Футбол: У Чемпіонаті області очікується участь 50 команд

0

У п’ятницю, 15.03.13, в обласній федерації футболу відбулося чергове засідання з представниками районів та команд-потенційних учасниць обласних змагань.

 

Попри не дуже весняну погоду, на засідання приїхали представники майже всіх районів.

У весняному (перехідному) Чемпіонаті обласної дитячо-юнацької футбольної ліги у віковій групі 1997 р.н. і молодші попередньо виявили бажання взяти участь 12 команд, а у віковій групі 1999 р.н. і молодші – 11 команд.

У І лізі (вищий дивізіон) на даний час очікується участь 9 команд (це колективи, які протягом останніх років брали участь в обласних змаганнях, а також команди, які мають відповідну інфраструктуру та підтримку). У ІІ лізі на даний час готові брати участь 18 команд.

З понеділка, як зазначив заступник голови обласної федерації футболу Сергій Задорожняк, оприлюднять графік заявки. У ІІ лізі остаточний склад команд має визначитися 11 квітня, у І лізі – 12 квітня. На 25 квітня (четвер) запланований старт другої ліги, а 26 квітня – першої ліги. Тури у ІІ лізі будуть розбиті на декілька днів, а І ліга гратиме поки що по п’ятницях і суботах (по неділях – ігри районних змагань).

Визначились, що після Великодня відбудеться засідання по проведенню Ліги чемпіонів районів та ветеранського Чемпіонату області.

Детальніша інформація від Олександра Плахова:

15 березня у приміщенні Чернівецької обласної федерації футболу відбулося розширене засідання Бюро ЧОФФ. У засіданні також взяли участь керманичі районних федерацій футболу, а також представники тих команд, які виявили бажання зіграти у чемпіонаті Чернівецької області (перша та друга ліги). Незважаючи на важкі погодні умови, у приміщенні обласної федерації футболу ніде було й яблуку впасти. У Чернівці завітали навіть представники найвіддаленіших районів Буковини.

Зокрема, на сьогоднішньому засіданні розглядалося питання щодо проведення чемпіонату обласної ДЮФЛ у двох вікових групах: 1997 р.н. і молодші (планується участь 12 команд) та 1999 р.н. і молодші (11 колективів).

Було також прийнято  рішення про те, що заявкова компанія учасників чемпіонату Чернівецької області – 2013 триватиме з 19 березня по 8 квітня. За словами заступника голови Чернівецької обласної федерації футболу Сергія Задорожняка, на сьогоднішній день бажання виступати у цьогорічному чемпіонаті виявили 27 команд (перша ліга – 9 колективів, друга ліга – 18). Приємно, що зараз існує велика ймовірність того, що у чемпіонаті області будуть представлені команди практично з усіх регіонів нашого краю.

Жеребкування та планування календаря ігор чемпіонату області відбудеться:

Друга ліга: 11 квітня (13.00, приміщення обласної федерації футболу, Українська, 39)

Перша ліга: 12 квітня (13.00, приміщення обласної федерації футболу, Українська, 39)

Leave A Reply

Your email address will not be published.