Орлецький – про будівництво стадіону «Елекронмаш» і конкурс на назву

0

Коли у Чернівцях, нарешті, розпочнеться будівництво стадіону на місці футбольного поля «Електронмаш»? – з цього запитання розпочалось інтерв’ю з віце-президентом Федерації футболу України і головою обласної федерації футболу Василем Орлецьким.

 

– Це питання хвилює не лише вболівальників, футболістів і тренерів, а й мене та інших керівників та працівників національної та місцевої федерації футболу, – зазначив Василь Орлецький. – Коли151224-futbol-obl-fed-3-pidsumky-Orlyne-gnizdo-sportbuk.com (132)-Orletskiy- цей проект реалізуємо – це буде найкращий подарунок для людей. Так, ми, к кажуть, збились з наміченого графіку. Цьому є свої пояснення. Але «непередбачувані проблеми» теж вирішуються. Днями, 28 вересня, була зустріч робочої групи з Києва з мером Олексієм Каспруком. Проект ніби вже «на виході», дали слово, що 11 жовтня має бути дозвіл на будівництво. І тоді можна буде, нарешті, розпочати будівництво.

– Прогнозувати інші терміни, так розумію, складно?..

– Вже не хочу нічого прогнозувати (сміється – авт.). Все, щодо залежить від ФФУ, ми все зробили. Тепер, мовою футболу, «м’яч на половині міської ради». Треба закінчити паперові формальності, після чого можна буде перейти до будівництва. Влада йде назустріч, робочі моменти вирішуються.

– Якою буде назва майбутнього нового стадіону з штучною травою? «Електронмаш» ніби вже неактуально…

– Першою була пропозиція назвати «Бульвар-арена» (не знаємо, чи це перша пропозиція, бо в колі 160203-kaspruk-stadion-elektronmash-sportbuk-comдрузів SportBuk.com давненько жартома пропонували назву «Орлан-арена» – прим. авт.). Але з назвою ще нічого не вирішили. Тому ми оголошуємо конкурс на найкращу назву. Або на ту назву, яка отримає найбільшу підтримку серед любителів футболу. Нехай охочі поки що пропонують варіанти, потім зробимо голосування – серед вболівальників і фахівців, та й визначимо переможця конкурсу. Автору назви майбутнього нового стадіону особисто я презентую футболку з автографом зіркового наставника збірної України Андрія Шевченка. Презент для переможця вже у мене, так що пропонуйте варіанти.

– Якими ще проектами «поточно» живе обласна федерація і ФФУ в межах ваших особистих повноважень, як віце-президента?

– У нас на 14 жовтня запланований фінал Кубку області. Тривають також чемпіонат і Ліга чемпіонів районів та інші змагання, які проводяться під патронатом місцевих федерацій. А 16 жовтня у Путилі запланований третій турнір пам’яті зірки українського футболу Андрія Гусіна. Вже вирішено, що на Меморіал Гусіна 2016 приїде ветеранська збірна України. У складі будуть футболісти, які не один рік грали разом з Андрієм. Будуть і інші знакові фігури для вітчизняного футболу. Наприклад, сказав, що приїде на цей турнір колишній тренер збірної України Мирон Богданович Маркевич. Будуть також Косовський, Нагорняк, Яремчук, Цихмейструк та інші.

– У ФФУ ви є віце-президентом і головою комітету розвитку футболу в регіонах. Тепер ФФУ підтримує фінансово навіть районні федерації футболу. Встигли відчути ефект від цього?

– Фінансова підтримка мусить давати свій ефект. На рівні районів робота пожвавлюється. Але я хотів би у цьому контексті звернути увагу на інше – на згадану вище ветеранську збірну України, якою я теж опікуюсь і яку ми утворили у лютому 2016 р. завдяки президенту ФФУ Андрію Павелку і за підтримки Олега Собуцького. За цей час ветеранська національна збірна провела в регіонах зо три десятка товариських пропагандистських матчів. Тричі були в зоні АТО (Попасна, Волноваха…). На такі ігри приходять більше глядачів, ніж на деякі матчі Прем’єр-ліги. Ось від цього проекту відчувається серйозний ефект, потужна популяризація футболу.

Записав Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Справа зі стадіоном «Електронмаш» просувається до старту будівництва

***

Футбол: На ІІ Меморіалі Гусіна ніхто не програв, але Кубок здобув «Зарінок» (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.