Буковинець Чоботар – призер Євро-2017 з карате вже в олімпійському статусі (фото)

0

Чернівецька школа карате «засвітилась» на п’єдесталі пошани на першому чемпіонаті Європи з карате (WKF) після включення цього виду спорту в програму Олімпійських ігор 2020 – на 52-му континентальному форумі в Туреччині призером став вихованець СК «Лідер» Валерій Чоботар (тренери – Андрій Лазоренко, Олександр Пікулін).

 

Відзначився чернівецький Grand winner Karate1 Premier League 2016 Валерій Чоботар у командному куміте, де честь України разом з ним захищали Ярослав Горуна, Станіслав Горуна, Андрій Торошанко, Костянтин Цимбал та Ігор Угніч.

У першому раунді змагань чоловіча команда України здолала Бельгію – 3:0, у другому – Азербайджан – 2:1, а в третьому поступилась майбутнім чемпіонам з Туреччини – 1:3. Турки у півфіналі виграли у Німеччини 3:1, а у фіналі здолали Францію 2:1. А Україна у втішній сітці завдяки перемозі Валерія Чоботаря у додатковому двобої пройшли Білорусь (після 5-ти сутичок була нічия 0:0) і у вирішальному двобої за «бронзу» перемогли Німеччину – 3:1. Також бронзовими призерами стали хорвати.

Співкерівник і тренер СК «Лідер» Олександр Пікулін, вітаючи підопічного з бронзовим успіхом, подякував головному тренеру збірної Антону Нікуліну (Львів), головному лікарю Тетяні Куртян (чернівецька каратистка, яка тепер живе і працює в Києві) та президенту Української федерації карате Сергію Левчуку (уродженець Чернівців).

Серед наших чоловіків ще одну нагороду, срібну, здобув Станіслав Горуна (Львів, віце-чемпіон Європи 2014), який у категорії до 75 кг поступився лише у фіналі.

У жіночій номінації Україна має 3 індивідуальні медалі: Катерина Крива (Львів) стала чемпіонкою у категорії -50 кг, а володарками бронзових нагород стали Анжеліка Терлюга (Одеса, -55 кг, віце-чемпіонка Європи 2016) та Аніта Серьогіна (Чорноморськ, Одеська обл., 61 кг).

У командному куміте представниці України тріумфували. До золотого складу увійшли Катерина Крива, Анастасія Мястковська, Аніта Серьогіна та Анжеліка Терлюга. У фіналі вони здолали Туреччину. Бронзовими призерами стали Словаччина і Франція…

У загальнокомандному заліку Україна з 6 медалями розташувалась на 4 позиції.

Загальнокомандний залік:
1 Туреччина – 4 золоті, 4 срібні, 6 бронзових медалей
2 Італія – 3, 3, 2
3 Іспанія – 3, 0, 2
4 Україна – 2, 1, 3
5 Франція – 1, 4, 3
… Загалом, медалі здобули представники 18 країн.

У змаганнях, які гостювали в спорткомплексі Sehit Recep Topaloglu Arena м. Ізміт (регіон Коджаелі, Туреччина), взяли участь понад 400 спортсмена з 44 країн. Україну, як повідомляє прес-служба УФК (wkf.com.ua), представляли 16 спортсменів з областей: 7 – зі Львова, 5 – з Одещини, 3 – з Києва і 1 з Чернівців.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

Склад збірної України на 52-му чемпіонаті Європи з карате WKF (куміте):

Куміте (жінки)

Катерина Крива (-50 кг, 1 м інд., плюс 1 ком.), 
Анжеліка Терлюга (-55 кг, 3 м інд., плюс 1 ком.), 
Аніта Серьогіна (-61 кг, 3 м інд., плюс 1 ком.), 
Ганна Мельник (-68 кг), 

Анастасія Степашко (68+ кг, 5 м інд.), 
Анастасія Мястковська (1 ком.).

***

Куміте (чоловіки)

Олег Філіпович (-60 кг, 5 м інд.), 
Денис Копитько (-67 кг), 
Станіслав Горуна (-75 кг, 2 м інд, плюс 3 м ком.), 
Андрій Торошанко (-84 кг, 3 м. ком.), 
Ярослав Горуна (84+ кг, 9 м інд., плюс 3 м ком.), 
Валерій Чоботар, Ігор Угніч, Костянтин Цимбал (всі – командне куміте, 3 м)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***
ВІДЕО:

***

***

***

Чернівчани – другі командою на Chernivtsi Open 2017

***

Один з лідерів українського карате прославлятиме Угорщину

***

СК «Лідер» (Чернівці): карате, стрейчинг (стретчинг)…

***

Карате: У Будапешті чернівецький «Лідер» має 7 нагород з 9-ти можливих (фото)

***

Клуб карате «Лідер» безкоштовно тренує потенційних дефлімпійців (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.