Вірастюк у Чернівцях розповів про визнання стронгмену і судитиме Кубок України

3

Дворазовий володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк та «Найсильніша людина світу у вазі до 105 кг» Сергій Конюшок у четвер, 27.09.12, у Чернівцях проанонсували 3 етап Кубку України зі стронгмену, який відбудеться у суботу на площі Філармонії.

 

Напочатку прес-конференції титуловані атлети, які очолюють і Професійну лігу стронгменів України та

Василь Вірастюк демонструє офіційні документи

Федерацію стронгмену України, підкреслили, що стронгмен – офіційно визнаний в Україні вид спорту (відповідний наказ Держслужби молоді та спорту дивіться у фотогалереї), а Федерація стронгмену України – офіційно зареєстрована Всеукраїнська громадська організація (Свідоцтво про реєстрацію – у фотогалереї). За словами стронгменів, є «доброзичливці», які розказують ніби вони не мають права проводити змагання і таке інше.

Принагідно, Вірастюк і Конюшок представили голову Чернівецького обласного осередку Федерації стронгмену України – Андрія Бурштина, який у 2011 р. став найсильнішою людиною Буковини (зрозуміло, за відсутності Костянтина Ільїна, який має в активі титул «Найсильніша людина України 2009 р.», а також перемоги на етапах Ліги чемпіонів, «срібло» парного Чемпіонату Європи…) .

Відповідаючи на запитання місцевих журналістів, Василь Вірастюк зазначив, що в Україні компетентні органи, можна сказати, неадекватно реагують на ті трагічні випадки, які мали місце на уроках фізкультури в школах. І замість того, щоби дивитися в корінь проблем (екологія, генетично модифіковані продукти харчування, низький рівень життя тощо), у нас беруться зменшувати кількість уроків фізкультури, відміняти оцінювання і т.п. Василь згадав, що старший брат Роман Вірастюк, коли очолював управління молоді та спорту Івано-Франківської ОДА, пропонував змінити підходи до проведення уроків фізкультури, не звільняти дітей від цих уроків, а знаходити для кожного його напрям і рівень навантаження: «Я з дитинства був немалим, тож забіги на 1 км чи 3 км мені давалися важко. Зате у силових вправах я почувався впевнено. Тож для кожної дитини треба підібрати ті вправи, які їй під силу і допоможуть нормально розвиватися фізично».

Сергій Конюшок зауважив, що Федерація стронгмену України, не маючи владної фінансової підтримки, проводить спортивні свята в різних куточках України і активно пропагує здоровий спосіб життя.

У прес-конференції взяла участь і представниця генерального спонсора чернівецького етапу Кубку України – Любов Дадукевич-Чопенко. Вона розповіла, чому компанія вирішила підтримати ці змагання – бо саме богатирі асоціюються з потужністю і надійністю, яка притаманна продукції, що виробляється. Цікаво, що на фініші змагань троє призерів чернівецького етапу матимуть можливість протягом однієї хвилини за допомогою молотків і кувалд спробувати зламати двері виробництва генерального спонсора.

Отож, 3 етапу Кубку України зі стронгмену розпочнеться у суботу, 29.09.12, о 13:00 на площі Філармонії.

У змаганнях візьмуть участь:

Андрій Бурштин (володар титулу «Найсильніша людина Буковини-2011»),

Володимир Рекша (володар титулу «Найсильніша людина України у вазі до 105 кг»),

Олександр Пеканов (2-разовий чемпіон світу у командному виді, рекордсмен світу в становій тязі),

Юрій Лагутін (учасник та призер турнірів зі стронгмену),

Борис Курбатський (призер Чемпіонату України у вазі до 105 кг),

Павло Костенюк (володар титулу «Найсильніша людина Буковини», фіналіст проекту «Народний богатир» – 2 місце),

Олександр Лашин (3-разовий володар титулу «Найсильніша людина України»),

Михайло Іванов (призер командного Кубка світу зі стронгмену),

Віктор Юрченко (2-разовий чемпіон світу в командному виді).

До змагальної програми увійдуть 6 вправ:

Арм овер арм – тяга 7-тонної вантажівки у положенні сидячи на відстань 40 м на швидкість;

Кантування покришки – 360-кілограмову покришку слід обернути 6 разів якомога швидше;

Мертва тяга – піднімання платформи з автомобілем максимальну кількість разів за хвилину (навантаження на руки становить понад 250 кг);

Дамбл – піднімання однією рукою гантелі вагою 90 кг максимальну кількість разів за 90 секунд;

Прогулянка фермера – перенесення двох 130-кілограмових валіз на відстань 40 м якомога швидше;

Лог-ліфт – піднімання 130-кілограмової колоди максимальну кількість разів за 60 секунд.

 

Сергій Конюшок спрогнозував дуже цікаву боротьбу у вправі дамбл, де, на його думку, на головних ролях будуть найважчий і найлегший учасники. Можливо, навіть відбудеться атака рекорду України, який наразі становить 10 разів за 90 секунд.

Приємно нагадати, що у цій же вправі, але з важчою гантелею (95 кг) рекордсменом світу є чернівчанин Костянтин Ільїн, який нещодавно підняв 95-кілограмову гантелю за визначений час 11 разів.

Чернівецький етап Кубку України судитимуть Сергій Конюшок (світовий рекордсмен, володар титулу «Найсильніша людина світу у вазі до 105 кг») та Василь Вірастюк (дворазовий володар титулу «Найсильніша людина планети»).

***

Прес-конференція

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

27.09.12. ВІрастюк, Конюшок, Бурштин – прес-конференція у Чернівцях (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.