Чемпіонат області з більярду 2019 виграв… тренер чемпіона світу (фото, відео)

0

Уперше чемпіоном області з більярду (комбінована піраміда) став… тренер дворазового чемпіона світу Ярослава Тарновецького – Ілля Осачук.

Чемпіонат 26-28.01.2019 р. провів у більярдному клубі «Вірус» обласний осередок федерації спортивного більярду України (Володимир Дорош), за підтримки облмолодьспортуправляння та партнерів змагань. Для участі заявилось 27 учасників, серед яких один майстер спорту (Михайло Романенко) та троє кандидатів у майстри спорту (Анатолій Сокальський, Марія Скочук та франківська спортсменка Яна Васілова). Останні дві, до речі, відзначились на нещодавньому Кубку України 2018 серед дівчат: Яна Васілова (2005 р.н.) стала срібною призеркою, а Марія Скочук (2005 р.н.) розділила 3-4 місця.

Серед дівчат призову трійку утворили Марія Скочук, Яна Васілова та Інна Дорош

У чоловічому фіналі зійшлися перспективний Анатолій Сокальський (06.07.2002 р. н., срібний призер чемпіонату України 2016 у старшій віковій групі U-18) та тренер дворазового чемпіона світу Ярослава Тарновецького – Ілля Осачук, який, нагадаємо, у 2012 році виграв Кубок Буковини. Знаний тренер, попри невдалий початок, решту турнірного шляху провів блискуче, і фінал також виграв впевнено – 5:1. 

Бронзові призери – Денис Григорьєв та Павло Скочук (тато і тренер Марії Скочук). 

У церемонії нагородження взяли участь новий голова обласної федерації Володимир Дорош та начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський.

Завдяки співпраці федерації, БК «Вірус», інтернет-провайдера «Інтелект» та SportBuk.com, ігри на центральних столах можна було дивитися в онлайні.

Повні результати дивіться тут:

***

***

Фото:

***

***

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.