heshko.com: У Чернівцях вшанували ветеранів війни і спорту

0

Напередодні Дня Перемоги у Чернівцях керівники обласного та міського спорту відзначають ветеранів Великої Вітчизняної війни, чия доля пов’язана зі спортом. На жаль, з кожним роком учасників цих традиційних зустрічей стає все менше… Цього разу на запрошення гостинного господаря бару “Корида” і знаного футбольного тренера Михайла Лахнюка змогли відгукнутися лише четверо фронтовиків-спортсменів – Олександра Іванівна Багрій (84 р.), Іван Йосипович Чепуренко (84 р.), Володимир Петрович Борисов (83 р.), Олександр Олександрович Омельченко (81 р.), а також майстер спорту з важкої атлетики і теперішній шахіст Дмитро Олексійович Неміш, який зовсім маленьким встиг попартизанити.

Кращий спортсмен України 2006 р., радник голови облдержадміністрації Іван Гешко зробив ексклюзивні іменні презенти ветеранам, які, як зізналися, з великим захопленням стежать за його виступами, начальник міськспортуправління Святослав Дяконюк вручив колишнім спортивним працівникам грошові винагороди, а керівник обласного спорту Георгій Мазурашу до теплих вітальних слів від імені обласної влади додав приємні подарунки від дружньої спорту фірми “Пошук-Буковина”, яка спеціалізується на гуртовій торгівлі побутовою технікою.

Схвильовані ветерани не приховували емоцій і дякували за те, “що не забувають”. У майже родинній атмосфері “іменинники” згадували далекі і, водночас, свіжі в пам’яті історії часів війни. А “новачок” компанії Дмитро Неміш розповів, за що отримав статус учасника військових дій:

“Тато пройшов всю війну і загинув 9 травня в Берліні. Уявляєте як це прикро… Дідусь партизанив. А мені вставив в черевики записочки і посилав до чоботаря, який приймав цю “пошту”. Що там було написано, звісно, я не знав. Але, тим не менше, виконав всі завдання (сміється – авт.). Статусу учасника військових дій я, напевно, не отримав би, якби не грамота за підписом Сталіна, яку мені вручили після війни. На щастя, вона збереглася і стала потім в нагоді”.

Цікаво, що деякі ветерани-спортсмени досі працюють, або зовсім нещодавно залишили робочі місця. Приміром, Олександра Багрій працює в поліклініці, Володимир Борисов – фотограф міськради і член колегії облспортвідділу, Іван Чепуренко донедавна працював у “Гарті”, а Олександр Омельченко, як екс-директор стадіону “Буковина” та керівник інших спортивних організацій, досі дає консультації по телефону. Ветерани дружно зазначили, що готові й надалі служити рідній справі і бодай порадами сприяти розвитку фізичної культури і спорту на Буковині.

Григорій ПАСАТ, “МБ”
heshko.com (08/05/2007 17:51)
***

Leave A Reply

Your email address will not be published.