У Чернівцях добрались до старту будівництва стадіону за кошти УЄФА

0

У четвер, 15.12.16, на колишньому стадіоні заводу «Електронмаш» у Чернівцях заклали капсулу на честь завершення формальної частини і переходу до будівництва сучасного стадіону з штучним футбольним полем, на який УЄФА виділила 300 тис. євро (через ФФУ), а ще 3 млн. грн. – кошти міського бюджету.

 

У цьому символічному дійстві взяли участь, зокрема, віце-президент Федерації футболу України і керівник обласної федерації Василь Орлецький та заступник міського голови Олександр Паскар.

Цікаво, що спершу планувалось, що цей стадіон буде відкрито вже у третьому кварталі 2016 року! Але тоді, певно, не врахували дебілізм нашої дозвільної системи, і взагалі переважаючу роль формалізму при вирішенні різних питань, навіть таких позитивних, як будівництво стадіону, на який УЄФА виділила еквівалент 300 тис. євро… Чому «так»? Здавалося, і чиновники всі дуже хочуть, аби добрі справи вирішувались без таких затримок, але всі кивають на якісь там «нормативно-законодавчі» проблеми… Так, ніби це не самі українці собі пишуть закони і створюють нормативну базу… Змінювати весь цей бюрократичний дебілізм ніхто не збирається, на жаль… Як там кажуть, самі створюємо собі проблеми, а потім мужньо їх долаємо… Зате коли через пару місяців після того, як вже мав бути відкритий побудований новий стадіон (!), нарешті, уладнали бюрократичні формальності і можна приступити до початку (!) будівництва, у нас ще й примудрились створити з цього ледь не «героїчну акцію» – із закладенням капсули… Краще би «нокаутували бюрократичний дебілізм» і побудували би стадіон, як спершу планували (тим більше, що кошти на це були!), і заклали би цю капсулу у третьому кварталі 2016 р. під час відкриття стадіону… Але вже «маємо, що маємо»… Сподіваємось, цього разу термін здачі готового об’єкту (ІІ квартал 2017 р.) не зміниться, як наприклад, з ремонтом «знаменитої» вул. Б. Хмельницького, який вже стільки разів мали завершити, але все ніяк… Бо «наше все» – це дебільна бюрократія та «свята» боротьба проти політичних опонентів, на це у нас завжди є достатньо мотивації, ресурсів і часу… А яку щось корисне для громади зробити, – купа перепон і «специфічних проблем»… На жаль…

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

161215-elektronmash-stadion-sportbuk-com-4-copy

***

До вашої уваги інформація про захід від прес-служби міської ради.

Символічну капсулу з посланням для наступних поколінь урочисто заклали сьогодні на вулиці Головній, 265 у Чернівцях, де буде побудовано сучасний стадіон зі штучним покриттям, трибуною на 400 місць, електронним табло, адміністративно-побутовою будівлею.

Об’єкт зводиться за програмою УЄФА «Хет Трік» за кошти громади Чернівців та Федерації футболу України. Головний архітектор проекту – Віталій Жорін, генеральний підрядник – ТзОВ «АЛВІР-ТАНДЕМ» (м.Київ).

Кошторисна вартість об’єкта – 19629,403 тис.грн. Завершення будівництва заплановане на ІІ квартал 2017 року.

Метою будівництва стадіону є розвиток та популяризація футболу, створення об’єктів спортивної інфраструктури у Чернівцях. Це проведення спортивно-оздоровчих заходів, навчально-тренувальних занять та змагань з футболу.

Від імені міського голови Олексія Каспрука та чернівецької спільноти заступник міського голови Олександр Паскар зачитав текст послання. Зокрема у ньому йдеться: «Віримо, що наші спільні зусилля подарують майбутнім поколінням чернівчан чудову арену, де відбудеться чимало яскравих і емоційних спортивних поєдинків, виростуть майбутні чемпіони та «зірки» спорту, утверджуватимуться славетні спортивні традиції Чернівців. Упевнені, що цей стадіон позитивно вплине на фізичну форму дітей і молоді, урізноманітнить спортивне життя чернівчан та гостей міста, допоможе розвивати і пропагувати футбол. Кожному, хто буде тут тренуватися, виступати за свою команду у матчах, здобувати перемоги і вболівати, щиро бажаємо щасливої долі та обов’язково досягти своєї мети у житті. Тож нехай кожне наступне покоління пишається здобутками попереднього, відчує нашу любов і піклування про Чернівці, впевненість в успішному майбутньому нашого міста. Крізь роки, звертаючись до вас, ми передаємо свої вітання і прохання гідно продовжувати розпочату нами справу, виховувати любов до спорту і здорового способу життя».

Довідково Проектом передбачено:

– влаштування грального футбольного поля розмірами 105,0х65,0м площею 7139,0м2 на різнофракційній щебеневій основі товщиною 65см (на якій вкладається штучне покриття – синтетичний ворс, наповнений кварцовим піском та гумовою крихтою), обладнаній пластовим дренажем;

– спорудження по контуру земельної ділянки підпірних стін (по верху підпірних стінок територія огороджується металевою сіткою, що монтується по металевих трубах до висоти 5,50 м від рівня грального поля);

– будівництво адміністративно-побутової покрівлі;

– влаштування інвентарних трибун для глядачів на 400 місць;

– будівництво трансформаторної підстанції;

– обладнання автопарковки на 14 авто;

– обладнання громадської вбиральні на 3 кабінки.

Проектом передбачається два входи на стадіон (основний зі сторони проїзду від вул. Головної). Інвентарні трибуни розділені на 4 різновеликі сектори і розміщені вздовж східної частини футбольного поля. Передбачається мощення та озеленення території.

Стадіон за гроші УЄФА досі не будують, а з незаконним будівництвом «порішали»?

Орлецький – про будівництво стадіону «Елекронмаш» і конкурс на назву

Василь Орлецький: ФФУ побудує у Чернівцях футбольний комплекс

Чи під силу Буковині повторити «волинський прорив» у розвитку спортивної бази?

Справа зі стадіоном «Електронмаш» просувається до старту будівництва

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.