучники взяли участь в міні-турнірі зі стрільби з лука. До слова, попри товариський характер змагань, учасники все одно хвилювалися, що позначалось і на результатах. Скажімо, після залікових пострілів, стріляючи вже, як кажуть, для себе, 9-річний Ярослав Підгорний з Хотинського інтернату №2 примудрився двічі поспіль влучити у десятку. На поважному рівні «розібралися» в лучній суперечці згадані вже Денис Левченко та Іван Величко (8, 9, 9 проти 9, 10, 8, відповідно).

Після стрільби з лука відбулися і анонсовані змагання з дартсу, які, як ми вже повідомляли, були перенесені з 1 червня і також присвячені Дню захисту дітей (дякуємо Фонду Степана Ленігевича за презентований змагальний дартс). У цьому не олімпійському виді спорту, враховуючи його специфіку, важливу роль відіграла не лише влучність, а й удача.

Нагородження провели перед вечірнім мультяшним сеансом. Презенти від Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» отримали всі учасники змагань. А деяким найспортивнішим» героям «Буковинської мрії» (в т.ч. дорослим) дісталися і бейсболки та футболки від магазинів «Єврошоп» та «Скриня».

Футболкою був відзначений, зокрема, і Андрій Прохорчук (Володарськ-Волинський), який найвдаліше зіграв на міні-турнірі з настільного тенісу. За волю до перемоги в обох змаганнях на влучність, крім бейсболи, ще й м’яч отримав Євген Залалетінов (с. Шилівці Хотинського району).

В інших номінаціях призерами стали: стрільба з лука (дівчата) – 1. Ніколь Царьок (Васильків). 2. Тетяна Шевчук (Кіцмань, Хотинський інтернат №2), Василинка Коцюба (Новояворівськ); стрільба з лука (хлопці) – 1-2. Сергій Прохорчук, Ярослав Лавриненко (Краматорськ). 3. Сергій Риженко (Хотинський інтернат №1); дартс (дівчата) – 1. Мирослава Требик (Хотиський інтернат №1), Яна Рудницька (Рогатин), Валентина Бондаренко (с. Шилівці); дартс (хлопці) – 1. Назар Коцюба (Новояворівськ), Олександр Берчул і Георгій Берчул (Сторожинецький інтернат).

Презенти вручала почесний гість Світлана Мікуліна. У свою чергу, їй віддячили за підтримку благодійної акції відповідною подякою від організаторів.

На Буковині діти «Небесної сотні» гостюватимуть до 7 червня. І з ними декілька десятків буковинських діток.

Програма від благодійного фонду «Майбутнє України» та партнерів щодня насичена різноманітними цікавими заходами, серед яких, звісно, є й спортивні. Причому останні мають місце і поза офіційною програмою, адже маленькі мрійники за будь-якої нагоди залюбки ганяють м’яча, грають в настільний теніс, катаються на подарованих в якості здійснення мрій велосипедах та займаються іншими доступними видами рухової активності.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор обласного центру «Спорт для всіх»

Фото будуть додані.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Фото: Рекордну кількість мрій, у т.ч. дітей «Небесної сотні», здійснили на Буковині 1 червня

***

Фото: На Кубку Доброти з боулінгу трофей найщедрішого приніс 1000 грн.

***

Фото: Кубок Доброти з настільного тенісу підтримали і відомі особистості

***

Фото: Міс Чернівців на фонтані і «спортивні дива» в рамках Тижня Доброти 2014

***

Відео: У Чернівцях розгорнули рекордний найбільший прапор України (фото)

***

«Тиждень доброти»: Тенісний клуб «Ейс» здійснив дитячу мрію достроково (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.