Гешко – про успіхи в Кенії, інфраструктуру, «палки в колеса» у Кіцмані… (відео)

0

Зірковий буковинський бігун і віце-президент Федерації легкої атлетики України Іван Гешко, який поїхав на юнацький чемпіонат світу U-18 2017 р. до Кенії керівником української делегації, розповів про успіхи нашої збірної на цьому світовому форумі, про місцеві небезпеки і «екзотику» і не лише.

 

Виступ юнацької збірної на звітних змаганнях в Кенії виявився найспішнішим за всю історію участі в юнацьких чемпіонатах світу. До слова, як зазначив Іван Гешко, ІААФ прийняла рішення надалі не проводити ці змагання.

У столиці Кенії, де відбувся юнацький чемпіонат світу, триває збройне протистояння, тому організаторам довелося докласти багато зусиль, аби забезпечити безпеку учасникам.

У Найробі буковинського чемпіона світу та Європи з бігу на 1500 м багато чого вразило. Приміром, те, що багатоповерхівки там будують без кранів. Жахали умови життя багатьох кенійців. Тож ділячись враженнями про цю поїздку, Іван зазначив, що тепер ще більше щасливий, що народився в Україні.

У столиці Кенії Іван Гешко, якого називали «Білою грозою чорного континенту», зустрів і багатьох своїх колишніх друзів-суперників, у т.ч. олімпійського чемпіона Вілфреда Бунгея, який свого часу запрошував кіцманчанина на своє весілля до цієї африканської країни. Тоді не вдалося з’їздити. Зате тепер, нарешті, зустрілись у Кенії.

Буковинський чемпіон зауважив, що, попри всі проблеми, в Найробі непогано розвивають спортивну інфраструктуру. І звернув увагу на певні інфраструктурні прориви і в українській легкій атлетиці. Але, на жаль, поки що важкувато з цим у Чернівцях, хоча надії на це були і є.

Розповів перший і поки що єдиний в історії буковинського спорту кращий спортсмен країни і про ситуацію навколо спортінтернату, роботу якого Іван Гешко з 2007 р. намагається налагодити у рідному Кіцмані, але замість задекларованих спільних зусиль з владою, на жаль, від райради цей соціальний проект отримує здебільшого «палки в колеса» чомусь…

Розмову вів Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

***
Проблеми навколо спортінтернату від СК «Гешко» в Кіцмані:

***

***

***

Гешко поїхав до Кенії на чемпіонат світу 2017 (фото, відео)

***

Іван Гешко: «дозована» і «безлімітна» правда (відео)

***

У Кіцмані на імені Гешка замість підтримки спорту… поповнюють бюджет

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.