Карате: Чернівчанин на Євро-2019 добрався до «медальних розбірок»

0

На чемпіонаті Європи з карате WKF 2019 в Іспанії (Гвадалахара) чернівецький збірник України добрався до матчу за призове місце.

Про це SportBuk.com повідомив наставник збірної України з карате – керівник профільного управління Львівської міської ради Антон Нікулін.

Ризван Талібов (ДЮСШ міськспортуправління, СК «Максимум», Станіслав Золотухін), який на Євро-2018 разом із Валерієм Чоботарем піднявся на третю сходинку п’єдесталу пошани у командному куміте (неолімпійська номінація), цього разу успішно виступив в індивідуальному куміте в категорії +84 кг. На шляху до «медального матчу» Ризван Талібов провів наступні двобої: ANDRASYAN MUSHEGH (Вірменія) – 7:1, CARR BRANDON (Великобританія) – 3:2, HORNE JONATHAN (Німеччина) – 4:5; втішна сітка MARINO SIMONE – 2:0, матч за 3 місце GURBANLI ASIMAN (Азербайджан) – 5:7.

А ось зірковий Валерій Чоботар (СК «Лідер», тренери – Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін, офіційний партнер – «Ромтісбуд»), який торік першим серед українців пробився до фіналу чемпіонату світу і без боротьби став срібним призером, на Євро-2019 у першому ж колі категорії -84 кг зійшовся… з торічним чемпіоном світу KVESIC IVAN (Хорватія), і, на жаль, поступився 1:3. Іван Квесіч дійшов до півфіналу, де сенсаційно поступився 0:1 білорусу ISAKAU ANTON, суперник якого у фіналі – AKTAS UGUR (Туреччина) – 0:6. Ось такі сюрпризи від «сліпого жеребу» та сенсації маємо на Євро-2019. Квесіч, зрештою, став бронзовим призером. 

Командне куміте чоловіча збірна розпочала з другого раунду змагань, де перемогла Італію (3:0), далі Азербайджан (3:1). Півфінал: Сербія – Іспанія – 3:0, Україна – Туреччина – 0:3.
Фінал: Сербія – Туреччина – 0:3. 
За 3 місце: Португалія – Іспанія – 0:3, Хорватія – Україна – 3:0.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Стас Золотухін: «Пишаюся своїм учнем Ризван Талибов На своєму дебютному Чемпіонаті Європи він спромігся потрапити до бронзового фіналу, подолавши суперників з Арменії, Англії та Італії і поступившись лише чемпіону світу Джонатану Хрону (Німеччина). 
Дякую Anton Nikulin за довіру, Александр Тонкошкур за допомогу в підготовці, Таня Куртян за піклування про здоров’я, Sergii Levchuk за системну роботу, всім друзям за підтримку та те, що розділяєте зі мною радість …
На жаль Різван залишився без медалі. 
Вірю, що далі буде все: і успіхи, і медалі, і гімн нашої держави. Завдяки команді ми будемо перемагати!!!»

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.