«Голлівудівська» розв’язка у півфіналі Кубку Чернівців з футзалу 2017 (відео, фото)

0

Неймовірно, але факт – те, про що говорили, як про можливу фантастичну розв’язку, відбулось реально у півфіналі Відкритого Кубку Чернівців з футзалу 2017 18.03.17 у ФОК «Олімпія».

 

Перший півфінальний двобій був більш-менш прогнозованим, адже мало хто сумнівався, що чемпіон «Уродай» впорається з шостою командою чемпіонату «ВБА». Останні бій дали, але ближче до кінця матчу трохи «посипались»…

А ось перед другим півфіналом, який вважався, центральним, багато хто згадував неймовірну драматургію у нещодавній зустрічі «БукФАМ» – «Корона» в рамках чемпіонату. Нагадаємо, тоді «Корона» вела 4:1, за рахунку 4:2 ближче зо завершення матчу втратили фантастичну нагоду для збільшення рахунку, а потім отримали «обраткою» гол і ще один на останніх секундах, що дозволило «БукФАМу» зберегти за собою «бронзову» позицію.

Гравець ветераської збірної області та збірної медиків України Олег Голобуцький (який мав би грати за «БукФАМ», але його пізно заявили, тому він залишився в заявці в якості тренера), будучи співкоментатором двобою, прогнозував, що тепер знову напруга буде до останіх секунд. І так і вийшло! Навіть більше того – відбувся фактично «дзеркальний» варіант того пам’ятного протистояння у чемпіонаті. Тепер 4:1 вів «БукФАМ». Причому за рахунку 3:1 за «фол останньої надії» арбітри вилучили голкіпера «Корони» (і в меншості вони пропустили четвертий гол). На ворота став ветеран Петро Бабій. І неймовірне стало реальністю – «Корона» таки відігралась!!! Щоправда, не за пару секунд до фінального свистка, як тоді «БукФАМ», а за хвилину «з хвостиком».

Долю другої путівки до фіналу вирішила серія післяматчевих пенальті, яка також виявилась супер інтригуючою. Як все було, дивіться нижче;)

І про «fair play» з «олімпійським» продовженням

«Особняком» другий півфінал виявився і через відмічений прояв «фейр плей» (чесна гра) з боку капітана «БукФАМу» Віталія Буздугана. В одному з епізодів він порушив правила, але арбітр, схоже, не помітив цього, тоді Віталій сам підказав про порушення і було призначено штрафний на користь суперників. На це звернули увагу співкоментатори гри. А Олег Голобуцький в контексті згадав і про зелені картки, які з’явилися нещодавно у футболі поряд із добре відомими вже жовтою та червоною. На відміну від останніх, зеленою карткою не карають, а заохочують гравців – за прояви чесної гри та людяності.

Як поовідомляє wikivisually.com, вперше зелені картки були запроваджені у чемпіонаті Італії. І перша зелена картка в історії футболу була показана 4.10.2016 р. у матчі серії В «Віртус Ентелла» – «Віченца». Гравець «Віченци» Крістіан Галано підказав арбітру, що м’яч не торкнувся суперника, тому кутовий в бік «Віртус Ентелли» був призначений помилково. Кутовий удар відмінили, а Крістіану Галано показали зелену картку.

За підсумками сезону 2016/17 в Серії В чемпіонату Італії гравець, якому покажуть найбільше зелених карток, отримає спеціалбний приз.

Довідково нагадаємо, що жовта і червона картки були запроваджені на чемпіонаті світу 1970 в Мексиці з ініціативи англійського арбітра Кена Астона.

А прояв чесної гри з боку Віталія Буздугана знайшов своє продовження після гри. Побачивши це на відео і почувши коменатрі про зелену картку, зірковий бігун Іван Гешко, який очолює обласне відділення НОК, повідомив, що готовий відзначити за це «олімпійським презентом» капітана «БукФАМ», аби посприяти примноженню такою практики чесних вчинків. Можливо, це зробить і федерація футболу;)

До слова, Віталій Буздуган взагалі є одним з найбільш коректних гравців у місцевому аматорському футболі. Зокрема, можна згадати його цікавий вчинок у фіналі турніру з міні-футболу серед медичних установ, організованого станцією швидкої допомоги. Віталій грав за обласну лікарню, а їх суперниками у вирішальному поєдинку на майданчику біля стаджіону «Буковина» були проедставники БДМУ. В одному з епізодів арбітр, за рахунку 0:0, призначив пенальті у ворота студентської команди. Представник БДМУ Микола Андрієць вважав, що пенальті не було, і збирався навіть вивести свою команду з майданчика (за що, за правилами, їм зарахували би технічну поразку). Тоді Віталій Буздуган, аби не псувати футбольне свято, спеціально пробив «з точки» повз ворота і фінал дограли. Рахунок не змінився – 0:0. Тож били післяматчеві пенальті. І тут теж було цікаве продовження. Голкіперу обласної лікарні другим ударом розбили ніс. На ворота став Віталій Буздуган і «витягнув» в якості голкіпера та забив в якості пенальтиста вирішальні м’ячі, принісші своїй команді перемогу в турнірі. Напевно, Бог віддячив таким чином за той гідний вчинов під час гри…

Гравець Бундесліги попросив арбітра відмінити пенальті

Один з найгучніших проявів «фейр-плей» за останній час стався у німецькій Бундеслізі. У матчі «Вердер» – «Нюрнберг» півзахисник перших Аарон Хант увірвався до карного майданчика і у боротьбі з Пінолою впав. Суддя Грефе призначив пенальті. Захисник побіг переконувати, що не було «точки». Тоді до арбітра підійшов сам Хант і підказав, що порушення не було. Пенальті скасували, а трибуни зірвалися оплесками… Ось так би завжди і всім себе поводити у суперечливих ситуаціях…

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

 

***

Кубок Чернівців з футзалу

18.03.17 (субота), півфінал

16:00. «ВБА» – «Урожай» – 0:4

17:00. «БукФАМ» – «Корона» – 4:4 (пен. – 3:4)

***

19.03.17 (неділя), фінал 

12:30. «Урожай» – «Корона»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

 

***

Відео (кадри першого півфіналу):

***

***

***

***

Фантастична розв’язка у Відкритому чемпіонаті з футзалу 2016/17 (відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.