heshko.com: Седакова увійшла до команди Гешка

0

До зіркової “групи підтримки” фіналу змагань серед школярів в рамках всеукраїнської акції “Крок до здоров’я” увійшли і двоє буковинців – кращий спортсмен України 2006 року Іван Гешко та відома модель Інна Цимбалюк. Іван був капітаном команди Західної України, до якої з числа зірок шоу-бізнесу увійшла екс-солістка групи “ВІА ГРА” Аня Седакова. А Інну організатори “відрядили” до команди Південної України.

Спортивно-зіркове дійство відбулося у понеділок, 26 листопада, у столичному Палаці спорту під патронатом торговельної марки “Біола” та Міністерства освіти України. Самі змагання нагадували колишні “Веселі старти”. Оскільки на попередніх та регіональних фіналах шкільні команди змагалися у зовсім інших вправах, у Києві вони почувалися не зовсім “в своїй тарілці”. Додаткових емоцій і хвилювання додавали і численні відеокамери та зіркові гості. Останні, звісно, намагалися всіляко підтримувати і підбадьорювати юних спортсменів-аматорів.

Найшвидше до незвичних вправ змагальної програми пристосувалися школярі з ЗНЗ N 57 м. Макіївка Донецької обл, які й здобули головний приз. А ось за лаштунками – у “боротьбі” за зіркові автографи – всі команди продемонстрували “рекордні результати, затримавши почесних гостей після завершення імпрези на добрих хвилин 50. Непогано “відпрацювали” і фотографи, які майстерно “парували” зірок для зйомок. Дехто жартував, що, мовляв, тепер буде достатньо фотоматеріалів для першоквітневих “качок” про чергові зіркові романи.

Знані особистості й самі із задоволенням спілкувалися між собою. Приміром, міністр освіти та науки Станіслав Ніколаєнко заговорив на спортивні теми з нашим чемпіоном світу Іваном Гешком та олімпійським чемпіоном Юрієм Білоногом з Одеси.

– Він цікавився нашими враженнями від акції, а також як йде підготовка до сезону, – “розшифрував” розмову з міністром Іван Гешко. – Не знаю як іншим, мені цей проект “Біоли” дуже сподобався. Вважаю, що його обов’язково треба продовжувати, удосконалюючи певні організаційні моменти. Дуже приємно спостерігати, як “горять” оченята у юних школярів. Гадаю, вони запам’ятають цей день на все життя. Тим більше, що мали й нагоду зібрати такий “урожай” автографів. Чудово розумію їх, тому не відмовив нікому в проханні сфотографуватися або розписатися – навіть якщо просили залишити автограф на футболці чи на тілі.

Організатори запевнили, що цей спортивно-пропагандистський захід стане традиційним. Залишається додати, що на Буковині незабаром планують відродити телевізійний проект “Веселі старти”, що теж, погодьтеся, буде чудовим “кроком до здоров’я”.

У фіналі за чемпіонське звання змагалися шість найсильніших команд: ЗНВК N 4 м. Бердичів Житомирської обл.; ЗНЗ N 1 смт. Богородчани Івано-Франківської обл.; ЗНЗ N 57 м. Макіївка Донецької обл.; ЗНЗ N 1 м. Южне Одеської обл.; ЗНЗ N 5 м. Бахмач Чернігівської обл.; гімназія N 315 м. Києва.

У відборі учасників приймали участь члени Асоціації атлетів “Клуб Біола”, титуловані українські спортсмени, які відвідали школи в 16 містах України:
Білоног Юрій (Олімпійський чемпіон зі штовхання ядра);
Блонська Людмила (чемпіонка світу з легкоатлетичного багатоборства);
Гешко Іван (чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р.);
Костевич Олена (Олімпійська чемпіонка з кульової стрільби);
Крикун Олександр (призер Олімпійських Ігор, чемпіон світу з метання молота);
Нікітін Юрій (Олімпійський чемпіон зі стрибків на батуті);
Халаджи Дмитро (важкоатлет, неодноразовий рекордсмен Книги Рекордів Гіннеса);
Хлистунова Ганна (чемпіонка світу з плавання).

Григорій ПАСАТ, “МБ”

heshko.com (27/11/2007 10:35)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.