Фото: Ювілейний чемпіонат України з рогейну також гостював на Буковині

0

Удесяте відбувся чемпіонат України з рогейну (добове орієнтування), який, як і попередні 9, гостював у Чернівецькій області.

 140502-Ukr-rogeyn

Як повідомляє SportBuk.com Юхим ШТЕМПЛЕР, 10-й ювілейний Чемпіонат України з рогейну з контрольним часом 24 години відбувся 2-3.05.14 у лісовому масиві від села Грушівка (Глибоцький район), на захід до Глибокої і Сторожинця і далі на північ до річки Прут (села Біле і Стрілецький Кут Кіцманського району). На карті загальною площею більше 200 км. кв. було розташовано 48 контрольних пунктів з засобами електронної відмітки.

Слід відзначити, що всі 10 чемпіонатів України проведені на Буковині. Це пов’язано з тим, що інші регіони України поки що не мають картографічних можливостей та досвіду проведення змагань з рогейну у такому форматі.

Для подолання всієї дистанції необхідно було в лісі пробігти більше 130 км з загальним набором висоти більше 3000 метрів. Спортсмени долали дистанції в денний і також у нічний час на протязі 24 годин. Формат змагань дозволяв спортсменам долати не всю дистанцію а частково. Всі контрольні пункти мали свою «ціну». Підсумки змагань підводились за загальною сумою балів по «ціні» всіх знайдених у лісі КП.

Склад команди не менше 2-х і не більше 4 осіб. Команди змагались у чоловічих, жіночих та змішаних розрядах. Також був ще розподіл на молодь, провідних спортсменів та ветеранів.

Для популяризації змагань з рогейну (ще були проведені обласні змагання для дітей молодше 14 років (з контрольним часом 3 години).

На старти змагань вийшло понад 100 спортсменів з 9 регіонів України. Найбільша делегація була від Чернівецької області. В її складі окрім чернівецьких спортсменів було багато учасників від Глибоцького району та Кіцмащини.

У загальнокомандному заліку впевнену перемогу здобула команда Чернівецької області, далі на подіумі були орієнтувальними з м. Київ та Луганської області.

 

Здобутки буковинських спортсменів були наступні:

 

Ч 18

Турецький Сергій, Білий Владислав

КСО «ІнетрСММ»

2 м

Ч18

Мокрієнко Ігор, Собко Максим

КСО «ІнетрСММ»

3 м

Ч20

Келя Андрій, Келя В’ячелав

ДЮСШ «Авангард»

2 м

Ч21

Михайлов Олександр, Волошин Олександр

Чернівці

3 м

Ч вет.

Ліпка Володимир, Шульга Валерій

КСО «МІДІЗ»

1 м

Ж18

Кукуляк Яна, Штефанюк Каріна

КСО «ІнетрСММ»

1 м

Ж18

Андрусяк Євгенія, Чистякова Анастасія

ДЮСШ 4

2 м

Ж21

Нікітіна Ольга, Бевзо Валентина

КСО «МІДІЗ»

1 м

Ж21

Меленко Оксана, Ємельянова Людмила

Глибока

2 м

Мікс 18

Поповецька Марина, Колчанов Олександр

ДЮСШ-4

1 м

Мікс 18

Цера Василь, Ковцун Ганна

КСО «ІнетрСММ»

2 м

Мікс 18

Копчинський Андрій, Нігда Олена

ДЮСШ «Авангард»

3 м

Мікс 21

Сандул Дмитро, Шелепюк Наталія, Лупуляк Володимир

Глибока

1 м

Мікс вет

Баранюк Володимир, Савченко Ніна

Глибока

1 м

 

Змагання були останніми напередодні Чемпіонату Європи серед дорослих і молоді, який на початку червня буде проводитись в Естонії.

Цей старт був відбірковим етапом перед Чемпіонатом Європи.

Суддівська колегія зробила все, щоб змагання пройшли на високому спортивному і технічному рівні. Буковинська погода також була чудовою для таких складних змагань.

Слід вимовити щиру подяку суддям та організаторам змагань, керівництву дитячої турбази «Райдуга» (с. Просіка, Глибоцький район, Дудка А.П.), спонсору змагань – приватному підприємцю О.Ковалю (ROAD.COM.UA), спортивним структурам області, Глибоцького та Сторожинецького районів за надану допомогу при підготовці та проведенні змагань.

Фото: Юфим Штемплер, Анатолій Дудка, Василь Бортник, Володимир Липка

***

Фото: 24 години сам на сам з природою (Чемпіонат України з рогейну)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.