Орлецький і Ко принесли футбольні «гостинці» пораненим Героям АТО (фото)

0

Приємний сюрприз піднесли у п’ятницю, 10.04.15, пораненим в зоні АТО, які лікуються і відновлюються у Чернівецькому військовому госпіталі.

150410-gospital-ATO-sportbuk.com (26)-Orletskiy-avtograf

До постраждалих Героїв АТО завітала футбольна делегація, до якої приєднався і голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

Подібні «футбольні візити» ініційовані керівництвом Федерації футболу України на чолі з новообраним президентом Андрієм Павелком і відбуваються в різних регіонах. Частіше цю місію виконують керівники місцевих федерацій футболу. Але не обділяють персональною увагою поранених Героїв і керівники ФФУ, як це було і в Чернівцях, де «футбольні гостинці» від ФФУ приніс віце-президент національної федерації – буковинець Василь Орлецький (який очолює і крайову федерацію футболу). Компанію йому склали заступник голови обласної федерації і керівник міської федерації футболу Сергій Задорожняк, член виконкому обласної федерації футболу Василь Вінтоник, президент ФСК «Буковина» Сергій Гринюк і віце-президент клубу – депутат міської радим Роман Дрінь.

Спершу гості, звісно, подякували пораненим учасникам АТО, побажали якнайшвидшого одуження і привітали з наступаючим великих християнським святом Пасхи. Довгими промовами постраждалих не мучили. Все було просто, коротко і пронизливо.

Футбольні гості принесли військовим не лише пасхальні «гостинці», а й футбольні презенти – шарфи ФСК «Буковина» і м’ячі. Цим презентам різного віку Герої АТО тішилися практично як діти. Тобто з цим, як кажуть, вгадали.

Василь Орлецький звернув увагу на те, що деяких поранених учасників АТО керівництво ФФУ запрошувало в якості почесних гостей на матчі збірної України, у тому числі виїзні. І зазначив, що одним з таких гостей був буковинський Герой.

Хоча губернатор Олександр Фищук представив п. Орлецького, як першого в історії Буковини віце-президента ФФУ, виявилось, що поранені Герої АТО доволі непогано обізнані у футболі, і про цей приємний факт теж переважно знали. Більше того, деякі скористалися нагодою і навіть взяли автограф у Василя Григоровича. На м’ячі довелося розписатися і губернатору.

Загалом, атмосфера зустрічі була теплою і позитивною. Але було б добре, аби потреби в таких зустрічах просто не було – щоби в нашій країні панував мир, а баталії відбувалися лише на футбольних полях та інших спортивних аренах!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.