Рукопашний бій: Брати Мандрики зійшлися у фіналі Чемпіонату України і…

0

Уперше в історії рукопашного бою у фіналі Чемпіонату України зійшлися брати. Йдеться про буковинців Олега і Тараса Мандриків.

 

На Чемпіонат України з рукопашного бою 2013 р., який завершився 15 травня в Житомирі, команда Чернівецької області вирушила у складі 22 спортсменів. І виступили буковинці традиційно вдало.

Окремо, звісно, варто зупинитися на результатах титулованих братів-«міжнародників» Олега та Тараса Мандриків. Річ у тім, що вони вперше виступали в одній ваговій категорії – до 90 кг. Отож, за цією категорією всі стежили з особливим інтересом, адже великою була ймовірність того, що брати зійдуться в очному двобої.

У фул-контакті Тарас Мандрик (16.06.1991) поступився чемпіону СБУ, який виграв у Олега Мандрика (20.09.1988) на Кубку України. Але Мандрик-старший добрався до фіналу і там ефектно «помстився» і за себе, і за молодшого брата, здобувши «золото». А Тарас став бронзовим призером.

У лайт-контакті Мандрики удвох вийшли до фіналу, тож всі очікували, яким буде очний двобій. Але він не відбувся. Брати принципово не хочуть змагатися один проти одного. Тому Олег просто не вийшов на бій і віддав «золото» Мандрику-молодшому.

А ось як виступили буковинці в усіхномінаціях.

Фул-контакт

60 кг

Олександр Гіщук – 2 місце

65 кг

Іван Бойчук – 1 місце

Ігор Лютак – 2 місце

70 кг

Іван Зварич – 1 місце

80 кг

Юрій Озорович – 3 місце (перша медаль Чемпіонату України)

90 кг

Олег Мандрик – 1 місце

Тарас Мандрик – 3 місце

 

Лайт-контакт

90 кг

Тарас Мандрик – 1 місце

Олег Мандрик – 2 місце

+90 кг

Ростислав Мокрій – 2 місце

 

Тренують спортсменів у міській федерації рукопашного бою Іван Штефюк та Руслан Адамович. Перший їхав до Житомира в якості тренера-представника.

У загальнокомандному заліку Чернівецька область стала кращою у фул-контакті, а за підсумками всіх номінацій (в т.ч. жіночих) посіла 4 місце.

Іван Кирилович Штефюк від імені федерації та спортсменів висловив вдячність за допомогу партнерам ЧМФРБ – приватним підприємцям (Микола Лакуста, Микола Шандро) та туркомплексу «Мигово» (Володимир Штефуряк).

Leave A Reply

Your email address will not be published.