Відео: Костянтин Ільїн побив свій рекорд світу!

1

Окрасою міжнародних змагань з богатирського багатоборства у Коломиї Івано-Франківської області став рекорд світу чернівчанина Костянтина Ільїна.

Костянтин Ільїн. Фото: firtka.if.ua

Кращий стронгмен України підняв 29.07.12 гантелю вагою 95 кг 11 разів і витратив на це, за його ж словами, 62 секунди (на цю вправу відводиться 75 сек.). Попередній рекорд світу належав також Ільїну – 10 разів за 75 сек. (19.12.10, Київ, фінал Ліги чемпіонів ).

 

Сам Костянтин Ільїн в інтерв’ю SportBuk.com зізнався, що міг підняти і вище рекордну планку: «Час ще був, можна було виконувати справу далі, але… Бубка теж не одразу на 6,15 стрибнув (сміється – авт.)».

У Коломиї змагалися богатирські команди (по 3) з України,

Костянтин Ільїн. Фото: firtka.if.ua

Словаччини, Польщі та Чехії. Честь України, крім згаданого чернівецького богатиря Костянтина Ільїна, захищали майстер спорту Олександр Штундак (Коломия) та чемпіон світу з пауерліфтпнгу Сергій Олеоленко (Закарпаття). Наші співвітчизники впевнено виграли командою змагання. На другому місці поляки, на третьому – словаки.

 

Детальніше про звітні змагання читайте нижче.

Відео НТК

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Богатирські ігри, як повідомляє firtka.if.ua, вже вшосте зібрали у Коломиї найсильніших стронгменів України і не тільки. На стадіоні «Юність» піднімали гантелі, штангу з різною вагою, носили колоди та перетягували канат.

За звання сильніших боролися команди з України, Польші, Чехії та Словакії  по три стронгмени в кожній.  Закордонним силачам протистояли коломиянин майстер спорту Олександр Штундак,  чемпіон України з богатирського багатоборства, один з 10 найсильніших людей планети Костянтин Ільїн та чемпіон світу з пауерліфтингу Сергій Олеоленко.

Організатор змагань Віталій Риндич член викнавчого комітету Коломийської міської ради наголосив, що з кожним роком рівень змагань зростає, так само як і кількість глядачів.

Варто зазначити, що цього річ під час змагань  було побито світовий рекорд. Костянтин Ільїн у вправі «дамбл» підняв гирю вагою 95 кілограмів 11 разів за 1 хвилину 5 секунд, таким чином, перевершивши свій власний рекорд. Він наголосив, що це не вдавалося зробити ні в Японії ні на інших  міжнародних змаганнях. Все ж таки, як то кажуть вдома і рідні стіни допомагають.

Співорганізатор змагань богатирів депутат Коломийської міської ради Володимир Довганюк наголосив, що подібні спортивні заходи це не лише видовищні змагання, а й разом з тим важлива реклама здорового способу життя та пропаганда спорту.

Таку ініціативу коломиян не залишили поза увагою і обласні депутати. Олександр Левицький, депутат Івано-Франкіської обласної ради від «ВО «Батьківщина» привітав учасників турніру та глядачів з направду видовищним святом сили, спорту, мужності та витривалості.

Глядачам сумувати не доводилось. Їм також запропонували спробувати свої сили. Звичайно, снарядів богатирів їм піднімати не пропонували, але між вправами проводили  цікаві змагання.

Приємною несподіванкою для глядачів став виступ парашутистів, продемонстрували у небі видовищні фігури таким чином привітавши учасників «Богатирських ігр».

Більше фотографій зі змагань можна подивитися тут:

Leave A Reply

Your email address will not be published.