Ушу: Віктор Мігалчан привіз медалі з Чемпіонату України

1

Дві нагороди здобув буковинець Віктор Мігалчан на Чемпіонаті України з традиційного ушу.

 

Участь у звітному Чемпіонаті України з традиційного ушу, який відбувся 15-17 березня 2013 року, взяли близько 200 спортсменів з усіх регіонів України. Найбільшими делегаціями були представлені Запорізька, Київська, Одесська області. Були також гості з Кишинева.

Чернівецьку область представляли двоє спортсменів: Віталій Цуркан та Віктор Мігалчан.

Змагання відбувались у групах, відповідно розподілених за стильовою та віковою характеристиками. Відповідно, Віталій Цуркан зі стилем нань цюань (південний кулак) та шаолінь цюань (кулак шаоліня) потрапив у групу “вай цзя цюань” (група зовнішніх стилей), а Віктор Мігалчан виступав зі стилем тай цзи цюань (кулак великої межі) у групі ней цзя цюань (група внутрішніх стилів) та тай цзи шань – у групі дуань цісе (коротка зброя). Остання група не була розділена за стильовою ознакою (внутрішній чи зовнішній стиль).

У доволі жорсткій конкуренції спортсмени змогли достойно представити область. Віталій Цуркан посів 6 місце у своїй групі. У свою чергу, Віктор Мігалчан виборов срібну нагороду за виступ у стилі без зброї та «бронзу» у стилі зі зброєю.

Конкуренція та рівень спортсменів за останні роки надзвичайно зріс, проте, не зважаючи на 3-річну відсутність Віктора Мігалчана на помості, – він поступився членам збірної України лише на 0,1 бала!

«Це гарний результат, який свідчить про те, що ми рухаємось у правильному напрямку підготовки, – зазначає «граючий тренер» Віктор Мігалчан. – Наступна наша мета – виступ на Чемпіонаті України з ушу, який відбудеться у травні.

Загалом, змагання пройшли згідно з регламентом. Жодних зсувів графіку не було. Атмосфера була дуже приємною і легкою, що пояснюється не тільки філософською та культурною складовою цього виду спорту, а і підвищенням рівня розвитку ушу в Україні в цілому».

Leave A Reply

Your email address will not be published.