Фото: Рекордну кількість мрій, у т.ч. дітей «Небесної сотні», здійснили на Буковині 1 червня

7

Майже 400 маленьких мрійників, серед яких і діти «Небесної сотні» з різних куточків України, отримали омріяні подарунки 1.06.14 в рамках проекту «Буковинська мрія», який вп’яте проводить в Чернівецькій області місцевий благодійний фонд «Майбутнє України».

Велосипеди, телевізори, мобільні телефони та багато іншого, що діти вказували у своїх листах до організаторів акції «Буковинська мрія», було вручено маленьким мрійникам на сцені будинку культури с. Мигово Вижницького району, куди церемонію вручення подарунків перенесли з туристичного комплексу «Мигово» через дощову погоду.

У День захисту дітей в туркомплексі «Мигово» з’їхалися 380 знедолених діток з Буковини та інших регіонів України, чиї листи з мріями-проханнями взялися реалізувати буковинські «чарівники».

Серойзну підтримку проекту, як зазначила координатор «Буковинської мрії» Марта Левченко, цього року надало ПАТ «Чернівцігаз». А найбільшу кількість дитячих мрій матеріалізували ТОВ «ГріКо» (Сергій Гринюк), яке участю в цій акції відзначила річницю фірми, та фонд Степана Ленігевича, який підніс приємний сюрприз організаторам і, звісно, маленьким мрійникам тим, що взяв на себе реалізацію всіх особливо складних і «коштовних» мрій, що залишилися без «чарівників». До слова, від імені фонду С. Ленігевича, котрий також допоміг з матеріально-технічним забезпеченням, подарунки вручала і титулована лучниця, чемпіонка Європи та світу, учасниця Олімпіади-2012 Тетяна Дорохова, яку запросили в якості почесного гостя заходу. Проте сама Тетяна йі персонально не залишилась осторонь благодійності, передавши чимало солодощів присутнім вихованцям Карапчівського інтернату для дітей з вадами зору (Глибоцький район).

Оскільки в листах маленьких мрійників було чимало «спортивних позицій», не дивно, що до акції долучився і один з найактивніших меценатів спорту – депутат міської ради Валерій Чинуш, від імені якого директор готелю «Буковина» Андрій Брязкало вручив маленькому буковинцю омріяний велосипед. А ще готель прийняв у себе три родини «Небесної сотні», які приїхали з інших областей напередодні свята.

Надзвичайно прихильні до спорту керівники «ГріКо» не обмежились здійсненням конкретних мрій і пригощанням всіх учасників акції морозивом та солодкими презентами, а й організували, спільно з обласним центром «Спорт для всіх», невеличкий футбольний турнір до Дня захисту дітей, в якому бажаючі змогли пограти разом або позмагатися з працівниками компанії, серед яких був і колишній футболіст «Буковини» Віталій Ісаєв. Футбольні «баталії», з тих же погодних причин, теж довелося перенести з «Мигово» – в спортзал місцевої школи, який люб’язно надали з дозволу керівництва району.

Міні-турнір розпочався сюрпризно – учасники отримали в подарунок футболки від «Єврошопу» та «Скрині». Зрозуміло, що самі результати матчів у цьому проекті не були на першому плані.

Попередньо були заплановані і змагання з дартсу на призи Всеукраїнського центру «Спорт для всіх». Але через обмеженість у часі цей захід організатори вирішили перенести на 2 червня, адже багато діток залишилися гостювати в комплексі «Мигово» на цілий тиждень. Проте вже в перший день заходу юні мрійники мали можливість пограти в настільний теніс і навіть опанувати з допомогою волонтерів ази гри в більярд.

Грандіозна роздача подарунків в клубі с. Мигово передувалась з музичними номерами. «Пірвала зал» група «От винта» (Рівне), яка «змусила» більшу частину присутніх в залі дітей і дорослих підспівувати і пританцьовувати. Увінчався виступ «От винта» масовим флеш-мобом від Івана Величка, в якому взяли участь і рівненські гості.

У концертній програмі взяли участь і шоу-група «Вікторія» (з підростаючою зміною) та вихованці танцювальної студії «MoveOn Dance Studio» (Іван Величко).

Творчо, можна сказати, підійшов до реалізації мрії з відібраного листа екс-футболіст «Буковини», а нині директор телекомпанії ТВА Валерій Сарафінчан. По-перше, як зізнався він, лист був відібраний з урахуванням не зовсім стандартне поєднання захоплень мрійника – футбол і шахи. Валерій Лазарович підніс юному буковинцю навіть більший сюрприз, ніж той очікував: презентував йому футбольний м’яч останнього покоління, яким грали фінал Ліги чемпіонів, аналогічні бутси, в яких гратимуть учасники чемпіонату світу в Бразилії, та іменну форму збірної України з номером 9 на спині, який фігурував у малюнку до листа.

Грандіозною підтримкою відзначились колективи магазинів «Гардероб», «Єврошоп», «Скриня» та «Обнова-Люкс», котрі, окрім безлічі подарунків, долучились і волонтерами, і повітряними кулями, і допомогою з розважання маленьких діток.

Крім названих «мега-чарівників», мрії цього дня здійснювали і перший віце-губернатор Іван Рибак, і новообраний мер Чернівців Олексій Каспрук, і «Обленерго», і «Укрзалізниця», і народні депутати Оксана Петрівна Продан, Анатолій Борисович Дирів та депутат обласної ради Андрій Білогорка, і майбутні медики з Чернівецького мед коледжу та БДМУ, і студенти ЧНУ, і фітнес-клуб «Гармонія», і магазин «Ремікс», і молоді пари (Петро і Мар’яна Рева, Павло Дворський-молодший з дружиною, Єгор Подкидишев і Юлія Задорожняк) та багато інших «чарівників», серед яких, звісно, окремо треба відзначити співвласників комплексу «Мигово» – депутатів обласної ради Сергія Герасимова і Івана Семенюка та депутата міської ради Володимира Штефуряка.

А взагалі, найщиріших слів вдячності заслуговують організатори «Буковинської мрії», і волонтери, і, звісно, всі-всі організації, фірми та приватні особи, які не залишилися байдужими до дитячих мрій і допомогли їх реалізувати.

Враховуючи масштабність «Буковинської мрії-2014», можливо, варто перетворити цей проект на постійно діючий телевізійний, в рамках якого, приміром, щотижня здійснювали би по декілька мрій, попутно знайомлячи трохи ближче і з мрійниками, і з «чарівниками».

До слова, серед мас-медіа «найвитривалішими» виявились представники «Чернівецького променю», які працювали в залі до останніх подарунків і зафіксували практично всі вручення.

Георгій МАЗУРАШУ, директор обласного центру «Спорт для всіх»

 

Фото і відео буде додане.

ВІДЕО: «Яка вона, «Буковинська мрія» (Чернівецький промінь)

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

no images were found

***

Фото: На Кубку Доброти з боулінгу трофей найщедрішого приніс 1000 грн.

***

Фото: Кубок Доброти з настільного тенісу підтримали і відомі особистості

***

Фото: Міс Чернівців на фонтані і «спортивні дива» в рамках Тижня Доброти 2014

***

Відео: У Чернівцях розгорнули рекордний найбільший прапор України (фото)

***

«Тиждень доброти»: Тенісний клуб «Ейс» здійснив дитячу мрію достроково (фото, відео)

***

7 Comments
  1. Олександр says

    Вибачте, що не по темі, але перевірте будь ласка пошту, я надіслав вам повідомлення. Дякую!

  2. Олександр says

    У вас часом немає е-меіла Наталії Кудельницької (ВФСТ “КОЛОС”)? Дуже потрібно. Дякую!

  3. Я не в курсі, чи у неї є електронка…

  4. Олександр says

    Зрозуміло. Ви б не могли допомогти? Просто Наталія Кудельницька на змаганнях з баскетболу (ще в березні, районні змагання серед чолівочних команд) сфотографувала нашу команду (3 місце, с. Мамаївці), і ми не знаємо де можна дістати те фото, ми б хотіли мати на пам’ять. Дякую!

    1. Спробую дізнатися. Ви, у свою чергу, можете також це спробувати зробити, приміром, через представника команди, який має бути на контакті і з Кудельницькою

  5. Олександр says

    Зрозуміло. Дякую! Я попробую дізнатись. Якщо вам удастся, напишуть будь ласка на цей емеіл gavrushuk@i.ua

  6. Олександр says

    Вам щось вдалося дізнатись? Бо представник немає з Наталією звязку.

Leave A Reply

Your email address will not be published.