На «Cupa interetnică 2018» блиснули чернівецька збірна і красуня-бомбардир (фото)

0

Ювілейний ХV Міжнародний спортивно-мистецький проект «Cupa interetnică 2018» в Сучаві (Румунія) традиційно вже розпочався з товариського матчу між збірними владників, журналістів, бізнесменів, науковців і громадських діячів Сучавського повіту та Чернівецької області.

Вже втретє поспіль ці товариські баталії завершуються на користь північних буковинців. Причому цього разу чернівецька збірна грала у доволі оновленому складі – крім постійного учасника таких матчів Ігоря Богатирця (заступник голови ОДА), на перших ролях у нашій команді були і такі знані особистості, як Сергій Гринюк (керівник групи компаній «ГріКо», формально ще президент ФСК «Буковина») та Володимир Мороз (депутат обласної ради, директор ТзОВ «Чернівціжитлобуд»). І всі вони відзначились або забитими голами, або результативними передачами;) Рахунок – 2:5 на користь північних буковинців. (детальніший звіт про цей матч, який відбувся 25.05.18, – нижче).

Другого дня чернівецька команда, вже без згаданих «особливих» учасників, позмагалась з гостями з Молдови та представниками нацменшин Румунії за нагороди міні-футбольного турніру «Cupa interetnică 2018». За історію цих змагань чернівчани неодноразово ставали переможцями та призерами. Хоча траплялися і безмедальні виступи. Як сталось і цього разу. Представники Північної Буковини, як повідомив SportBuk.com колишній гравець «Буковини» та німецького «SV 09 ARNSTADT» Олександр Білоус (який тепер очолює презентований нещодавно медіа-хаб «Шпальта») поступились команді з Кишинева (Молдова) 0:2, перемогли румунських поляків 7:2 і липованських росіян 6:1 та програли з однаковим рахунком 1:2 ромам і місцевим українцям (з Балківців). У підсумку – 4 місце, або, як жартують, «дерев’яні медалі». 

Натомість тріумфальною стала участь у турнірі журналістки медіа-хабу «Шпальта» Ярослави Дерев’янко, яка, граючи з представниками «сильної статі», примудрилась наколотити 6 голів і була визнана кращим гравцем турніру! Ярослава отримала відповідний трофей з рук директора повітової Асоціації «Спорт для всіх» Міхая Андроховича (Mihai Androhovici, який, до слова, має польські коріння, але виріс в українському селі і, за його словами, до школи спілкувався переважно українською). 

Цей проект започатковувався місцевими громадськими організаціями за грантові кошти Євросоюзу (коли ще Румунія лише кандидувала до ЄС), а останнім часом реалізовується вже зусиллями муніципалітету та повітової ради і за підтримки Федерації «Спорт для всіх».

У рамках проекту охочі також мали можливість пограти у кінгбол («екзотична» для нас гра з величезним м’ячем) та випробувати себе у стрільбі з лука.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

А тепер детальніший звіт про згаданий вище товариський матч (від shpalta.media):

У рамках ювілейного ХV-го міжнародного турніру «Cupa interetnică» у  Сучаві (Румунія) цими вихідними відбувся традиційний матч відкриття. Як і раніше напередодні «Інтеретнічного Кубку Буковини», спершу провели товариський матч між збірними держслужбовців, журналістів, підприємців, науковців і громадських діячів Сучавського повіту та Чернівецької області. Цього разу футзал грали в спорткомплексі спортивного ліцею.

Південні буковинці не приховували, що згідні лише на перемогу, адже, як зазначив керівник повітової Асоціації «Спорт для всіх» Міхай Андрохович, два попередні такі товариські матчі завершувалися на користь чернівчан.

У звітному матчі змінити неприємну для себе статистику румунам не вдалося. Під час деб’юту зустрічі ефектним ударом завершив атаку чернівчан Володимир Мороз (директор «Чернівціжитлобуд»), згодом рахунок подвоїв Олександр Пестов. 

Загалом гра була рівною та відповідала духу товариського поєдинку: упродовж матчу суперники жартували та кепкували один з одного, але й не забували про спортивну складову.

Завдяки комбінації та гри в «стінку» між Сергієм Гринюком (ТОВ «Гріко») і Євгеном Колосінським (кандидат наук, викладач КНТЕУ), рахунок на табло знову змінився на користь чернівчан. Точний удар Євгена зробив команду на крок ближчою до перемоги.

Після перерви господарі поля активізувались і змогли забити два м’ячі. Однак постріли Ігоря Богатирця (заступник голови Чернівецької ОДА) й Володимира Смоли (головний спеціаліст служби містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури Чернівецької міської ради) встановили остаточний рахунок 5:2 на користь чернівчан.

Зазвичай у подібних іграх Ігор Богатирець виступає у ролі стража воріт, «тікаючи» в поле лише за комфортного рахунку. Цієї гри охороняти ворота довірили Павлу Поповичу (громадський діяч) і не прогадали: декілька разів він рятував свою команду від пропущеного голу.

До слова, матч проходив у дусі дружньої атмосфери та вирізнявся злагодженістю дій на футбольному полі, незважаючи на «збірну солянку» гравці легко порозумілися у команді.

У складі чернівецької команди також були Ігор Баскевич (приватний підприємець),  Олександр Білоус (директор медіа-хабу «Шпальта»)Дмитро Шлек (провідний фахівець інспекції з благоустрою при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради), а також журналістки Іванна Аннин та Ярослава Дерев’янко. Остання відзначилась вже у самому Міжетнічному Кубку…

Усі учасники матчу отримали нагороди та дипломи від місцевої організації «Спорт для всіх» (Міхай Андрохович).

Після матчу керівництво Федерації футболу Румунії та Чернівецької ОДА і ФСК «Буковина» попередньо домовилися про проведення циклу спарингових зустрічей юніорських збірних Румунії і Чернівецької області.

***

ФОТО:

***

***

Фантастичні і курйозні голи у матчі Чернівці – Сучава 2016 (відео, фото)

***

Буковинці з України і Румунії відзначились в Сучаві на «CUPA INTERETNICĂ 2014» (фото)

***

Фото: Чернівчани в Сучаві взяли реванш за домашню поразку (CUPA INTERETNICĂ BUCOVINA 2012)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.