Фото: Пансіонат «Вербиченька» підтвердив спортивне чемпіонство

2

Лідерство серед дитячих оздоровчих таборів за кількістю зіркових спортивних гостей на Буковині впевнено втримує «Вербиченька» з с. Давидівка Сторожинецького району.

У цьому дитячому пансіонаті вже гостювали найтитулованіший спортсмен краю Іван Гешко, учасниця юнацької Олімпіади-2010 і Олімпіади-2012 Лідія Січенікова, «Найсильніша людина України» Костянтин Ільїн, срібна призерка Чемпіонату світу з бігу на 800 м і півфіналістка Олімпіади-2012 Наталія Лупу, чемпіон світу зі спортивного орієнтування Юрій Омельченко, чемпіонка України з волейболу Марта Мулна та інші. Тепер цю «колекцію» поповнив і срібний призер Командного Чемпіонату Європи з бігу на 3000 м, неодноразовий чемпіон

Микола Лабовський нагороджує переможців змагань з дартсу. Фото: Ярослав Галан

України та учасник Олімпіади-2012 Микола Лабовський, який першим серед наших олімпійців після повернення з Лондону розпочав пропагандистські візити до дітей. І зробив це символічно в день закриття Ігор-2012.

Співорганізаторами звітних спортивних забав «Олімпійське літо» у «Вербиченьці», почесним гостем яких і став Лабовський, були облцентр «Спорт для всіх» та обласне відділення НОК України (за підтримки СК «Гешко» та дирекції пансіонату).

Погода та інші обставини змусили звузити саму змагальну програму до турніру з дартсу, в якому випробували себе всі охочі. Передбачалось, що активну участь у змаганнях візьме і Микола Лабовський. Але організатори припустилися «тактичної помилки», роздавши дітям інформаційні календарики з олімпійцем вже під час знайомства з ним у клубі. Відповідно, одразу розпочалося «полювання на автографи», тож більшу частину змагань Микола розписувався на своїй фотографії і відповідав на запитання діток.

Зате до дартсу він перейшов дуже вчасно – якраз коли настала черга кидати дротики наймолодшим. Їм запропонували колективно позмагатися з олімпійцем. Дітям мали більше спроб, тож вони прогнозовано перемогли і отримали з рук Лабовського заслужені презенти від облцентру «Спорт для всіх» і СК «Гешко». Як, до речі, і інші учасники. А найвлучнішим вручили і відповідні сертифікати від обласного відділення НОК України.

Роздача спортивних презентів продовжилась і після завершення змагань. Далі їх заробляли вірними відповідями на запитання спортивної вікторини. Причому заробляли призи не лише індивідуально, а й цілими десятками – за правильну відповідь від команди.

Микола Лабовський зазначив, що розуміє важливість подібних заходів, тому завжди бере участь в них, коли є нагода і можливість. І додав, що найважливішими результатом цих зустрічей мають стати нові відвідувачі спортивних секцій та оздоровлення підростаючого покоління. Хоча не виключив, що серед учасників спортивних забав у «Вербиченьці» можуть бути і майбутні олімпійці.

Директор пансіонату «Вербиченька» Дар’я Кушнір щиро подякувала, передусім, учаснику Олімпіади-2012 Миколі Лабовському за те, що знайшов час завітати в гості, і організаторам заходу.

Присутній голова обкому профспілки працівників лісової галузі Володимир Барабах також підкреслив важливість спортивно-пропагандистської роботи серед дітей, якій у пансіонаті «Вербиченька» приділяють належну увагу. Як і спортивно-масовій роботі, загалом, за яку відповідає молодий викладач факультету фізичного виховання і здоров’я людини ЧНУ Ярослав Галан.

 

Фото: Георгій Мазурашу, Ярослав Галан

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

12.08.12. Микола Лабовський в пансіонаті “Вербиченька” (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.