Фото: Олімпієць Лабовський у таборі «Перлина гір» знайшов сильніших за себе

0

Учасник Олімпіади-2012 і срібний призер Командного Чемпіонату Європи з легкої атлетики Микола Лабовський 12.08.12 у таборі «Перлина гір» змагався з дітьми і… програв. Щоправда, змагання були не з бігу, а з дартсу.

Без автографів Миколи Лабовського не залишився жоден бажаючий. Фото: Георгій Мазурашу

Микола Лабовський, який в Лондоні першим серед українців виступив на Олімпійських іграх на біговій дистанції 10000 м, після повернення з Ігор першим серед буковинських олімпійців-2012 розпочав спортивно-пропагандистську діяльність серед підростаючого покоління. Символічно, що «стартував» він на «пропагандистській дистанції» саме в день закриття Олімпійських ігор 2012 року. І саме у літньому дитячому оздоровчому таборі «Перлина гір» (с. Банилів-Підгірний, Сторожинецький район) для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які, напевно, найбільше потребують «додаткової» уваги.

Поява олімпійця стала для відпочиваючих справжнім сюрпризом, адже організатори (облцентр «Спорт для всіх», обласне відділення НОК України та СК «Гешко») не анонсували цю зустріч. Дітки спершу не могли повірити, що до них завітав «дядя з телевізора», який ще тиждень тому захищав честь України в Лондоні. Але швидко зорієнтувалися і почали розпитувати Миколу про Олімпійські ігри, про столицю Англії тощо.

Проте сюрпризи лише починалися. Дітки навіть уявити собі не могли, що у них буде можливість позмагатися з учасником Олімпіади. Але їм таку можливість влаштували – помирятися силами з титулованим бігуном у дартсі, тобто «на нейтральній території». Діти могли кинути по три дротика, а Микола – лише один. Хоча, враховуючи велику залежність цього виду спорту і від удачі (особливо на початковому рівні), багато хто з юних учасників перемагали олімпійця з першого дротику.

Продовження сюрпризності полягало в тому, що одразу після завершення дартс-двобоїв дітки отримували з рук срібного призера Командного Євро-2010 на дистанції 3000 м презенти від облцентру «Спорт для всіх» та солодощі, які передав інший представник спортклубу «Гешко» – у минулому майстер спорту міжнародного класу з карате, а нині приватний підприємець Ігор Стець. Ігор вже не перший раз підтримує спортивно-пропагандистські проекти. І зазначив, що влаштовувати хоч маленьку радість знедоленим діткам – приємно і потрібно, коли є така можливість.

Звісно, всі бажаючі отримали і автограф олімпійця.

Того дня у таборі було подвійне свято – день народження святкував директор Костянтин Ілліч Баланюк, якому Микола Лабовський вручив футболку з пропагандою спорту від СК «Гешко».

Фото: Ярослав Галан

На зворотній дорозі Микола зізнався, що зустріч його так розчулила, що ледь не заплакав: «У мене росте маленький син, ми всі над ним крутимось, стільки уваги йому приділяємо. А ці дітки, навіть якщо їх держава забезпечує необхідним мінімумом, позбавлені головного – родинного тепла. Від них я відчув особливу щирість – таку, яку, здається, ще ніколи не зустрічав. Дуже хочеться, щоби вони виросли здоровими і влаштували нормально своє життя, аби їхні діти не знали цих проблем».

 

 

Фото: Георгій Мазурашу, Ярослав Галан

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

12.08.12. Микола Лабовський у таборі “Перлина гір” (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.