Буковинський спортсмен року отримав ще одну нагороду (фото, відео)

0

Кращий спортсмен Буковини 2017 р. Валерій Чоботар, який у сезоні-2018 записав до свого активу історичні успіхи (першим серед українців пробився до фіналу чемпіонату світу з карате WKF і здобув єдину для нашої країни медаль на цьому Мундіалі), отримав ще одну нагороду.

У рамках відзначення 11-ої річниці спортклубу «Лідер» традиційно співкерівники і тренери Олександр Пікулін та Андрій Лазаренко нагородили кращих спортсменів клубу за підсумками сезону. Цілком прогнозовано абсолютно кращим знову став зірковий Валерій Чоботар. До слова, напередодні він брав участь у Києві у новій церемонії WWFC Awards 2018 – як один з претендентів на звання спортсмена року в Україні (у списку претендентів за версією організаторів свята були Олександр Абраменко (фрістайл), Жан Беленюк (греко-римська боротьба), Дарія Білодід (дзюдо), Марія Бова (бокс), Сергій Гузев (ММА), Олена Костевич (кульова стрільба), Олександр “s1mple” Костилев (кіберспорт), Павло Коростилев (кульова стрільба), Василь Ломаченко (бокс), Наталя Прищепа (легка атлетика), Михайло Романчук (плавання), Еліна Світоліна (теніс), Олександр Усик (бокс), Ольга Харлан (фехтування), Валерій Чоботар (карате), Алла Черкасова (вільна боротьба), Дмитро Чумак (важка атлетика), Аліна Ягупова (баскетбол)). Дивно, що в списку претендентів перемішали елітних спортсменів з олімпійських видів з представниками видів, м’яко кажучи, навіть не другого ешелону спорту вищих досягнень, але це інша тема…

Ведучим святково дійства був Дмитро Левченко (до слова, екс-гравець хокейної команди «Чернівецькі пінгвіни», нині один з головних «екзотично-патріотичних» фанів футбольної збірної України), «Геометрія».

У церемонії нагородження кращих спортсменів СК «Лідер» за 2018 р. взяли участь також майстер спорту і тренер з дзюдо Дмитро Лазоренко, тренер з фізичної підготовки – учасник Олімпійських ігор 2012 р. Микола Лабовський та сам Валерій Чоботар. Список лауреатів року буде додано.

Звісно, не обійшлось і без Діда Мороза із Снігуронькою, цікавих конкурсів з гарними призами та дискотеки, де «діджеїв» і співав, що цікаво, син знаного новодністровського тренера з веслування Сергія Осипенка (чий вихованець Олександр Дяченко у 2012 році здобув золоту медаль на Олімпійських іграх, представляючи, щоправда, Росію) – Ярослав Осипенко, відомий, зокрема, як вокаліст (бас) створеного у 2010 р. квартету «Classic» (Ярослав Осипенко, Микола Понич, Василь Богданюк, Георгій Постевка, переможці телепроекту «Фольк-music 2013» на Першому національному).

Також традиційно приємно відзначати сімейну атмосферу, яка панує на клубних заходах «Лідера», що можна ставити у приклад і іншим клубам, спортшколам і федераціям. І батьківський комітет у «Лідері», як кажуть, «хоть куда» – підтримує у своїй діяльності високий спортивний рівень клубу.

У порядку анонсу «по секрету» розкажемо, що Валерій Чоботар «був приречений» стати успішним спортсменом. Бо батько Валерій Чоботар-старший у нього «такий»:) Сам він свого часу успішно займався футболом, вже з 13-14 років грав за дорослу команду і, як зазначає з гордістю, вже заробляв більше, ніж мама на роботі, службу проходив в елітному підрозділі, відбір до якого був супер складним, свого часу займався і карате у легендарного Валерія Галана, тож всім трьом синам не залишив жодного вибору:) – лише спорт і лише тренуватися «через не можу». Старший син Валерій, який тепер має в активі історичні для України і Буковини успіхи, теж захоплювався футболом. І на одному з життєво-спортивних поворотів пішов було з карате у футбол, і вже через декілька тренувань був включений до юнацької команди для участі у національних змаганнях. Але Олександру Пікуліна та Андрію Лазаренку вдалося переконати його повернутися назад у карате, і, як бачимо, це стало доленосним поворотом в спортивній кар’єрі Валерія Чоботаря-молодшого. Середній – Сашко Чоботар теж успішно займався футболом, поєднуючи це з карате (тепер він вчиться на журналіста у сусідній Польщі), а молодший Ігор був серед нагороджених на звітному клубному святі у ресторані «Аристократ». Така ось «спортивна сімейка», про яку зможете дізнатися більше згодом на SportBuk.com.

А наразі – вітання СК «Лідер» з 11-ою річницею, і, звісно, вітання всім лауреатам року!

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Фото:

***

Відео:

***

***

Чоботар про скандальний фінал ЧС-2018, зміну громадянства, премії в $… (відео)

***

Чому ж чернівчанина позбавили можливості виграти чемпіонат світу?..

***

Чернівецького героя Мундіалю-2018 з карате привітав і Сергій Бубка (фото)

***

Карате: Чернівецький фіналіст чемпіонату світу 2018… у фіналі не виступить

***

Карате: Історичний успіх чернівчанина на Чемпіонаті світу 2018 (відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.